Masz takie garnki w domu? Wyrzuć je

... To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Dlatego warto zrobić przegląd garnków, które posiadamy. ... 1886111 To, w czym gotujemy, ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale ...

dawno temu

Przepisy na dorsza

... ryby. Jej gęsty i puszysty miąższ świetnie sprawdza się w wielu potrawach. Obok tego dorsz jest jedną z ryb, której jedzenie polecane jest przez dietetyków. Okazuje się bowiem, że wątroba tego gatunku ... i smażyć na rozgrzanym oleju. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak uratować przypalone danie? Kulinarne triki

... . Takie działanie zatrzymuje dalsze przypalanie i zapobiega wchłonięciu aromatu spalenizny przez jeszcze niezniszczoną część potrawy. Ważne jest, aby nie mieszać jedzenia, które znajduje się na dnie garnka ... . To proste działanie pozwala ...

miesiąc temu

Gotowanie szpinaku

... Nie od dziś wiadomo, że szpinak to jedna z tych potraw, której dzieci wręcz nie znoszą. Być może dlatego stworzono kreskówkową postać Popeye'a, który zajadał się tym warzywem, aby nieco przekonać ... najmłodszych do jedzenia. Tego nie wiemy. ...

dawno temu

Sól jest zdrowa!

... Poprawia smak potraw, trudno bez niej wyobrazić sobie gotowanie, choć w ostatnich latach bardzo dużo się mówi o tym, że jest niezdrowa. Miłośników słonych potraw lekarze straszą chorobami krążenia. Tymczasem badania pokazują, że niedobór soli ...

dawno temu

Makaron a zdrowie

... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby rozwiać wasze wątpliwości, co do konsekwencji spożywania potraw z makaronem, kilka faktów na jego temat. ... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby ...

dawno temu

Oryginalny sos sambal belacan

... Sambal to indonezyjski sos chilli podawany do wielu potraw jako danie uzupełniające. Jest bardziej gęsty niż meksykańska salsa. W potrawie wykorzystywane są wszystkie rodzaje chilli na świecie ... do aż tak mocnych potraw? Jakby nie było, ...

dawno temu

Kartoflanka - przepis na gęstą zupę z boczkiem

... Co może smakować w taki zimny, ponury dzień? Coś ciepłego, gęstego, pożywnego i pachnącego – kartoflanka z boczkiem. Ta potrawa nasyci i rozgrzeje każdego. Zupa z kartofli może nie brzmi zbyt wykwintnie, ale najlepsze są najprostsze potrawy, ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... Wszyscy wiemy, że migdały są nieodzownym atrybutem Świąt. Szarlotka z migdałami, karp w galarecie z migdałami to potrawy, które często goszczą na świątecznym stole. ... Wszyscy wiemy, że migdały są nieodzownym atrybutem Świąt. Szarlotka z ...

dawno temu

Co i kiedy najchętniej jedzą Polacy?

... Coraz więcej Polaków zamawia gotowe potrawy przez Internet. Z badania przeprowadzonego w październiku bieżącego roku przez Foodpanda.pl (jeden z serwisów oferujących dania z dowozem do klienta ... ) wynika, że najwięcej zamówień on-line składamy ...

dawno temu

Wszechstronny ocet

... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do przyrządzania potraw, pielęgnacji zdrowia i urody oraz... podczas sprzątania. ... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do ...

dawno temu

Sos holenderski

... Lubisz doświadczać nowych smaków albo szukać u źródła historii powstania twoich ulubionych potraw? Zarówno w jednym, jak i drugim przypadku na pewno interesujesz się kuchniami świata i możliwościami ... tego, co tak bardzo wychwalane jest przez ...

dawno temu

Warzywne chili

... Artykuł sponsorowany W zimie, kiedy temperatura nas nie rozpieszcza, dobrze jest zjeść pikantną potrawę. Rozgrzeje nas od środka, a przy okazji wytworzy endorfiny, czyli tzw. hormony szczęścia. O innych smacznych potrawach przeczytacie na ...

dawno temu

Przepisy na ślimaki

... winniczków. Poza tym należy zaznaczyć, że potrawy z nich przyrządzane są już od tysiącleci, bowiem to właśnie ślimaki stanowiły jedno z głównych źródeł pożywienia naszych przodków. Urozmaicenie zasobu ... , że nie wszystkie gatunki nadają się do ...

dawno temu

Danie z tuńczykiem

... Jeśli nie często zdarza się Wam wybrać rybę, jako danie obiadowe w zestawieniu z pożywną surówką, to być może dacie się przekonać na jej sprytne wkomponowanie w inne potrawy? Oto kilka propozycji. ... Jeśli nie często zdarza się Wam wybrać rybę, ...

dawno temu

Jak nie przytyć w święta? List do Dietetyka

... nawet najmilsze wspomnienia. O czym należy pamiętać, zanim zasiądziemy przy wigilijnym stole? Jak przygotować świąteczne potrawy, aby delektowanie się nimi nie pozostawiło po sobie niechcianej pamiątki? Na pytanie czytelniczki odpowiada ...

dawno temu

Przepisy kulinarne - sałata lodowa

... otrzymamy orzeźwiającą sałatkę, która będzie świetnym dodatkiem do dania głównego np. w postaci mięsa.Sałatka grecka Przepis na pożywną sałatkę grecką chyba każdy zna, bo to swoisty standard ...

dawno temu

Nie łącz składników, bo inaczej…

... więc potrawy wykonane przez DDB Sydney’a. Przyrządził je, aby uświadomić i przypomnieć nam, że jedzenie poszczególnych składników osobno jest lepsze, niż spożywanie ich razem. Spójrzcie na zdjęcia i powiedźcie ... , czy potrawy te nie wyglądają ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... . Nie inaczej ma się tutaj aspekt kulinarny. Słodkie wypieki i wytrawne dania, które goszczą na naszych wigilijnych stołach nie są przypadkowe. Większość z nich jest pewnego rodzaju symbolem. Sprawdźcie, jakie potrawy przygotować na świąteczny ...

dawno temu

Kurczak masala

... najprostszym sposobem na to, by zjeść coś z zupełnie innej beczki jest odwiedzenie restauracji serwujących potrawy z różnych zakątków świata. Takie wizyty nie tylko wiążą się z ryzykiem, iż zupełnie ... niesłusznie możemy znienawidzić chociażby ...

dawno temu

Przepis na żołądki drobiowe

... tej tradycyjnej potrawy kuchni polskiej. Z jednej strony weganie i wegetarianie wskazują na pobudki etyczne. Z drugiej natomiast przywoływane są powody, jakie określić można mianem estetycznych. Druga ... ze wskazanych grup, kierując się ...

dawno temu

Sznycel z opiłkami złota i truflami

... na sznyclu. Co ciekawe, to właśnie trufle, a nie złoto sprawiają, że sznycel jest tak kosztowny – porcja delikatesu to wydatek 150 Euro. Złoto, nie zmienia smaku potrawy i jest obojętne dla organizmu – starajcie się jednak nie wkładać obrączek ...

dawno temu

Paella hiszpańska

... Wśród potraw z różnych części świata na szczególną uwagę zasługuje kuchnia hiszpańska. Dlaczego? Jest oparta w głównej mierze na warzywach i owocach morza, a więc dostarcza naszemu organizmowi ... tego, co najlepsze. Przykładem jest danie ...

dawno temu

Sałatka z rukolą

... warzywa i owoce. To właśnie na ich podstawie możemy wyczarować zachwycające feerią barw i kolorów sałatki. Obok tych najbardziej znanych, jak sałatka cezara albo sałatka grecka, warto jest sięgnąć nieco ... natomiast wyczuwają nawet jej odrobinę ...

+ Pokaż więcej