Rodzaje patelni

... . Patelnia w pokrywką – jest idealna do duszenia potraw, bo świetnie trzyma temperaturę. Możemy ją wykorzystać także do smażenia. Patelnia do ryb – o migdałowym, lekko owalnym kształcie. Dzięki unikalnemu ... się zarówno do smażenia jak i ...

dawno temu

Zupa z indyka - pyszna i pożywna

... Pora na warzywa do zupy. Pokrój pekińską w paseczki, posiekaj cebulę, obraną rzodkiew zetrzyj na tarce. Krok 4 Dodaj warzywa do smażonego indyka, podlej wodą i duś 5 minut. Po tym czasie oprósz pyszne ... danie mąką i duś jeszcze chwilę. Krok 5 ...

dawno temu

Jak zrobić leczo?

... g pieczarek1 cukinię2 ogórki kiszone1 cebulę150 g filetów z kurczakaolejsól, pieprz Krok 1 Leczo warzywne zaczynamy od cebuli i papryki. Posiekaj je i wrzuć na rozgrzany olej. Duś około 10 minut ... , nie może więc zabraknąć pokrojonego w kostkę ...

dawno temu

"Boskie jak diabli", reż. Agustín Díaz Yanes

... niespodziewanie do Nieba przychodzi petycja. Pewna matka chce uratować duszę syna, boksera Many'ego, który ma na swoim koncie ciemną przeszłość. O jego duszę będą walczyć anioły Dobra i Zła, Victoria ... (znany polskiej publiczności z Amores ...

dawno temu

5 pomysłów na dietetyczny obiad

... właściwej obróbki termicznej. Najlepiej jest przyrządzać go na parze, grillować na patelni, dusić lub piec w folii aluminiowej. Jeśli planujemy często spożywać (a na pewno warto!), dobrze jest zaopatrzyć ... . Łososia kropimy sokiem z cytryny. ...

dawno temu

Mleko krowie czy napój roślinny? List do dietetyka

... co do jakości i walorów zdrowotnych jaj, mleka, nabiału oraz mięsa. Wyjątek stanowi dziczyzna. Droga, ale jest mięsem wysokiej jakości, co wynika ze sposobu żywienia tych zwierząt. Otóż sprawa jest prosta ...

dawno temu

Czy jedzenie może nas uleczyć?

... , jednak każdy kto to robił, wie, że należy się wtedy mocno łapać za kieszeń. Alternatywą pozostaje dziczyzna, która będzie nieco tańsza. Pamiętajmy, jeśli jakość żerowiska zwierząt dziko żyjących ...

dawno temu

Sosy do kaszy

... się on bowiem zarówno do dań z dziczyzną, jak i podkreśla smak drobiu. Kasza gryczana to jedno rozwiązanie, można jednak polać tym sosem także kaszę jaglaną, przez co stanie się ona smacznym dodatkiem ...

dawno temu

Kuchnia amerykańska: sos barbecue

... będzie dosyć rzadka. Mieszając, dusimy tak długo, aż objętość sosu zmniejszy się o połowę. Sos będzie lepszy, jeśli jeden dzień postoi w lodówce.     Smacznego! ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie ziemniaka

... przecierem pomidorowym) podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy bulion rosołowy i łyżkę cukru i lekko dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Potem dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i dusimy ... ziemniaki kroimy na drobne kawałki i mieszamy ...

dawno temu

Odmiany papryki

... właściwości odchudzających. Jest ona silnym orężem w odchudzaniu i znacznie przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. Papryka fioletowa– bardzo wyrazista w smaku, dlatego nadaje się do sałatek i duszenia ... do smażenia i duszenia. Jej delikatny ...

dawno temu

Spaghetti bolognese

... przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełóż wszystko do garnka. 2. Na patelnię wrzuć teraz mięso mielone i podsmaż je. Kiedy będzie gotowe, połącz je w garnku z cebulą. 3. Duś sos do spaghetti, podlewając ... . Ummm... czujesz już ten wspaniały ...

dawno temu

Mocne perfumy potrafią nieźle zdenerwować współpracowników

... na oddział, ale również mieli kłopoty z oddychaniem, zaczęli się dusić, czuli się otumanienie. Z budynku ewakuowana wszystkich pracowników, przeprowadzono dokładną inspekcje, ale nic nie znaleziono ... ulubionym zapachem jej wszyscy ...

dawno temu

Wątróbka z pieczarkami

... mąkiolejvegetępieprzsłodką mieloną paprykę1. Najpierw przygotowanie pysznych dodatków. Oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plasterki, z obranej cebuli zrób krążki. 2. Rozgrzej olej na patelni i duś warzywa ... . Pokrój wątróbkęw małe kawałki, ...

dawno temu

Jak zrobić łazanki?

... Przełóż kapustę do cebuli. Będzie ci wygodnie, jeśli zrobisz to łyżką cedzakową. Krok 4 Dodaj przyprawy i duś pod przykryciem 15 minut. Krok 5 Umyj i pokrój pieczarki. Podsmaż je na innej patelni ... , dopraw i przełóż do kapusty. Duś około 10 ...

dawno temu

Kurczak z warzywami - jak go zrobić?

... dodaj fasolkę szparagową i duś około 5 minut. Krok 4 Następna w kolejności jest cukinia. Duś ją 10 minut. Krok 5 Dania z warzywami są bardzo zdrowe. Dodaj więc pomidory i paprykę i nie zdejmuj dania ...

dawno temu

Jak zrobić fasolkę szparagową w sosie pomidorowym?

... w cienkie półtalarki. Marchewkę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Krok 2 Warzywa przełóż na rozgrzany olej i duś przez kwadrans. Po tym czasie dodaj do nich przecier pomidorowy, ocet, liście laurowe ... 4 Gotuj fasolkę przez 10 minut, a ...

dawno temu

Dietetyczne spaghetti

... . Następnie dodajemy mięso z indyka i podsmażamy. Krok 2: Wlewamy pomidory z puszki i pieczarki (wedle uznania). Całość dusimy ok. 15 minut. Krok 3: Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem (jeśli preferujecie ... ostrą kuchnię warto dodać pieprzu ...

dawno temu

Smaki Węgier, czyli gulasz to tylko początek

... , bulionem lub winem i dusimy z przyprawami. Najbardziej znany pörkölt robimy właśnie z wołowiny, ale są także odmiany drobiowe, wieprzowe czy nawet rybne. Tradycyjnie danie podaje się z kluseczkami z mąki ... pieczonej, czy duszonej z ...

dawno temu

Pomysły na farsze

... gniazdo nasienne, kroimy ją na ćwiartki i pozbywamy się gorzkich, białych części. Następnie kroimy ją w paski. Warzywa wrzucamy do mięsa, zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut, aż będą miękkie ... . Pod sam koniec duszenia dodajemy ser ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... się z pysznymi potrawami z dziczyzny, np. z pieczoną sarniną, a z drugiej strony mięso stosowane jest także jako dodatek w kartaczach, które nieco przypominają w smaku i wyglądzie dobrze nam znane ...

dawno temu

Bez tego dania Boże Narodzenie nie będzie świętem, czyli jak przyrządzić pyszny, tradycyjny bigos?

... Przygotowanie bigosu jest bardzo proste. Wystarczy, że pokroisz wszystkie składniki i będziesz je dusić na wolnym ogniu. Pamiętaj tylko, że potrawa ta najlepiej smakuje kilka dni po ugotowaniu ...

dawno temu

Na dzisiaj - Lasagne

... . Dodajemy posiekane pomidory wraz z zalewą i zioła. Dusimy, aż sos będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso kroimy w kostkę, smażymy i dodajemy do sosu. Dusimy ... i kabaczka ścieramy na tarce o dużych oczkach ...

dawno temu

Aby udowodnić swą moc, przewidziała PRZYSZŁOŚĆ ROSJI I PUTINA

... Dorota Haładyn-Biel to jasnowidzka i "uzdrowiciel duchowy". Jak sama twierdzi, potrafi przewidywać przyszłość, oczyszczać drzewa genealogiczne z klątw rodzinnych, uzdrawiać ciało i duszę. O swojej ...

+ Pokaż więcej