Przepis na pasztet domowy

... do polskich warunków. Podstawowym surowcem do przyrządzenia pasztetu jest mięso wieprzowe lub cielęce z drobiem i wątróbką. Dla smakoszy kuchnia polska oferuje pasztety z zająca oraz z różnymi ... proporcje. Składniki, które potrzebne nam będą ...

dawno temu

Gęsina – najlepsza wśród drobiu? O wyższości gęsiny nad innymi rodzajami mięs

... Gęsina, choć nadal jest to mało popularny rodzaj drobiu, na tle innych typów mięs wyróżnia się doskonałym smakiem, zapachem, soczystością, a także zróżnicowaniem pod względem zawartości składników ... kalorycznych mięs. W porównaniu z innymi ...

dawno temu

Czy ekologiczne mięso może być szkodliwe dla zdrowia?

... W #dziejesienazywo najpopularniejszy rzeźnik w stolicy, Grzegorz Kwapniewski zdradził jak sprawdzić czy ekologiczne mięso jest zdrowe. ... nieświadomie popełniają błąd wysyłając zwierzęta do niesprawdzonej ubojni. W takich warunkach zwierzę może ...

dawno temu

Mięso wyrolowane!

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a następnie wymieszaj go z sosem teriyaki, solą ziołową, curry i pieprzem. 2. Potnij teraz mięso na pojedyncze żeberka i polej je przygotowaną marynatą. Pozwól mięsu ... wchłaniać pyszny smak przez 2-3 godziny. ...

dawno temu

Jak ugotować dobre flaki wołowe?

... Flaki wołowe czy wieprzowe mają tyle samo wiernych fanów, jak i zdecydowanych przeciwników. Danie to najczęściej przypada do gustu płci męskiej, choć to nie jest reguła. Zawierają więcej wapnia ... niż mięso, są bogate w wiele cennych witamin i ...

dawno temu

Ciasto z mięsem

... i ugniataj aż do uzyskania gładkiej masy. Składniki na farsz mięsny:mięso mielone wieprzowe,2 pomidory,2 cebule,sos Napoli,2 ząbki czosnku,3 ziemniaki,olej do smażenia. Cebulkę zeszklij na patelni ... , aż nabierze złocistego koloru, a następnie ...

dawno temu

Mięso przetworzone nie zawsze jest rakotwórcze. Od czego to zależy?

... W ostatnich latach wiele mówi się o negatywnym wpływie na zdrowie przetworzonych produktów mięsnych. Światowa Organizacja Zdrowia zaklasyfikowała przetworzone mięso jako produkty o działaniu ... Mięso przetworzone - co kryje się pod tym ...

dawno temu

#dziejesienazywo: Jak wybierać wołowinę?

... O sezonowaniu mięsa opowiedział w #dziejesienazywo najpopularniejszy rzeźnik w stolicy, Grzegorz Kwapniewski. ... 1875212 Wołowina to wciąz niedoceniane przez Polaków mięso. W przeciwieństwie do innych gatunków gości na naszych stołach ...

dawno temu

Salami - przepisy

... Ten rodzaj suszonej kiełbasy pochodzenia wieprzowego bądź wołowego i okrytego białym nalotem jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Charakterystyczny, lekko ostry i nieco słonawy smak nadaje ... im niebywały aromat. Jego miłośnicy muszą mieć ...

dawno temu

Jakiej jakości mięso serwują nam sklepy? Zobacz, zanim kupisz

... Za mięso i wędliny dostępne w sklepach płacimy  wysoką cenę. Nie tylko przy kasie, ale także cenę zdrowia. Mało kto zdaje sobie sprawę, że produkty mięsne pochodzą z najgorszej kategorii ... hodowli – chowu klatkowego. Zwierzęta mają dostęp ...

dawno temu

Świąteczny obiad dla wegetarian

... Jak powszechnie wiadomo, święta wiążą się z obżarstwem, jedzeniem, oraz folgowaniem swoim kulinarnym zachciankom. Tradycyjnie na świąteczny obiad, po całym tygodniu postu, jemy mięso ... i to w wielu formach i postaciach (u mnie na święta są ...

dawno temu

Kurczak faszerowany

... potraw jest dodawanie do nich farszu. To właśnie on stanowi podstawę naleśników, pierogów, ale także zrazów wieprzowych. Bardzo smacznym pomysłem na obiad jest kurczak faszerowany. To świetna odmiana ... dla tradycyjnego pieczonego kurczaka. ...

dawno temu

Gołąbki z grzybami

... bądź też kuchni marokańskiej. Obok kosztowania czegoś nowego lubimy natomiast wracać do smaków dzieciństwa. Zdarza się jednak, że nie potrafimy przyrządzać zrazów wieprzowych tak jak robiła to nasza babcia ... bądź lepić delikatnych pierogów z ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

...   Jeśli ktoś z Was miał okazję spróbować mięsa z dziczyzny, na pewno dobrze wie, że walory smakowe tego mięsa są nie do opisania i zdecydowanie wygrywają z tradycyjnym mięsem drobiowym, czy wołowym ... . Dobrą wiadomością dla wszystkich osób ...

dawno temu

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

... właściwości odżywczych, bo zawiera wszystko to, czego naszemu organizmowi potrzeba, czyli pożywne mięso i pełne witamin warzywa. ... doboru mięs, warzyw, czy przypraw.Ja polecam Wam dziś dwa przepisy. Zimne nóżki –mięsne Składniki: 30 g nóżek ...

dawno temu

Córeczka Magdaleny Różczki nie je mięsa. A Wy?

... Utalentowana i inteligentna aktorka Magdalena Różczka, jej partner oraz ich 15-miesięczna córeczka Wanda nie jedzą mięsa. Dieta jarska służyła doskonale rodzicom, którzy automatycznie uznali ... mięsa jest coraz popularniejsze: wielu ludzi ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kurczak w jesiennej odsłonie

... z pożywnym, pełnym wartości odżywczych mięsem, które da nam energię, aby przetrwać jesienne, chłodne dni. Najlepsze będzie delikatne mięso drobiowe. ... Skrzydełko czy nóżka? Mięso drobiowe to prawdziwa skarbnica walorów smakowych i ...

dawno temu

Jedzmy gęsinę

... Jedzenie gęsiny jest korzystne dla organizmu człowieka. W porównaniu do innych gatunków mięsa ma ona korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych – ocenili naukowcy z Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Tymczasem w Polsce gęsinę je się ...

dawno temu

Czy mięso jest męskie?

... . Nie wykazano prostego przełożenia pomiędzy jedzeniem mięsa a zawałem czy udarem. Nie ma też stuprocentowych dowodów na to, że epizody kardiologiczne, częstsze u mężczyzn, wynikają właśnie z mięsnej diety ... . A jednak w pewnych kręgach mięso ...

dawno temu

Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach

... W chudym mięsie kurczaka jest dużo pełnowartościowego białka, dużo więcej niż w wieprzowinie. Trzeba jednak wiedzieć, jak odpowiednio je wybrać. ... Jaka jest jakoś brojelerów, czyli kurczaków z dużych hodowli? Czy to prawda, że karmione są ...

dawno temu

Indyk z warzywami - smacznie i oryginalnie

... Indyk z warzywami to danie drobiowe smaczne i oryginalne. Mięso indycze jest bardzo delikatne i zapewne zadowolisz dzięki niemu niejednego smakosza. Jest przy tym obiedzie trochę pracy, ale czego się nie robi dla takiego efektu. Wyobraź sobie ...

+ Pokaż więcej