Jakiej jakości mięso serwują nam sklepy? Zobacz, zanim kupisz

Produkty mięsne pochodzą z najgorszej kategorii hodowli.

Za mięso i wędliny dostępne w sklepach płacimy  wysoką cenę. Nie tylko przy kasie, ale także cenę zdrowia. Mało kto zdaje sobie sprawę, że produkty mięsne pochodzą z najgorszej kategorii hodowli – chowu klatkowego. Zwierzęta mają dostęp jedynie do paszy, a jej spożywanie rozwija głównie tkankę tłuszczową.

Na co zwracać uwagę przy wyborze mięsa, opowiedziała dietetyk, Hanna Stolińska.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Chroni przed osteoporozą i KOBIECYMI nowotworami. Jednak wciąż jemy jej za mało Jak łatwo ZATRUĆ SIĘ we własnej kuchni? Najczęściej popełniane błędy Są zawsze przygotowani na najgorsze. Kim są PREPPERSI? Polska hrabianka pokochała potomka Marii Walewskiej. To trzeci polsko-francuski romans w ich rodzinie Rosjanie nabijają się z AMERYKAŃSKIEJ GWIAZDKI. Przesadzili? Jak przechowywać TOREBKI, by się nie niszczyły? SZYMON MAJEWSKI parodiuje teledysk Nataszy Urbańskiej! KRĘPUJĄCE badanie ginekologiczne niepotrzebne? Uważaj na MLEKO i nadmiar białka. Wbrew pozorom nie są takie zdrowe Groźne poparzenia BARSZCZEM SOSNOWSKIEGO. Objawy mogą utrzymać się kilka miesięcy Janusz Józefowicz: „Ojcostwo jest trudniejsze niż macierzyństwo” Niskokaloryczne, detoksykujące i bogate w substancje odżywcze. Wszystko o popularnych sałatach