Jakiej jakości mięso serwują nam sklepy? Zobacz, zanim kupisz

Produkty mięsne pochodzą z najgorszej kategorii hodowli.

Za mięso i wędliny dostępne w sklepach płacimy  wysoką cenę. Nie tylko przy kasie, ale także cenę zdrowia. Mało kto zdaje sobie sprawę, że produkty mięsne pochodzą z najgorszej kategorii hodowli – chowu klatkowego. Zwierzęta mają dostęp jedynie do paszy, a jej spożywanie rozwija głównie tkankę tłuszczową.

Na co zwracać uwagę przy wyborze mięsa, opowiedziała dietetyk, Hanna Stolińska.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Kobiety giną za zgodą rodziny. Krwawe prawo nazywa to mordami honorowymi Jej ciało i uroda zachwycają. Mistrzyni bikini fitness zdradza swoje patenty RUTYNOWY ZABIEG podczas porodu jednak NIEPRAWIDŁOWY? "To okaleczenie" Nigdy nie wchodź do wody bez rozgrzewki Męska płodność jest CORAZ GORSZA? Uważaj na PASOŻYTY. Twoje dziecko może być nosicielem Nadużywanie, nieregularne godziny przyjmowania. Jak zmniejszamy skuteczność ANTYBIOTYKÓW? Seanse kinowe na porodówce. Lekarze są pewni, że pomagają uśmierzyć ból Nieoceniona broń w walce z wieloma chorobami. Każda matka powinna o tym wiedzieć Niesamowity 3-LATEK DYSKUTUJE z mamą! Zaczynała blogować z Kasią Tusk. Teraz radzi sobie sama Lifting twarzy BEZ SKALPELA. Wystarczy własna tkanka tłuszczowa