Jak przyrządzić zdrowe przekąski? Szybkie przepisy na smaczne "małe co nieco"

... oraz pokrój 300 gramów pieczarek, które po kolei wrzucisz do kaszy. Następnie dodaj garść świeżego szpinaku, 4 łyżki zmielonego siemienia lnianego, kilka oliwek oraz ulubione przyprawy i zioła ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Dlaczego witamina K jest potrzebna dzieciom i dorosłym?

... takich jak witamina K występowanie jest bardzo powszechne. Znajdziemy ją w wielu produktach spożywczych, takich jak na przykład: brukselka szpinak jarmuż seler naciowy szparagi botwinka awokado ogórki ...

dawno temu

Niedokrwistość

... się w chudym mięsie i wątróbce, a także w zielonych liściastych warzywach, np. szpinaku. Witamina C poprawia wchłanianie żelaza z produktów do organizmu, więc warto uwzględnić w diecie także owoce i warzywa ...

dawno temu

Jak zwiększyć odporność?

... , natka pietruszki, szpinak, brokuły, wątróbka, żółtko),witaminę C (porzeczki, cytrusy, truskawki, maliny, kapusta),selen (kukurydza, pomidory, grzyby, kiełki pszenicy, otręby),cynk (mleko, chude mięso ...

dawno temu

Holistyczna metoda odchudzania

... Otyłości VIMED. Test na Indywidualny Kod Metaboliczny Wielu z nas pamięta z dzieciństwa, jak rodzice kazali nam jeść znienawidzony szpinak, albo owsiankę, przekonując, że jest zdrowa. Tymczasem ...

dawno temu

Metabolizm na najwyższych obrotach

... , szpinak, a także skorupiaki. Możesz też skorzystać z żelaza w pastylkach. Więcej białka i wapnia, mniej tłuszczu Badania potwierdzają, że białko w diecie może przyspieszyć metabolizm nawet o 35 proc ...

dawno temu

Żywność dla zestresowanych

... sytuacje. Jedzmy: ananasy, banany, brokuły, jagody, owoce cytrusowe, morele, kiwi, winogrona, śliwki, owoce suszone, fasolę, kalarepę, szpinak, kukurydzę, paprykę, pomidory, selera, sałatę, soczewicę ...

dawno temu

Nie tylko na przeziębienie

... w tę witaminę są kapusta, szpinak, brokuły i kalafior czy brukselka. Mięso (z wyjątkiem wątroby) i mleko są jej prawie pozbawione, tylko niektóre napoje mleczne są specjalnie wzbogacane w witaminę C ...

dawno temu

Skóra sucha i wrażliwa – jak o nią dbać latem?

... nadmiernemu rogowaceniu naskórka i chroni przed przesuszeniem. Bogatym źródłem witaminy A jest marchew, szpinak, morele, wątróbka, żółtka jaj i sery. Drugim ważnym składnikiem jest witamina E. Występuje ...

dawno temu

Witamina B6

... uzależnionych od alkoholu oraz u palaczy. Najwięcej witaminy B6 znajduje się w mięsie, rybach, drobiu, jajkach, mleku i drożdżach. Wśród źródeł warzywnych wymienić należy kapustę, groszek zielony, kalafior, marchew, szpinak i ziemniaki. ...

dawno temu

Wzmocnienie organizmu

... A, która zmienia się w organizmie ludzkim w witaminę. Prowitaminę A można znaleźć w marchwi, liściach brokułu, słodkich ziemniakach, szpinaku, dyni, kapuście warzywnej. Inną witaminą wpływającą korzystnie na układ ...

dawno temu

Co jeść, aby przytyć?

... pekińskiej, papryki i ogórka. Przykładowy podwieczorek:kromka chleba z szynką, ogórkiem i sałatą, kefir i jabłko; omlet z trzech jaj na słodko z tartym jabłkiem. Przykładowa kolacja:omlet z 2 jaj ze szpinakiem, czosnkiem i serem mozzarella, ...

dawno temu

Witaminy na paznokcie

... paznokcia. Można je znaleźć w czerwonym mięsie, zielonych warzywach (np. w szpinaku, szparagach, brokułach, zielonym groszku). Witaminy z grupy B, zwłaszcza witaminy B1, B2, B6, również wpływają ...

dawno temu

Kurczak w cieście hanoi

... – natka kolendry czy tajska bazylia. Ale również szpinak, masło, mleko, śmietana, pomidory, wino gronowe, kawa, ziemniaki, szparagi czy po prostu chleb. Kurczak w cieście ze stolicy Stolicą Wietnamu ...

dawno temu

Magdalena i Tomasz Olszewscy „Cudowna moc roślinnych koktajli. Blenduj dla zdrowia i urody” Zdrowie ukryte w liściach. Jak zostać mistrzem zielonych koktajli?

... napojów z niewielką ilością zielonych liści. Z czasem zaczniemy zmieniać proporcje i wrzucać do blendera coraz więcej szpinaku, jarmużu, a nawet pokrzywy! Macie odwagę wypróbować koktajl z koperkiem ...

dawno temu

Muesli - kompozycja otwarta

... utkwił Adamowi w gardle, dzięki czemu zyskał wystającą grdykę, zwaną jabłkiem Adama. Od niepamiętnych czasów jabłko spożywane jest nie tylko jako sam owoc, ale jako składnik surówek, sałatek ...

dawno temu

Jak zatrzymać opaleniznę?

... rodnikami, a więc przed starzeniem. Odżywiona i nawilżona od środa skóra jest bardziej elastyczna i jędrna. Idealnie byłoby dodawać jedną łyżeczkę dziennie do sałatki z pomidorów i papryki. Podobne składniki znajdziesz też w oliwkach. 28103 ...

dawno temu

Jak przyrządzić aromatyczną marchew?

... na marchew z piekarnika Upieczone warzywo wspaniale komponuje się z sałatkami, daniami obiadowymi i jako przekąska. Aby je przyrządzić, będziesz potrzebować: 4 średnich, rozdrobnionych ząbków czosnku ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa z przyprawami Kamis Specialite

... I smacznego. Do tarty możemy zrobić sałatkę, sprawdzi się jednak doskonale jako samodzielne danie. Jest smaczna na świeżo, na zimno i po podgrzaniu. Nie przechowujcie jej dłużej niż parę dni! 38466 ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... sezamu. Na zimowe przeziębienia warto przygotować ten w wersji ostro-kwaśnej. Przepis na jego wykonanie znaleźć możecie np. na blogu My cuisine. Sałatka z krewetek i papai - prosta w przygotowaniu ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa

... sałatkę, sprawdzi się jednak doskonale jako samodzielne danie. Jest smaczna na świeżo, na zimno i po podgrzaniu. Nie przechowujcie jej dłużej niż pare dni! 38466 ...

dawno temu

500 kalorii dziennie, których możesz uniknąć!

... do konsumpcji lekkostrawnej sałatki z zielonym ogórkiem. Szkoda tylko, że podawana jest z pieczywem czosnkowym, które tak uwielbiasz. Na koniec podkradasz koleżance kilka frytek ociekających keczupem ...

dawno temu

Dieta dla urody

... w tygodniu, do sałatki dodaj łyżkę oleju słonecznikowego, sięgnij po pieczywo z pełnego ziarna i nie zapomnij o 3 porcjach produktów mlecznych każdego dnia. Dzięki nim skóra i włosy znów nabiorą blasku ...

dawno temu

Odkryj brokuły na nowo! Sprawdź, jak smacznie przyrządzić to zdrowe warzywo!

... jest w wielu miejscach świata i ceniony za smak oraz wartości odżywcze. Brokuł jest idealnym dodatkiem do wielu dań. Można go spożywać na surowo, jako dodatek do sałatek, makaronów i zapiekanek, a także w postaci ...

+ Pokaż więcej