Nie tylko na przeziębienie

... w tę witaminę są kapusta, szpinak, brokuły i kalafior czy brukselka. Mięso (z wyjątkiem wątroby) i mleko są jej prawie pozbawione, tylko niektóre napoje mleczne są specjalnie wzbogacane w witaminę C ...

dawno temu

Skóra sucha i wrażliwa – jak o nią dbać latem?

... nadmiernemu rogowaceniu naskórka i chroni przed przesuszeniem. Bogatym źródłem witaminy A jest marchew, szpinak, morele, wątróbka, żółtka jaj i sery. Drugim ważnym składnikiem jest witamina E. Występuje ...

dawno temu

Witamina B6

... uzależnionych od alkoholu oraz u palaczy. Najwięcej witaminy B6 znajduje się w mięsie, rybach, drobiu, jajkach, mleku i drożdżach. Wśród źródeł warzywnych wymienić należy kapustę, groszek zielony, kalafior, marchew, szpinak i ziemniaki. ...

dawno temu

Wzmocnienie organizmu

... A, która zmienia się w organizmie ludzkim w witaminę. Prowitaminę A można znaleźć w marchwi, liściach brokułu, słodkich ziemniakach, szpinaku, dyni, kapuście warzywnej. Inną witaminą wpływającą korzystnie na układ ...

dawno temu

Co jeść, aby przytyć?

... pekińskiej, papryki i ogórka. Przykładowy podwieczorek:kromka chleba z szynką, ogórkiem i sałatą, kefir i jabłko; omlet z trzech jaj na słodko z tartym jabłkiem. Przykładowa kolacja:omlet z 2 jaj ze szpinakiem, czosnkiem i serem mozzarella, ...

dawno temu

Witaminy na paznokcie

... paznokcia. Można je znaleźć w czerwonym mięsie, zielonych warzywach (np. w szpinaku, szparagach, brokułach, zielonym groszku). Witaminy z grupy B, zwłaszcza witaminy B1, B2, B6, również wpływają ...

dawno temu

Magdalena i Tomasz Olszewscy „Cudowna moc roślinnych koktajli. Blenduj dla zdrowia i urody” Zdrowie ukryte w liściach. Jak zostać mistrzem zielonych koktajli?

... napojów z niewielką ilością zielonych liści. Z czasem zaczniemy zmieniać proporcje i wrzucać do blendera coraz więcej szpinaku, jarmużu, a nawet pokrzywy! Macie odwagę wypróbować koktajl z koperkiem ...

dawno temu

Szafran – najdroższa przyprawa świata

... i pistacjami. Wprawieni kucharze doprawiają nią mięsa: gęsinę i kurczaka, a także grzyby i owoce morza. W domowych warunkach eksperymenty z szafranem warto zacząć od warzyw korzeniowych – smak marchewki ...

dawno temu

Najskuteczniejszy sposób na jędrną skórę

... mnóstwo informacji dotyczących korzyści płynących ze spożywania wywaru z kości zwierzęcych (może to być kurczak, wołowina, jagnięcina, dziczyzna, indyk, wieprzowina itd.). Istnieje także wiele sposobów ...

dawno temu

Jak nie przytyć zamawiając jedzenie na wynos?

... pomysłem na pożywny obiad jest indyjski kurczak tikka lub tofu. Pamiętaj jednak u umiarze – około 8 gram to optymalna porcja białka jak na jeden obiad. Nawet zamawiając posiłki na wynos, nie powinnaś ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

... jest zdrowe jedzenie. Zadbaj o menu własnej pociechy – nie pozwalaj na to, by jadło w fast foodzie po skończeniu lekcji. W domu zawsze powinien być obiad do odgrzania. Nie szykuj jednak kurczaka w panierce ...

dawno temu

Zupa buraczkowa - leczy, krzepi i rozgrzewa

... na zupę buraczkową z dodatkiem kurczaka znajdziecie na blogu Najsmaczniejsze.pl Życzymy udanego pichcenia! ...

dawno temu

Bóle głowy, zajady, wzdęcia. Dlaczego je miewasz? My wiemy!

... w: produkty białkowe np. kurczak, indyk, chuda wołowina, ryby (również tłuste), owoce morza, jajka, a także produkty mleczne − mleko, jogurt, kefir, chudy twaróg,produkty skrobiowe np. kasza jaglana, gryczana ...

dawno temu

Jedzenie niskokaloryczne - schudnij ze smakiem

... . Gotuj ją na wywarze z indyka lub kurczaka. Krok 6 Jak ugotować rosół, by nie był tłusty. Po przyrządzeniu musisz go mocno schłodzić i zebrać tłuszcz. Krok 7 Zamiast soli używaj przypraw. Estragon, czosnek, pietruszka, koperek czy imbir ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... tracimy. Podobnie wygląda użycie tłuszczu – kurczak w panierce usmażony na patelni ma niemal dwa razy tyle kalorii, co ugotowany na parze. Strata dotyczy też wagi potraw – różnica między początkową ...

dawno temu

6 praktycznych wskazówek, dzięki którym stworzysz dla siebie odpowiedni plan żywieniowy!

... Urozmaicaj posiłki 57802Zdrowa dieta nie powinna być monotonna. Nie ograniczaj się więc wyłącznie do jedzenia sałatek z duszonym na parze kurczakiem i ryżem. W ciągu tygodnia postaraj się jeść ...

dawno temu

Coś dla seromaniaków

... , jeśli bazę dania będzie stanowić mięso. Może to być schab, bądź piersi z kurczaka. Połączone z plasterkiem sera żółtego, lekko sparzonych pomidorków cherry i doprawione oregano nadadzą się na obiad ...

dawno temu

"Warszawskie wersety", Michał Sufin

... groteskowy sposób kreowania świata, przez który, niczym korowód cyrkowy, przewijają się dzieci porzucone przez matki przy stoisku promocyjnym, kobieta pająk, pokemony i wreszcie kurczaki z ludzką głową ...

dawno temu

Kawa w zawieszeniu

... opublikowana infografika, opracowana wspólnie ze Stołówką Ubogich Św. Alberta, która obrazuje równowartość „zawieszonej kawy”. I tak za kawę w cenie 15 zł, można by kupić 27 szklanek mleka lub 7 udek kurczaka, 5 ...

dawno temu

Czy ciągle wybrzydzasz przy jedzeniu jak dziecko? Wiemy jak to zmienić!

... leczniczego kiwi? Oszukaj swój brzuch! Wkomponuj produkty, do których nie jesteś przekonana, do swoich ulubionych przepisów. Uwielbiasz kurczaka, ale potrawa przyrządzona z warzywami, których nazw ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... do potrawy, by uzyskać całkiem nowy smak, lub tradycyjne mięso mielone zastąpić kawałkami kurczaka. Dlatego życzę Wam kreatywności w przyrządzaniu tego dania i zadowolenia z wyników kulinarnego eksperymentowania z gołąbkami! A może macie jakiś ...

dawno temu

Risotto z papryką i jesiennymi grzybkami –pycha!

... . Jako, że sezon na grzyby nadal trwa, dziś proponuję Wam przyrządzenie risotto z grzybami. Czego potrzebujemy? Ryż 1 cebulkę 1 marchewkę Żółtą i czerwoną paprykę Pomidory Mięso (może być kurczak, kiełbasa ...

dawno temu

Owady jako przekąska

... Wydaje ci się, że jesteś w stanie zjeść wszystko? Twój kulinarny zapał powoduje, że pragniesz eksplorować niezbadane smaki, a wizja spróbowania embrionów kurczaka sprawiła, że już zamówiłeś bilet ...

dawno temu

Jesteśmy hipokrytami

... , a zamrożony kurczak w supermarkecie to to samo. To my uczymy kolejne pokolenia, tak samo jak nas uczono hipokryzji - kochać zwierzęta i jeść zwierzęta. Dlaczego? Powiecie, bo jesteśmy drapieżnikami ...

+ Pokaż więcej