Tarta szpinakowa

... . W takiej postaci możemy go dodawać do rozmaitych dań. Zaliczyć do nich trzeba przede wszystkim pierożki z ciasta francuskiego, naleśniki ze szpinakiem, zapiekanki makaronowe czy też ciasteczka. Niebanalnym ...

dawno temu

Sałatka z fetą i sałatą

... nie mają wiele wspólnego. Chodzi tu przede wszystkim o zapiekanki makaronowe, ryżowe, a nawet ziemniaczane. Ser feta często wykorzystywany jest również jako element farszu dodawanego do naleśników ...

dawno temu

Pyzy ziemniaczane

... , do których niewątpliwie należy zaliczyć sernik. Trudno też zapomnieć o wyśmienitych zapiekankach ziemniaczanych albo ziemniakach zapiekanych razem z masłem w czasie trwania ogniska. Dlaczego ...

dawno temu

Marchewka z groszkiem

... z pierwszych warzyw, jakie podajemy swoim pociechom. Z czasem jednak, zachłyśnięci nowymi smakami i rozleniwieni dostępnością jedzenia na wynos, częściej sięgamy po zapiekanki, pizzę albo hamburgery ...

dawno temu

Surówka z marchwi

... zachwycać swoim smakiem nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. Do innych dań z marchewkązaliczyć można chociażby placki marchewkowe czy zapiekanki ziemniaczane bądź makaronowe z dodatkiem ...

dawno temu

Potrawy z oscypkiem

... wydobywać głębię mięsa czy wysubtelniać zbyt ostre składniki. Oscypek idealnie sprawdza się w przypadku wszelkiego rodzaju zapiekanek, zarówno tych warzywnych, jak i mięsnych. Składniki przykryte kołderką ...

dawno temu

Przyprawa kurkuma

... , przyspiesza gojenie się ran i podrażnień oraz działa bakteriobójczo. Kurkuma zastosowanie W kuchni nadaje potrawom piękny, soczyście żółty kolor i wyjątkowy smak. Jest dodawana do ryżu, makaronów, ryb, omletów, sałatek lub sosów. ...

dawno temu

Zadziwiający sekret szczupłej sylwetki Sophie Loren

... się w kanony piękna. I choć Sophie ma dziś ponad 70 lat jej sylwetka pozostaje nadal bez zarzutu. Jak ona to robi? Sekretem ponoć jest spaghetti! Makaron przez dietetyków uznawany jest za jeden ...

dawno temu

Wypróbuj dietę śródziemnomorską

... u nich choroby układu sercowo - naczyniowego. Stosując dietę śródziemnomorską, spożywamy duże ilości warzyw i owoców, kasz, makaronów, ryb, owoców morza i pełnoziarnistego pieczywa. Te pokarmy są bogate ...

dawno temu

Kwas foliowy – kilka faktów i mitów

... jest jej w roślinach zielonych: szpinak, szparagi,  brokuły, brukselka, sałata, kapusta. - Najlepszy dostęp do produktów zawierających duże ilości kwasu foliowego (zielonych warzyw) mamy w miesiącach ...

dawno temu

Doprowadź domową pizzę do perfekcji!

... , czyli ok. 15 minut, to za krótko, aby dokładnie ugotować marchew czy brokuł. Pamiętaj także, że niektóre składniki, np. grzyby, cebula i szpinak, zawierają dużo wody, co może prowadzić do rozmiękczenia pizzy ...

dawno temu

Przezroczysta lodówka i wiesz co dziś jesz

... po obudowie, aby dać lodówce znać, że powinna obrócić półkę. Wygodne prawda?Tylko trzeba by w miarę możliwości zawsze utrzymywać w niej porządek - na wypadek, gdyby ktoś zauważył, że brokuł juz ...

dawno temu

6 zimowych sekretów zdrowia i energii

... . Jedz także dużo warzyw: brokuły, szpinak, kapusta, a także cebula czy czosnek.Zatrzymuj ciepło. Czasem warto ubrać się cieplej, niż ładniej, szczególnie gdy za oknem szaleje śnieżyca ...

dawno temu

Co i kiedy jeść przed treningiem?

... lub owocowy baton musli z małą porcją jogurtu. Unikaj produktów, takich jak groch i brokuł, gdyż wywołać mogą dyskomfort w jelitach. Przed treningiem warto posilić się węglowodanami z niewielkim dodatkiem ...

dawno temu

Mocne paznokcie - jak to zrobić?

... witaminy A i E, witaminy z grupy B oraz wapń i cynk. Dlatego warto jeść razowe pieczywo, sery, produkty mleczne, jaja, wątróbkę, brokuły, pomidory, marchew, ostrygi, kiełki pszenicy i orzechy.   ...

dawno temu

Kwas foliowy

... , planuje się wzbogacanie podstawowych produktów żywnościowych w witaminę B9. Jest to już praktykowane od 1998 roku w Stanach Zjednoczonych, gdzie kwas foliowy dodaje się do mąki, pieczywa, makaronu i płatków ... , takie jak: szpinak, sałata, ...

dawno temu

Morskie cuda na talerzu

... , selen, cynk i fluor.Krewetki – dobrze komponują się z owocami cytrusowymi, ryżem, grzybami i makaronem. Ich mięso zawiera ponad 19% białka i tylko 2 % tłuszczu. Wyróżnia się ich 5 gatunków ...

dawno temu

Racjonalne odżywianie

... w produktach zbożowych, m.in. w brązowym ryżu, chlebie pełnoziarnistym, makaronie z pełnoziarnistej mąki. Tłuszcze nienasycone – to składnik naturalnych, tłoczonych na zimno olei, np. oliwy z oliwek ...

dawno temu

Potrawka z kurczaka

... , a następnie przełóż do garnuszka. Rosół z kury połącz z mąką i przyprawami. Dokładnie wymieszaj i przelej do kurczaka. Dopraw solą i cukrem. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut. Potrawkę możesz podawać osobno, z ryżem lub ...

dawno temu

Gadżety kuchenne - niezbędne i bezużyteczne

... i mniej przydatnymi gadżetami? Mój zestaw minimum to wyciskarka do czosnku, korkociąg, obieraczka do warzyw, sito, łyżka wazowa, durszlak do odcedzania makaronu i ręczny blender do koktajli ...

dawno temu

Kuchnia brazylijska

... czarnoskórych niewolników bez wątpienia wywarło wpływ na jej szeroko pojętą kulturę. W ogromnej różnorodności brazylijskiego jedzenia odnaleźć można kiełbasę, piwo, makaron i sosy, które świadczą o falach ... imigracyjnych z Włoch i Niemiec. ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

... przypadki takiego niezdrowego jedzenia nie są groźne, o tyle regularne jedzenie niezdrowych rzeczy może już stanowić problem. Kiedyś dzieciom nie smakowały brokuły i kapusta. Dziś to w zasadzie ...

dawno temu

Pielęgnacja biustu

... gorących kąpieli. Pielęgnacji wyglądu piersi powinna towarzyszyć troska o ich zdrowie, przejawiająca się m.in. we właściwym odżywianiu. Brokuły, kalafior, brukselka i kapusta są uważane za najlepsze ...

dawno temu

Jak uniknąć zmarszczek?

... , aronia, bez czarny, borówki, żurawina, jeżyny, maliny, jagody, truskawki) oraz warzywa (m.in. karczochy, czosnek, czerwona kapusta, brokuły, kalafior, czerwone buraczki). Dostępne są także suplementy ...

+ Pokaż więcej