Schudnij przed sylwestrem. Od dziś!

... i w niezbyt późnych godzinach. Należy zadbać o białko w naszych posiłkach. Znajduje się ono w wielu produktach (indyk, łosoś, produkty mleczne, drób, wołowina). Uczucie rozpierania brzucha ...

dawno temu

Jak nie przytyć zimą

... . Najlepsze będzie mięso z kurczaka, indyka lub chudej wołowiny. Stawiajmy na lekkie dania. Nie objadamy się słodyczami. Najlepiej baton zastąpić pieczonymi lub suszonymi owocami. Pamiętajmy ...

dawno temu

Zmniejsz objawy migreny odpowiednią dietą

... makaronu, ryżu, kaszy gryczanej, chudego mięsa z kurczaka i indyka. Z warzyw polecana jest marchew, pietruszka, ziemniak. Właściwa dieta zmniejszy na pewno częstotliwość występowania ataków migreny ...

dawno temu

Świąteczne potrawy, dzięki którym schudniesz!

... . Jeżeli stawiasz na stole pieczone mięso, zamiast wieprzowiny wybierz wołowinę. Zawiera ona mniej tłuszczu, za to jest bogata w niacynę, sód i potas. Jeszcze lepszym wyborem będzie indyk ...

dawno temu

(Nie)Zdrowa żywność latem

... i z Miami podają, że można znane dzieciom fast foody zaserwować w nieco odmiennej postaci: stwórz własne hamburgery lub hot dogiWybierz mięso z indyka lub z kurczaka. Dobierz do tego warzywa. Pieczywo ...

dawno temu

Detoksykacja - wewnętrzne sprzątanie organizmu

... (ryby, kurczak, indyk) i jak najwięcej owoców i warzyw (do 0,5 kg dziennie). 24392 Znaczenie ma też  picie dużej ilości wody mineralnej, niegazowanej, czerwonej i zielonej herbaty oraz herbatek ...

dawno temu

Pyszne burgery

... i przykryj drugą połówką bułki. Burgery gotowe! Podpiekane burgery Składniki: 0,5 kg tofu lub mięsa mielonego (indyk), łyżka oliwy, żółtko, zioła prowansalskie, pietruszka, sól i pieprz ...

dawno temu

Nawilż skórę od wewnątrz!

... już zniszczeń jest on w stanie zapobiec przyszłym podrażnieniom skóry. Do produktów bogatych w cynk zaliczamy: ostrygi, fasolę, indyka, kraby i chudą wołowinę.  Aby dostarczyć skórze wystarczającej ilości ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... moczymy w wodzie przez około 2 godziny. Następnie dokładnie myjemy mięso i przecinamy je na środku całej długości, by utworzyło się nam miejsce do faszerowania. Kolejnym krokiem jest posiekanie dwóch ...

dawno temu

Niezbędnik na świątecznym stole – zupa grzybowa

... grzybów w zupie potrafią świetnie wzbogacić grzanki – Trufla i jej kuchnia A dla miłośników aksamitnych przysmaków rozpieszczających podniebienie polecam zupę krem z pieczarek – Nina w kuchni Brzmi smakowicie, prawda? Ja już mam swój typ. A Wy? ...

dawno temu

Kotlety w kilku odsłonach

... . Sprawdzą się tutaj świetnie np. pieczarki – Mniam Mniam Bardzo wytworną propozycję, którą bez wątpliwości możemy zaimponować gościom jest kotlet wieprzowy z kością z bardzo pomysłowymi dodatkami - Eat ...

dawno temu

Warzywa na parze - przepis

... lub szczypiorku1. Najpierw krojenie warzyw. Z brokuła zrób średniej wielkości różyczki. Cebulę, ziemniaka i marchew po obraniu pokrój w plastry (ok. 1 cm). Pieczarek nie musisz rozdrabniać. 2. Warzywa ...

dawno temu

Surówka z papryki

... i znakomicie nadający się do dietetycznych potraw. Dość wspomnieć tu chociażby faszerowaną paprykę albo też wyśmienite leczo. Potrawy z paprykioprócz walorów zdrowotnych posiadają także całą gamę smaków ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... farszu do pierogów, naleśników czy też zapiekanych faszerowanych ziemniaków. Na początek dobrze jest dowiedzieć się,jak zrobić makaron z serem. Spaghetti z serem pleśniowymto ciekawy i szybki pomysł ...

dawno temu

Placek z kaszą manną

... wypiekom subtelny smak oraz ciekawą konsystencję. Poza tym kasza manna świetnie sprawdza się, zastępując ryż bądź ziemniaki, zwłaszcza w przepisach na faszerowane warzywa, gołąbki albo krupnik. Dla nas ważne ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... mielone. Obok tego pojawia się spora grupa potraw z jajek. Okazuje się, że świetnie sprawdzają się na przystawkę jajka faszerowane lub jajka polane majonezem ze szczypiorkiem. Dania z jajekto ...

dawno temu

Dania greckie

... , czosnkiem i rodzynkami. Takie faszerowane liście winogron można spożywać zarówno na gorąco, jak i na zimno, z sosem lub bez. W każdej wersji smakują wyśmienicie.Pożywny, ale tuczący gyros Choć ...

dawno temu

Jajecznica z kurkami

... jajek i dowolnych dodatków, do których najczęściej zalicza się w omawianym przypadku cebulę, surowe albo suszone pomidory, szparagi, szczypiorek, szynkę, kiełbasę, boczek, a także pieczarki ... jest jajecznica z grzybami. Jeżeli tylko masz taką ...

dawno temu

Na dzisiaj - Lasagne

... . Pieczemy przez 20 - 30 minut. Podajemy posypana natką pietruszki. makaron Lasagne,papryka: 3 czerwone, 1 żółta, 2 zielone,3 marchewki,puszka pomidorów bez skóry,20dkg pieczarek,1 kabaczek,1 czerwona ... i kabaczka ścieramy na tarce o dużych ...

dawno temu

Potrawy wegetariańskie z cukinią w tle

... mieszamy i dusimy na małym ogniu jeszcze 10 minut. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Czorbę podajemy posypaną świeżo zsiekaną kolendrą.   Gulasz wegetariański  250g pieczarek,200g kiełków fasoli,3 ... . Po tym czasie dodajemy umyte i ...

dawno temu

Najciekawsze wielkanocne potrawy z jajek

... lub podgrzybków, kilku ugotowanych jaj przepiórczych, kilku marynowanych pieczarek, odrobiny szczypiorku, sosu tatarskiego, kilku łyżek majonezu, tabasco, soli i pieprzu. Zwiń i ułóż plastry ... . Aby go przyrządzić, pokrój cebulę, pieczarki i ...

dawno temu

Sylwestrowe przystawki

... krakersów poprzez posmarowanie ich masłem, pasztetem albo pastą rybną. Smaczną propozycją jest również przygotowanie zapiekanych pieczarek z serem i cebulą bądź tatara z pieczarek. Nie możemy również zapominać o dobrze znanych nam przystawkach, ...

dawno temu

Potrawy włoskie

... potrzebne do wykonania tego włoskiego specjału to: filet z kurczaka, woreczek ryżu, 2 cebule, kilka suszonych pomidorów, 30 dag sera parmezan, 500 ml bulionu rosołowego, 15 dag pieczarek, pół puszki ... pieczarki, kawałki kurczaka i pokrojone ...

dawno temu

Roladki mięsne

... ,100g pieczarek,2 ząbki czosnku,1 szalotka,musztarda francuska,sól, pieprz,oliwa z oliwek   Pieczarki, czosnek i szalotkę bardzo drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Następnie dokładnie je odsączamy ...

+ Pokaż więcej