Sposób na niejadka

... nietypowe, barwne naczynia z postaciami z bajek, z wizerunkami zwierząt. Można dodać do przygotowania posiłków swoją kreatywność i podać np. kanapkę z uśmiechniętą buzią lub czerwonym sercem z papryki ...

dawno temu

Dyniobranie w kuchni

... , gdy wolisz zupę na ostro, posłuż się curry, ostrą papryką i imbirem. Na koniec dodaj łyżkę śmietany. Krem z dyni serwuj z grzankami lub razowym pieczywem. *Źródło zdjęcia: materiały prasowe ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... i nadająca się jako dietetyczna przekąska, czy dodatek do dania głównego. Dla osób ceniących smaki owoców morza ta opcja na pewno będzie świetną opcją. Kurczak w curry z zieloną papryką – bardzo pikantny ...

dawno temu

Dziś Hubertus... czego nie powinno zabraknąć na myśliwskim stole?

... lub białego wina.   Dzik z warzywach - opcją dla miłośników pikanterii w daniach jest podanie mięsa z suszone śliwkami i pikantnymi warzywami takimi jak np. papryka. Kiełbasa z dziczyzny – jej smak ...

dawno temu

Pestycydy na talerzu. Jak ich unikać?

... przed różnego typu chorobami pozostają w skórce oraz wnikają do głębszych warstw roślin. Oto skrócona lista jednych z najbardziej "chłonnych" warzyw i owoców: truskawki,brzoskwinie,seler,czereśnie,papryka ...

dawno temu

Jak zrobić sałatkę wiosenną?

... posiekaj, a z rzodkiewki, jajek, szynki i ogórka zrób kostkę. Krok drugi Po drigie, wymieszaj składniki. Dodaj sos koperkowy i rozkoszuj się smakiem. Sałatka wiosenna numer 3 1 ogórek,1 papryka,4 ...

dawno temu

Coś po grecku – dietetyczne tzatziki

... całość także mieloną papryką. Co ciekawe – podobno wyśmieniciesmakuje podawane z czerwonym winem.   Czy ten grecki element zagości w to lato także w Waszej kuchni? ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie w pracy

... przegryzki typu chipsy, cukierki, ciastka, warto mieć przy sobie suszone owoce, orzech, migdały lub po prostu surowe warzywa pokrojone w słupki lub plasterki typu marchew, papryka, ogórek, rzodkiewka ...

dawno temu

Co zatrzyma twoją opaleniznę na dłużej?

... skórę przed niebezpiecznymi skutkami promieniowania UV. Znajdziemy ją w czerwonych i żółtych warzywach (pomidory, papryka), zielonych warzywach liściastych (szpinak, sałata, brokuł), w mleku, jajach ...

dawno temu

Rozmarynowy kurczak z warzywami

... ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumieni. Przełóż do miski i posyp papryką, 1/2 porcji czosnku i tymiankiem z Kulinarnych Inspiracji KAMIS. 34951  34952 Teraz na patelni rozpuść 1,5 łyżki miodu lub cukru ...

dawno temu

Wiosenne placuszki – garść pomysłów

... pietruszki, 1 czerwona papryka 4 łyżki mąki 2 jajka ziarno słonecznika sól, pieprz Składniki trzemy na tarce, łączymy z jajkami, mąką i przyprawami i smażymy na złoty kolor. Podajemy z maślanką ...

dawno temu

Szybkie śniadanie

... , a rzodkiewkę pokrój w półksiężyce. Połącz wszystkie składniki razem. Jeszcze tylko szczypta soli i gotowe. Inna wersja – wkrój do serka wiejskiego warzywa, które masz pod ręką (papryka, ogórek, rzodkiewka itp ...

dawno temu

Sandwicze – ulubione przekąski Amerykanów

... 1 słoik zielonych oliwek nadziewanych papryką pimento lub zielone oliwki i pimento 3 ząbki czosnku oregano nasiona selera marynowana w zaprawie octowej młoda marchewka i łodyga selera ...

dawno temu

Co przegryźć, kiedy się odchudzasz?

... , że musisz głodować. Po prostu zastąp dotychczasowe przegryzki innymi bardziej wartościowymi. Najbardziej polecam surowe warzywa: jak marchewka, selery, papryka. Są źródłem drogocennych witamin ...

dawno temu

Co jeść, aby zajść w ciążę? Dieta na płodność

... , zachodzącej pod wpływem światła słonecznego. Niski poziom witaminy D we krwi jest dość powszechny szczególnie zimą i wczesną wiosną. Do źródeł wit. D należą: tłuste ryby morskie, jaja, masło i pieczarki ...

dawno temu

Potrawy na święta

... obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy razem z posiekanymi grzybami do barszczu. Doprawiamy do smaku i wsypujemy posiekany koperek. Barszczyk podajemy z krokietami z pieczarkami lub z uszkami ...

dawno temu

Klasyczna zupa ziemniaczana. Sycąca, bardzo pożywna i zapomniana potrawa kuchni polskiej

... , boczkiem, porem, cukinią, salami, parmezanem, łososiem, czosnkiem, pieczarkami czy fasolką. Wszystko zależy od tego, co lubisz i jaką wersję zupy ziemniaczanej chcesz podać na stole. Klasyczna ...

dawno temu

Wiosenna regeneracja skóry

... . Wzbogaćmy więc swoje menu o paprykę czy owoce cytrusowe. Dużo antyoksydantów zawiera czerwone wino. Witamina B, obecna w jajach czy wątróbce, odgrywa dużą rolę w walce z zaczerwienieniem i suchością skóry ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... techniki kucharskiej – gotowania, duszenia, pieczenia oraz wszelkich dressingów. Ten niepozorny dodatek wydobędzie słodycz z klasycznej zupy pomidorowej, podkreśli świeżość ogórków i kolorowych papryk ...

dawno temu

Ciepło które wyszczupla

... , pieprz cayenne, ostra papryka, pieprz, kurkuma, cynamon, imbir, cytrusy, ciemna czekolada. W praktyce, aby przyspieszyć proces termogenezy stosuje się najczęściej termogeniki w formie suplementacji ...

dawno temu

Polacy jedzą coraz więcej warzyw i owoców

... i papryki, które mają identyczne kształty. Trzeba jeść głową: wybierać to, co jest zdrowe, a nie zdrowo wygląda. 29595 Ekologicznie i zdrowo wcale nie znaczy drogo. Nie koniecznie trzeba chodzić do wystawnych ekologicznych sklepów, można zrobić ...

dawno temu

Naturalne przeciwutleniacze

... . Zapotrzebowanie twojego organizmu zaspokoi jedzenie tuńczyka, jajek, wątróbki, czarnych porzeczek, pietruszki, brokułów i papryki. Obok dostarczania do organizmu przeciwutleniaczy pokarmowych należy ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... (mogą to być pomidory, papryka, rzodkiewka, marchewka z dodatkiem kiełków).41906 Pyszne gołąbki powstają także, kiedy dodamy do ryżu świeżych, sezonowych grzybów i zamiast sosu pomidorowego zastąpimy go sosem ...

dawno temu

STOP! dla monotematycznych sałatek

... rzadkiego octu, dobrym pomysłem jest zredukowanie go na wolnym ogniu. Gęstszy lepiej połączy się z oliwą. Doskonale komponuje się z warzywami o wyrazistym smaku (papryka, bakłażan), jak i do mięs i wędlin ...

+ Pokaż więcej