Pietruszka zamiast chlorelli? 8 polskich odpowiedników egzotycznych superfoods

... orzechów włoskich w ciąży, bo ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego mają wpływ na prawidłowy rozwój płodu. Chlorella/pietruszka Chlorella, czyli morska alga, jest bogatym źródłem witamin ... witamin i minerałów, ale jego zaletą są ...

dawno temu

Grzane piwo

... sprawdzają się żeberka z kapustą, zupa grochowa oraz bigos. Okazuje się bowiem, że potrawy te świetnie zaspokajają nasze wysokie zapotrzebowanie energetyczne, a przy tym dostarczają wielu witamin ...

dawno temu

Leczo z kiełbasą

... że przepisy zawsze stanowią raczej źródło inspiracji niż receptę na idealną potrawę. Jednym z przykładów idealnie ilustrującym omawianą sytuację jest leczo z kiełbasą. Potrawa ta wyraźnie nawiązuje ... na leczo z kiełbasą,warto jest zastanowić ...

dawno temu

Dieta dla pięknych włosów

... . Najlepszym źródłem NNKT są oleje roślinne, tłuste ryby morskie, a także orzechy oraz nasiona dyni i słonecznika. Niezwykle ważny dla dobrej kondycji włosów jest kompleks witamin z grupy B ... ) poprawiają pigmentację włosów i w ten sposób ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zachować odporność w okresie zimowym?

... aktywności, aby zapewniała nam wystarczającą podaż kalorii, a także, by była bogata we wszystkie niezbędne witaminy, minerały i substancje odżywcze. Wszelkie zasady zdrowego odżywiania zimą powinny ... , aby wyeliminować je ze swojego życia. ...

dawno temu

Owoce leśne

... poprzez wzmacnianie naczyń. Stanowią także źródło potasu, wapnia i magnezu wzbogaconego o witaminy C i A. Potrawy z owocami leśnymiOwoce leśne od zawsze były obecne w diecie naszych przodków ... i miejscami występowania jadalnych owoców, do ...

dawno temu

Tłuszcze nasycone

... często są odpowiedzialne za otyłość. Oczywiście, podobnie jak tłuszcze nienasycone, umożliwiają wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (witaminy A, witaminy D, witaminy E i witaminy K ... tłuszcze korzystnie wpływają na stan naczyń ...

dawno temu

Jesteś tym, co jesz

... . Zaleca się ograniczyć spożywanie czerwonego mięsa i przetworzonych produktów mięsnych, które są źródłem m.in. azotanów i azotynów (peklowanie),  wielopierścienowych  węglowodorów aromatycznych (obróbka ... dietozależnych. Populacje, których ...

dawno temu

Stres oksydacyjny – jak ratować skórę?

... ? Aby wspomóc organizm w walce z wolnymi rodnikami, należy sięgnąć po kosmetyki zawierające silny przeciwutleniacz – witaminę C. Ten cenny składnik jest prawdziwym źródłem zdrowia i piękna. Rozprawia ... się z wolnymi rodnikami, jest potrzebny ...

dawno temu

Naleśniki z truskawkami

... , a przecież miłośnicy jedzenia doskonale wiedzą, że kuchnia może być źródłem nie lada przyjemności. W prostocie bowiem potrafi ukryć się prawdziwy kunszt godny mistrza kuchni z prawdziwego zdarzenia ...

dawno temu

Fryzury w stylu lat 20.

... . Jeszcze większe możliwości otrzymujemy, gdy źródłem, z którego czerpiemy są zarazem współczesne trendy oraz na nowo odświeżane fryzury z minionych lat. Chyba jednym z najstarszych okresów, który powraca ...

dawno temu

5 mitów dotyczących warzyw i owoców

... najlepiej je podawać. Wszystkie owoce mają podobne właściwości, wszystkie dostarczają witamin, błonnika, mikroelementów, naturalnych cukrów, ale znacznie się różnią między sobą ilością tych składników ... . Mitem jest, że najwięcej witaminy C ...

dawno temu

Dieta w ciąży

... , brązowy lub dziki ryż, grube kasze, płatki zbożowe, otręby. Zapewniają one odpowiednią dawkę energii oraz witaminy z grupy B i błonnik pokarmowy, który zapobiega zaparciom. Warzywa i owoce Są źródłem ... kobiety bez nadwagi w czasie ciąży nie ...

dawno temu

Co powinnaś wiedzieć o diecie wegańskiej, jeśli chcesz ją stosować?

... , które są cennym źródłem białka, a amarantus i orkisz zawierają pełnowartościowe białko, nieustępujące w niczym białku zwierzęcemu. Weganom nie grozi niedobór witaminy A(nie ma więc ryzyka chorób skóry ... , oczu, czy zwiększonego ryzyka ...

dawno temu

NOWOŚĆ Herbal Care - maseczki do twarzy z komosą

... "Pokarm dla ciała i urody", "superfood" – tak określana jest komosa. Bogactwo zawartych w niej aminokwasów, węglowodanów, kwasów tłuszczowych i witaminy E wpływa na jej bezkonkurencyjne właściwości ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... Kiełki zawierają witaminy z grupy B, witaminy C, E, A, D i PP, a także duże ilości mikroelementów: żelaza, wapnia, magnezu, potasu, jodu, selenu i siarki. Są bogate również w obniżające poziom złego ... więcej witaminy C niż w jej ziarnie. ...

dawno temu

Kilka sposobów zdrowego odżywiania

... powinny znaleźć się w każdym posiłku, gdyż są bogatym źródłem błonnika, tzw. wypełniaczem, który powoduje, że dłużej czujemy się syci po posiłku.. W diecie nie może zabraknąć świeżych owoców, produktów ... wprowadzić kilka tricków, które ułatwią ...

dawno temu

Eliksir młodości?

... są kosmetyki, które zawierają tripeptyd miedzi mający takie samo działanie jak białko występujące naturalnie w organizmie. Ich moc dodatkowo wzmocniona jest przez połączenie tripeptydu miedzi z witaminą C ... . Obecność miedzi przyspiesza i ...

dawno temu

Gramy w żółte!

... harmonizuje organizm i wzmacnia żołądek. Wiele żółtych roślin jest źródłem beta-karotenu: morele, brzoskwinie, dynie, melony. Kukurydza dobrze wpływa na żołądek i nerki, poprawia trawienie. Kolby ... gotowane w (nieosolonej!) wodzie, podane z ...

dawno temu

Jajko wstrząśnięte i zmieszane, czyli pomysłowe triki kuchenne. Musisz to zobaczyć!

... Jajka wcale nie są niezdrowe. Zawierają pełnowartościowe białko, tłuszcze nienasycone, witaminy A, D, E, K, B2 i B12, wapń, żelazo, potas, fosfor i magnez. W żółtku znajduje się lecytyna ...

dawno temu

Leki z natury. Poprawiają trawienie, łagodzą ból, działają PRZECIWNOWOTWOROWO

... , zaś jej zmięte liście, przyłożone do miejsc ugryzionych przez komary lub skaleczonych, zmniejszają obrzęk i ból. Roślinę można jeść podobnie jak szpinak. Pokrzywa zawiera chlorofil, dużo witamin ... , soli mineralnych oraz krzem oraz jest ...

dawno temu

Sałatka owocowa z jogurtem

... jednak w trakcie zimy rezygnować z wykonywania sałatek owocowych. To niezastąpione źródło witamin, a nasze krajowe owoce z łatwością możemy zastąpić owocami egzotycznymi, które nie ustępują im smakiem ... , a mogą być źródłem ciekawych doznań. ...

dawno temu

Jakie właściwości ma grejpfrut?

... się z 90% wody, więc podobnie jak w przypadku arbuza można go jeść bez ograniczeń. Jeśli chodzi o zawarte w nim składniki odżywcze, to najczęściej wymienia się to, że owoce te są źródłem takich witamin ... z grupy B oraz C i E, a także cennych ...

dawno temu

Nowa dieta, nowe serce

... wieńcowej serca. Tłuszcze zawarte w orzechach przyczyniają się do utrzymania odpowiedniego stężenia cholesterolu. Orzechy to bogate źródło witaminy E, błonnika oraz argininy wpływających na obniżenie ... - jest źródłem tłuszczów ...

+ Pokaż więcej