Domowe krakersy

... do pieczenia i umieść w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C na około 20 minut. Po ostygnięciu krakersy możesz posmarować pastą, dodać do nich ser albo posolić. Możesz także w trakcie wyrabiania ciasta dodać do niego pieprz albo paprykę ...

dawno temu

Czy w ciąży należy pić mleko?

... przyswaja substancje odżywcze z mleka sfermentowanego: kefiru, jogurtów, serów żółtych - prawdopodobnie dlatego, że wielu ludzi jest uczulonych na cukier mleczny, laktozę. Bakterie jogurtowe odrobiły ... przyswaja substancje odżywcze z mleka ...

dawno temu

Pierogi na pięć sposobów

... , którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, że częściej zdarza mi się korzystać z tych gotowych, kupionych w sklepie, to od czasu ...

dawno temu

Zakochałam się w bracie

... papugi. Robi pyszne grzanki z serem. Słucha Sade, ma pokaźną kolekcję płyt tej nigeryjskiej wokalistki. Jest bardzo sympatyczna, ale często zamyślona i smutna. Przeczytajcie dlaczego. ... papugi. Robi pyszne grzanki z serem. Słucha Sade, ma ...

dawno temu

Odżywka do włosów. Czy warto ją stosować?

... Odżywka do włosów to jeden z najpopularniejszych kosmetyków stosowanych w celu odżywienia i wzmocnienia kosmyków. Coraz częściej odżywkom towarzyszą różne maski, olejki, sera lub inne preparaty. Sprawdź, co warto wiedzieć o odżywkach do włosów i ...

dawno temu

Ciasto na pierogi

... , swojską kiełbasę bądź żurek na domowym zakwasie. Nie warto jednak jest od razu stawiać sobie trudne do spełnienia wyzwania. Lepiej jest skupić się na doskonaleniu dobrze znanych potraw ...

dawno temu

Żurek wcale nie musi być nudny!

... , bo świetnie rozgrzewa i wyśmienicie smakuje np. z potrawami góralskimi (co powinno ucieszyć tych, którzy planują urlop np. w zimowej stolicy Polski). Zwykle dodajemy do niego jajko, ziemniaki, czy kiełbasę ... – Kuchnia Monsai Bardzo ciekawą ...

dawno temu

Chronimy żywność przed zepsuciem

...   Żywność przeterminowana lub źle przechowywana, która już się nie nadaje do jedzenia jest zazwyczaj wyrzucana do kosza. Takie produkty świeże, jak sery, mięso czy mleko nie mogą długo stać i trzeba ... Żywność przeterminowana lub źle ...

dawno temu

Raz otworzone a szczelnie zamknięte

... Każdego roku marnujemy sporo pieniędzy z powodu wyrzucania żywności przeterminowanej lub źle przechowanej, która już się nie nadaje do jedzenia. Produkty świeże, takie jak sery, mięso czy mleko ... Każdego roku marnujemy sporo pieniędzy z powodu ...

dawno temu

Do grzybobrania marsz!

... ziemniaki, ser żółty i cebulkę. Całość przed wstawieniem do piekarnika, warto przyprawić śmietaną z jajkiem i solą, która po zapieczeniu przybierze postać smakowitego kremu. Naleśniki z grzybami – najlepiej ... w towarzystwie mięsa i zasmażanych ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... ! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą z dodatkiem mięsa z dziczyzny? Przygotuj: 6 jajek pół kiełbasy z dzika pół bażanciego udka 1 cebula 2 pomidory starty ser żółty sól, pieprz   Kiełbaskę ... nie rozwodnić jajecznicy) Na rozgrzanym ...

dawno temu

Przepis na sernik

... występowania w ich składzie znacznej ilości białego sera. I tak często słyszy się o serniku wiedeńskim, serniku amerykańskim, a w końcu o serniku tradycyjnym. Serniki można zaklasyfikować do trzech grup ... . Ciekawą propozycją jest ...

dawno temu

Zupa z grzankami

... jest zazwyczaj dość łatwe, a możliwość odgrzania w każdej chwili znacznie ułatwia życie. Wszystko stanie się jeszcze prostsze, kiedy zamiast ziemniaków, makaronu bądź ryżu dodamy do nich smaczne i chrupiące ... . Podobnie rzecz się ma z zupą ...

dawno temu

Produkty typu light w mojej diecie

... W trosce o zdrowie i zgrabną sylwetkę często rezygnujemy z ulubionych przysmaków, stosujemy różne diety oraz sięgamy po jogurty, sery, parówki czy napoje typu light. Niestety, przekonane ... . Przede wszystkim pilnuję niskiej zawartości tłuszczu ...

dawno temu

Dania fast food

... . Każdy z nas zdaje sobie sprawę z wysokiej kaloryczności przekąsek typu fast food, jednak to nie przeszkadza nam sięgać po nie dość często. Wiele z nich ma w swoim składzie ciężkostrawny ser, czyli składnik podwyższający poziom cholesterolu i ...

dawno temu

Włoskie sosy na bazie pomidorów

...   Kuchnia włoska jest chyba najpopularniejszą kuchnią (poza naszą rodzimą, oczywiście) w Polsce. Nie znam osoby, która nie zachwycałaby się pizzą, wspaniałymi makaronami, czy lasagne. Kuchnia ... Kuchnia włoska jest chyba najpopularniejszą ...

dawno temu

Kuchnia brazylijska

... czarnoskórych niewolników bez wątpienia wywarło wpływ na jej szeroko pojętą kulturę. W ogromnej różnorodności brazylijskiego jedzenia odnaleźć można kiełbasę, piwo, makaron i sosy, które świadczą o falach ... imigracyjnych z Włoch i Niemiec. ...

dawno temu

Wykwintny francuski obiad dla twojej rodziny!

... żółtko.Składniki na kompot: ¾ szklanki czerwonego wytrawnego wina Bordeaux,1/3 szklanki cukru,¾ szklanki suszonych wiśni,1/3 szklanki sera mascarpone.Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni ...

dawno temu

Pyszne burgery

... z mięsa wołowego, ale Polacy chętnie decydują się również na inne wersje burgera – francuską (z serem camembert i rukolą), meksykańską lub wegetariańską. Duża dowolność w doborze składników sprawia ...

dawno temu

Jedzenie na piknik

... jest jedzenie, bowiem przebywanie na świeżym powietrzu wzmaga apetyt. Wiele osób stawia na lekkie i proste przekąski: kupuje bagietki, które podawać można z żółtym serem, przygotowuje sałatki lub surówki ... grzanek z pesto i kozim serem. ...

dawno temu

Porzeczkowe przepisy

... warto ich użyć do ciast albo przetworów a nawet do mięs i serów. Porzeczki są bogate w witaminy i minerały. Zawierają sporo fosforu, magnezu, wapnia, żelaza, potasu, siarki, cynku i manganu ... warto ich użyć do ciast albo przetworów a nawet do ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... ? A inne kraje? We Włoszech – makaron, w Berlinie – piwo, a we Francji? Pewnie ślimaki i żabie udka. Ale Francuzi są bardzo dumni z jeszcze jednej potrawy. Chodzi o gulasz warzywny Ratatouille. ... ? A inne kraje? We Włoszech – makaron, w ...

dawno temu

Domowa pizza

... Mało kto, będąc pod wypływem wielkiego głodu, potrafi oprzeć się zapachom dochodzącym z pizzerii. Aromat roztopionego sera, a także zapach świeżych ziół sprawiają, że na samą myśl o tym idealnym ... albo znacznie trudniejszy, w efekcie czego ...

dawno temu

Galuski, knedle, kluseczki – tradycja w zupie

... kilka dodatków obiadowych, które powoli odchodzą w zapomnienie. A szkoda. Ja do dziś pamiętam knedle z serem, które robiła dla mnie babcia... Ech, rozmarzyłem się. ... kilka dodatków obiadowych, które powoli odchodzą w zapomnienie. A szkoda. Ja ...

+ Pokaż więcej