Narzędzia kuchenne

... smażyć na niej mały kawałek mięsa czy ryby. Od każdej reguły są jednak wyjątki, np. makaron zawsze gotujemy w dużej ilości wody, a duża patelnia najlepiej nadaje się do rumienienia mięsa, gdyż na małej ... kawałki mięsa będą zbyt blisko siebie i ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... . Dla tych, którzy nie mogą przekonać się co do ich smaku, polecam połączenie z innymi składnikami. Oto pięć przykładowych sposobów: Brokuły i krewetki z patelni – coś dla miłośników owoców morza. Te dwa składniki w odpowiedniej ... oprawie, ...

dawno temu

Placki ziemniaczane z pieczarkami

... tania. Można się przyczepić tylko do smażenia na tłuszczu, ale lepsze to niż zjedzenie szybkiego i bardzo niezdrowego fast fooda. ... tania. Można się przyczepić tylko do smażenia na tłuszczu, ale lepsze to niż zjedzenie szybkiego i bardzo ...

dawno temu

Kurczak z brokułami, sposób na dobry obiad

... szparagowej1 brokułczosnekprzyprawa do kurczakaoliwa z oliwek Krok 1 Umyj i osusz filet z kurczaka, a następnie pokrój go w kostkę. Krok 2 Wrzuć kurczaka na patelnię z oliwą i podsmażaj go chwilę ... . Krok 3 Gdy smażony kurczak będzie prawie ...

dawno temu

ChefStack wyręczy cię w robieniu naleśników

... Jeśli kiedykolwiek przygotowywaliście naleśniki dla kilku lub kilkunastu osób, wiecie jak uciążliwe jest ich smażenie. Trzeba uważać, żeby wlać na patelnię odpowiednią ilość oleju oraz ciasta ...

dawno temu

Surówka do ryby

... sytuacji niezwykle trudno jest znaleźć propozycję, która odpowiadałaby wszystkim. Codzienne smażenie uwielbianych przez większość kotletów schabowych może się z czasem znudzić, a na horyzoncie często ... . Surówki do ryb 35614 Chyba najbardziej ...

dawno temu

The Stirr – on ci namiesza w kuchni!

... szerokiemu rozstawieniu nóg, może być używany również na patelni. Wystarczy odpowiednio wyregulować prędkość mieszania. Gadżet zasilany jest przez cztery „paluszki”, dzięki czemu radzi sobie z na prawdę ...

dawno temu

Ptactwo na patelni i w piekarniku – przepisy na mięso bażanta

... , a następnie opalić, wypatroszyć, umyć i obtoczyć w soli, pieprzu i zielu angielskim lub majeranku. Teraz można się zabrać za przyrządzanie z niego pysznych potraw np. Bażanta z grzybami smażony ... na patelni. Mięso naszpikować go lekko ...

dawno temu

Przepisy na dorsza

... ogonki smażonych płotek niż sałatka z dodatkiem tuńczyka. Bardzo ważna jest jednak umiejętność właściwego przygotowania rybiego mięsa, choć i eksperymentowanie z nim może być źródłem niespodziewanej ... rozpowszechnionym jest ich smażenie. Z ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... . I tak spotkać się możemy z zupą z dodatkiem krewetek, pierogami bądź naleśnikami z farszem przygotowanym z ich udziałem. Obok tego można je piec, smażyć, gotować albo grillować i za każdym razem cieszyć ... się wyjątkowym smakiem, dodając je ...

dawno temu

Tatar wołowy - przepis dla twardzieli

... Befsztyk tatarski to danie, na które nie wszyscy się skuszą. Surowa wołowina wiele z nas zapewne odstraszy, a szkoda, bo potrawa jest naprawdę bardzo smaczna i co więcej, drogie panie, przyrządza się ją wyjątkowo szybko. Nie ma tu smażenia, nie ...

dawno temu

Chrupiące Snacki idealne na imprezę

... Masz dość nasiąkniętych tłuszczem, pełnych sztucznych barwników chrupków? Wypróbuj nowe Snacki do smażenia „Przysmak Świętokrzyski”, które samodzielnie przygotujesz w domu na najlepszym oleju ... lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do ...

dawno temu

Ryba w cieście

... których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała ... w chrupiącej panierce. Jak ...

dawno temu

Zupa z boczkiem

... zupę. Nie macie pomysłu jaką? Zupa chrzanowa z boczkiem – świetnie nada się do jej przyrządzanie świeży, starty chrzan. Należy go usmażyć na patelni wraz z kawałkami boczku, a następnie dodać do bulionu ... –pokrojony w kostkę boczek smażymy na ...

dawno temu

Jak smacznie przyrządzić naleśniki?

... Naleśniki są jednym z ulubionych dań dzieci. Szczególnie na śniadanie. Zapachy smażonego ciasta naleśnikowego pobudzają apetyt zaspanych dzieciaków. Jak urozmaicić zwykłe naleśniki? Przełożyć ... . Następnie przelać je do miski z siedmioma ...

dawno temu

Krewetki w cieście

... należy zanurzyć w cieście, łapiąc za pozostawioną końcówkę, i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek do czasu, aż ciasto stanie się złote i chrupiące. Po zdjęciu z patelni krewetki należy osuszyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... Chyba każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki. Przygotowanie ciasta, proces smażenia, a przede wszystkim farsz przyrządzony według własnych receptur. A jakby tak na etapie wyrabiania ciasta dodać do niego jakieś dodatki? Na początek ...

dawno temu

Placki brokułowe

... Twój maluch nie przepada za pysznymi i zdrowymi brokułami? Przemyć je w z smażonych placuszkach, które wyglądają tak apetycznie, że z pewnością zainteresuje się nimi cała rodzina! Sprawdź, jak przyrządzić placki brokułowe. ... łyżce wody rozdrób ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Banany w czekoladzie

... cieście zanurzamy banany i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. W tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Kiedy banany będą już zarumienione, zdejmujemy je z patelni i układamy na talerzu, polewając przed podaniem czekoladą i ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane po galicyjsku?

... Placki ziemniaczane to pyszne wegetariańskie danie, za którym przepadają także mięsożercy. Przygotowuje się je dosłownie chwilę, a można się nimi zajadać bardzo długo. To prawda, że przez smażenie ... na smażenie placków ziemniaczanych. Nalej na ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami - pomysł na świąteczny obiad

... bulionu warzywnego,sól,pieprz,liście melisy do dekoracji.1. Najpierw smażenie kurczaka. Umyj go, oczyść, pokrój na porcje i zarumień na rozgrzanym oleju. 2. A teraz mała zamiana. Przełóż mięso do rondla ... . Umyj cytrynę, osusz ją i cienko ...

dawno temu

Schab w kawie

... i czosnku. Obierz je i drobno pokrój. Krok 3 To będzie smażony schab, trzeba więc rozgrzać na patelni masło i zarumienić na nim mięso. Krok 4 W tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek. Pod koniec ...

+ Pokaż więcej