Pałki z kurczaka - pikantne danie

... Masz dziś ochotę na coś konkretnego i mocnego? W takim razie powinnaś się zdecydować na pałki z kurczaka. Oczywiście potrzebny jest również pyszny dodatek. Tym razem będzie to pikantny sos. Takiemu obiadowi nikt się nie oprze. Sama spróbuj. ... ...

dawno temu

Rozszerzone pory

... Dziurki na twarzy wyglądają nieestetycznie i są zmorą zarówno kobiet jak i mężczyzn. Co gorsza pory lubią się zatykać, a stąd już prosta droga do tworzenia się pryszczy. ... Dziurki na twarzy wyglądają nieestetycznie i są zmorą zarówno kobiet ...

dawno temu

Jesienna aranżacja stołu – jak ozdobić strefę jadalnianą?

... Jesień to pora roku, która zazwyczaj nie rozpieszcza nas pogodą, ale jednocześnie stwarza szeroki wachlarz możliwości w jesiennej aranżacji wnętrza. Ciepła paleta barw, w jaką obfituje jesień ... o tej porze roku – złoto, odcień musztardowy, ...

3 miesiące temu

Cztery pory roku w Japonii

... Pora deszczowa? „No tak, jest w czerwcu, ale za to trwa tylko miesiąc, nie pół roku, jak w innych krajach Azji” - powie niejeden Japończyk. Owszem, na początku czerwca ogłoszono oficjalny początek ... pory deszczowej, ale według mnie lało ...

dawno temu

Pikantna zupa z dyni nie tylko na Halloween

... zupie dyniowej nadasz orientalny charakter. Dzięki imbirowi, curry i mleku kokosowemu przygotujesz oryginalne danie o lekko pikantnym smaku i niepowtarzalnym aromacie. ... zupie dyniowej nadasz orientalny charakter. Dzięki imbirowi, curry i ...

dawno temu

Naleśniki wegetariańskie

... do nich farszu, to warto otworzyć się na kulinarne wyzwania i śmiało poeksperymentować. Ryzyko, że coś pójdzie nie tak jest znikome, bo taka potrawa jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Przepis na ciasto każdy dobrze zna, dlatego dziś kilka ...

dawno temu

A teraz pora na zachwyty - część trzecia: pierścionki

... Ostatnio proponuję Wam zachwyty. A może wspólne podziwianie biżuterii, która jest wyjątkowa, niecodzienna. Taka jak my. Zachwycałyśmy się już kolczykami i naszyjnikami. Dziś pora na pierścionki. Bo chyba wszystkie je kochamy, prawda? ... ...

dawno temu

Kurczak faszerowany

... potraw jest dodawanie do nich farszu. To właśnie on stanowi podstawę naleśników, pierogów, ale także zrazów wieprzowych. Bardzo smacznym pomysłem na obiad jest kurczak faszerowany. To świetna odmiana ... dla tradycyjnego pieczonego kurczaka. ...

dawno temu

A teraz pora na zachwyty - część druga: kolczyki

... pokazałam Wam naszyjniki, moim zdaniem niesamowite. Dziś pora na kolczyki. Znalazłam specjalnie dla Was kilka niezwykłych egzemplarzy... A teraz czas na zachwyty... ... pokazałam Wam naszyjniki, moim zdaniem niesamowite. Dziś pora na kolczyki. ...

dawno temu

Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis doskonały

... . Chodzi tu raczej o pyszny farsz, który wprost rozpływa się w ustach. Potrawa świetnie sprawdza się na imprezach. ... ciepłej wody i lekko podgrzewaj. 3. Do dania ze szpinakiem dodaj fetę i rozdrobnij ją. Mieszaj ciągle farsz, jednocześnie ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... na pewno ucieszy wiadomość, że w sferze ich nadzienia śmiało można puścić wodze fantazji i zwyczajnie poeksperymentować. Farsz na pierogi, przykładowe składniki: ugotowany szpinak wymieszany z jajkiem ... mięciutkiego farszu do pierożków ravioli ...

dawno temu

Jak zrobić pite?

... Ten okrągły pszenny placek popularny w krajach Bliskiego Wschodu jest często spotykany także w naszych sklepach. Zazwyczaj podaje się go z pikantnym sosem, ale różnorodność zastosowań w kuchni ... pozwala na puszczenie wodzy fantazji w kwestii ...

dawno temu

Ser bryndza

... Ser to dodatek kulinarny, który sprawdza się w przypadku wielu potraw, za każdym razem wydobywając z nich unikalny smak i nieco wysubtelniając ich pikantne składniki. Jednym z gatunków jest bryndza ... bardzo go przypomina. Ser ten ma szereg ...

dawno temu

Naleśniki na ostro

... żółtegousmażone naleśnikiostry sos pomidorowy lub paprykowysólpieprz1. Umyj kurczaka, osusz go i pokrój w kostkę. Posyp go solą, papryką i odstaw. 2.Teraz pora na cebulę i paprykę. Zrób z nich drobną ... , gdy tylko nałożysz na nie starty żółty ...

dawno temu

Sposób na pyszne leniwe z bryndzą

... Masz ochotę na coś pysznego, oryginalnego i wegetariańskiego? Zrób pikantne leniwe z bryndzą. To naprawdę wyjątkowy smak, który zapamiętasz na długo. Jest przy nich trochę pracy, ale czego ... jajkamarchewcebulęmasłobułkę tartąsólnatkęKrok 1 ...

dawno temu

Wygraj balsamy do ciała Cztery Pory Roku Ecodermine!

... Urlop, morze, kostium kąpielowy i… zaczynamy się martwić dodatkowymi centymetrami. Marka Cztery Pory Roku proponuje nowości stworzone w oparciu o naturalne składniki, które pomogą nam przygotować ciało do lata. ... Poznaj nową serię balsamów ...

dawno temu

Jajka faszerowane na ostro

... W końcu przyszedł piątek, więc masz trochę czasu, by przygotować na kolację coś więcej niż zwykłe kanapki. Jajka z farszem na ostro są smaczne i możesz je podać w bardzo apetyczny sposób. Dzięki temu powstanie proste, ale bardzo smaczne danie. ...

dawno temu

Zupa z porów - witaminy kontra mróz

... Zupa z porów to jedno z najodpowiedniejszych dań na zimowe mrozy. Pory mają wiele cennych dla nas witamin, dlatego warto jeść je pod każdą postacią. Surówka czy sałatka to propozycje na zimno, ale jeśli chcemy porządnie się rozgrzać potrzebujemy ...

dawno temu

Naleśniki z twarożkiem

... Tradycyjne placki z dżemem są nudne. Jest przecież tyle ciekawszych składników, które warto wykorzystać jako farsz do naleśników. Dziś kilka ciekawych przepisów z zastosowaniem twarożku. Co ciekawe, można używać go jako nadzienie zarówno w ...

dawno temu

Tłuszcz – szósty smak?

...   Jak wynika z badań australijskich naukowców, ludzie lubią jeść tłuste potrawy dlatego, że ich podniebienie wyczuwa tłuszcz jako szósty smak. Do tej pory uznawano, że jesteśmy w stanie rozróżnić pięć smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i ...

dawno temu

Kurczak z warzywami - jak go zrobić?

... witamin. Taki obiad robi się szybko, łatwo, a w dodatku tanio, bo to przecież środek lata i stragany aż uginają się o świeżych i zdrowych pyszności. A zatem do dzieła – pora obiadowa tuż tuż. ... witamin. Taki obiad robi się szybko, łatwo, a w ...

dawno temu

Spaghetti carbonara z porem i suszonymi pomidorami

... z dodatkiem słodkiego pora, pietruszki oraz suszonych pomidorów. W ten sposób skutecznie zaspokoisz jesienny apetyt, a jednocześnie nadasz potrawie lekki, niemalże letni charakter. ... z dodatkiem słodkiego pora, pietruszki oraz suszonych ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... Nawał obowiązków zawodowych i domowych sprawia, że coraz rzadziej samodzielnie przyrządzamy świąteczne przysmaki. Zamiast wspólnie lepić pierogi i uszka, decydujemy się na zakup produktów gotowych ... – podaje Foodpanda.pl, portal pozwalający na ...

+ Pokaż więcej