Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników

... "Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować. ... . Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych ...

dawno temu

Kaczka z żurawiną

... albo wyśmienite mięso z kaczki. To właśnie kaczka została prawie zupełnie wyparta przez wszechobecne mięso z kurczaka, rzadziej indyka. Już niemalże każdą potrawę przygotowywaną z jej użyciem ... masz dość jedzenia kurczaka, choćby był ...

dawno temu

Węgierskie specjały

...   Wiele potraw z kuchni węgierskiej, takich jak leczo, czy gulasz, „przyjęło się” w Polsce. Nie wszyscy jednak wiedzą, że Babgulyas jest... zupą, a w Lecsó nie ma i nigdy nie było mięsa ani kiełbasy ... . Węgrzy nie uznają mięsa bez sosu, a my ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Umowa o dzieło - w jakich sytuacjach ma zastosowanie?

... Rozważasz zawarcie umowy o dzieło, ale nie jesteś pewien, czy to odpowiednia forma współpracy dla Twojej sytuacji? Jesteś w dobrym miejscu. Dokładnie wyjaśnimy, czym się różni od innych form zatrudnienia, a także wskażemy, w jakich sytuacjach to ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... i łatwym pomysłem na obiad jest kabaczek nadziewany. Propozycją dla wegetarian jest kabaczek faszerowany warzywami, podczas gdy dla miłośników mięsa idealnie nada się kabaczek faszerowany mięsem mielonym ... . Możemy także połączyć te pomysły, ...

dawno temu

Naleśniki bez jajek

... wykonywane z różnych gatunków mięs. Część nas ze względów zdrowotnych, smakowych albo poglądowych chciałaby zrezygnować z jedzenia jaj. Na pierwszy rzut oka wydaje się to trudne, ponieważ czytając niemalże ... . Przykładem może być chociażby ...

dawno temu

Pyszny obiad dla twojego dziecka

... Starasz się, aby twoje dziecko jadło zdrowo i smacznie? To bardzo dobrze. Powoli przekonujesz pociechę do warzyw i mięsa? Jeszcze lepiej. Jednak co zrobić z dziećmi, które marudzą i wybrzydzają ... ? Albo z tak zwanymi niejadkami? Jak zachęcić ...

dawno temu

Kurczak faszerowany

... już sprawdzone przepisy, które na pierwszy rzut oka mogą być zaskakujące, jednak po ich wypróbowaniu nie będziemy mieli względem nich żadnych zastrzeżeń. Jednym ze sposobów na urozmaicanie różnych ... dla tradycyjnego pieczonego kurczaka. Jeżeli ...

dawno temu

Coś dla fanów PIKANTNYCH dodatków. Szybki sos do przekąsek i mięsa

... Dla lubiących intensywny smak papryczek, słodko-ostry sos chilii będzie świetnym dodatkiem do przekąsek oraz mięs. By go przygotować, potrzebujesz: 4 papryczek chilli, 3-4 ząbków czosnku, 3-centymetrowego kawałka imbiru, 7 łyżek cukru, Pół ...

dawno temu

Pieczona wołowina

... . Jeżeli jesteś ciekawa, w jaki sposób upiec omawiane mięso, by nie przypominało w smaku i konsystencji gumowej podeszwy, przeczytaj poniższy artykuł. Znajdziesz w nim wskazówki, które sprawią, że przygotowany przez ciebie kawałek mięsa będzie ...

dawno temu

Desery lubią wszyscy, ale czy potrafisz przyrządzić te najlepsze?

... Czy ty też tak masz, że gdy tylko dostaniesz kawałek mięsa, jesteś w stanie wymyślić sto różnych potraw na jego bazie? A ile zup umiesz ugotować? Pewnie sporo, w końcu to trochę nasza polska tradycja ...

dawno temu

Lekcja panierowania

...   Panierowanie – przecież to banalne... Wystarczy wrzucić kawałek mięsa do mąki, potem do roztrzepanego jajka, a na koniec obtoczyć je w bułce tartej. Proste, prawda? A ta panierka, która odchodzi ... też może być sztuką. Poniżej przedstawiam ...

dawno temu

Farsz do kurczaka

... samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca wiemy, co zrobić, by był on naprawdę smaczny. Oczywiście ważną rolę odgrywa tutaj jakość samego mięsa, jednak liczy się także sposób ... poniższy artykuł, a zaczniesz tęsknić za ...

dawno temu

Sernik z wiśniami

... do mięsa z dodatkiem owoców możemy mieć pewne obiekcje, podczas gdy jego połączenie z warzywami nikogo nie dziwi. Takim klasycznym zestawieniem jest również stosowanie jako dodatku do wypieków owoców ... w różnej postaci. Przykładem takiego ...

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... Zastanawiałaś się kiedyś, za co tak bardzo lubimy mięso kurczaka? Na pewno na pierwszym miejscu wskazać trzeba bardzo delikatną strukturę drobiu. Żadne inne mięso nie da nam tak delikatnych roladek ... z pieczarkami jak kurczak. Oprócz tego drób ...

dawno temu

A może burger z wielbłąda?

... Tradycyjne burgery to niezbyt zdrowy posiłek. Tłuste i tuczące nie służą dobrze osobom z problemami z układem krążenia ani nadwagą. Gdyby jednak zmienić mięso na burgery? Na przykład na wielbłądzie ... ?   Burgery z wielbłąda – taka oto ...

dawno temu

Pikantne szczegóły na temat pieprzu

... Rozgrzewa, dodaje pikanterii. Pieprz – niezastąpiony do przyprawiania mięs, zup, marynat, ale także jako zwieńczenie zwykłej kanapki z pomidorem. Pieprzną nutkę można spotkać nawet w deserach... ... go w swojej kuchni, nawet jeśli nie przepadamy ...

dawno temu

Cięlecina z bazylią i czosnkiem

... Kurczak nie musi być jedynym mięsem, pojawiającym się na twoim stole. Zapowiedzieli się goście? A może masz ochotę zaserwować samej sobie coś naprawdę delikatnego, pysznego, a w dodatku aromatycznego? Cielęcina z bazylią i czosnkiem z pewnością ...

dawno temu

Pieczona kaczka

... Soczysta kaczka, z chrupiącą skórką i aromatycznymi dodatkami. Aż ślinka cieknie! Jak przyrządzić mięso z tego ptaka, by zabłysnąć kunsztem kucharskim? Sposobów jest co najmniej kilka. ... Soczysta kaczka, z chrupiącą skórką i aromatycznymi ...

dawno temu

Pieczony filet z indyka

... Znudziły ci się piersi z kurczaka i masz ochotę na małą odmianę? Sięgnij po mięso z indyka – jest bardzo delikatne i przyrządzone odpowiednio smakuje wyśmienicie. Poniżej przepis na filety z indyka w marynacie bez smażenia. ... Znudziły ci się ...

dawno temu

Szczupak faszerowany

... . Jego wyjątkowe mięso nadaje się nie tylko jako danie główne, lecz również dodatek do potraw. Można go przyrządzać w różny sposób. Jednym z ciekawszych przepisów jest ten na szczupaka faszerowanego ... faszerowanego szczupaka, dobrze jest ...

dawno temu

Kilka pyszności z awokado

... mięsa w długich podróżach morskich. Miąższ awokado stanowi bardzo ceniony produkt odżywczy, gdyż składem znacznie się różni od innych owoców. Posiada około 30% łatwo przyswajalnego tłuszczu, około 2 ... , aby go pokruszyć. Wlej napój do szklanek ...

dawno temu

Jakim pieprzem najlepiej przyprawiać potrawy?

... Ziarna pieprzu mają rożne kolory i odmiennie smaki. Jednak ten różnokolorowy pieprz nie pochodzi z kilku różnych rodzajów drzew.  Różne odmiany pieprzu odmiennie komponują się także z poszczególnymi potrawami. Które najlepiej pasują, do jakiego ...

+ Pokaż więcej