Ryba bez duszy

... Przynależność ryb do świata zwierząt to kwestia budząca niemałe kontrowersje - kto by pomyślał. Jednak to właśnie wynika z wypowiedzi i poglądów różnych osób. Na przykład kucharz w restauracji ... (tak się ów przybytek oficjalnie nazywa, chociaż ...

dawno temu

Przepisy na rybę

... proponuję zamienić ser na rybę. Sardynki, które zazwyczaj jadamy w oleju, tym razem proponuję w nowej wersji: na toście. Do przygotowania 2 porcji pysznego pieczywa potrzebujemy: 1 bochenek ciabatty,1 ... gęsta, dolewamy wody. Doprawiamy do ...

dawno temu

Jak gotować na parze?

... . I choć tradycjonaliści nie potrafią wyobrazić sobie piersi kurczaka bez chrupiącej panierki i dodatku ociekających tłuszczem frytek, to jednak czasami warto wyzbyć się uprzedzeń i spróbować poznać ... na parzeJak już wspomniano, gotowanie na ...

dawno temu

Poznaj najlepsze przepisy blogerów na świąteczną rybę i zaskocz bliskich tradycyjnymi daniami w nowej odsłonie!

... Czym byłyby święta bez ryb? Uwielbiamy je wszystkie i bardzo dobrze! Wciąż mówi się o tym, że Polacy jedzą zbyt mało ryb, więc w końcu będzie okazja, aby nadrobić braki w diecie. Jak smacznie przyrządzić świąteczną rybę podpowiadają blogerzy ...

dawno temu

Jak jeść ryby?

... Czy zdarza ci się, że będąc w eleganckiej restauracji, nie do końca wiesz jak sobie poradzić z niektórymi potrawami? I wcale nie są to jakieś wymyślne dania. Na randce zamawiasz na przykład rybę ... ? Przede wszystkim nie panikuj. Na pewno leżą ...

dawno temu

Przepisy na kotlety

... mogą być pulpety, pieczenie, ryby i nasze poczciwe i niezawodne kotlety. Któż potrafi oprzeć się aromatowi schabowego albo chrupiącej skórce kotleta mielonego? Zobacz, jak powinno się przyrządzać kotlety, i w jaki sposób możesz urozmaicić dobrze ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... wspaniałemu aromatowi czerwonego barszczu z uszkami albo chrupiącej skórce krokietów z pieczarkami. To, czy przygotowane przez nas jedzenie będzie smakować naszym najbliższym zależy wyłącznie ... rybnej. Zobacz, w jaki sposób możesz ugotować tę ...

dawno temu

Takifugu – ryzykowny posiłek rybny

...   Lubicie ryby? A zjedlibyście Takifugu? Japońską rybkę, której spożycie może zaowocować tym że nasza rodzina w trybie przyspieszonym będzie musiała nabyć trumnę? Ryby zapewniają nam niesamowite ... doznania kulinarne. Pisałam ostatnio o rybach, ...

dawno temu

Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem bez pieczenia – Wodzisław

... daniami na bazie mięsa i ryb, a do słodyczy nie mają cierpliwości. Przydałby się jednak deser jako ukoronowanie obiadu dla przyjaciół? Nic prostszego – wystarczy zawsze mieć pod ręką zestaw ... Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem Wodzisław to ...

dawno temu

Szczupak faszerowany

... Ryby to jeden z produktów, którego na pewno nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. Od jakiegoś czasu niemalże obowiązkowe jest jedzenie karpia, jednak coraz więcej osób rezygnuje z niego ... na rzecz przyrządzania dań na bazie innych ryb. ...

dawno temu

Wartość odżywcza migdałów

... Światowa uprawa migdałów znajduje się w Ameryce, jednak w Europie ich spożycie jest równie popularne. Niewiele osób jednak zdaje sobie sprawę, że oprócz walorów smakowych, ta chrupiąca i zdrowa przekąska kryje w sobie wiele cennych właściwości. ...

dawno temu

Kotlety z indyka w migdałach

... Przygotuj dziś coś wyjątkowego. Kotlety nie wydają się wprawdzie zbyt oryginalnym daniem, ale jeśli zrobisz je z indyka i do teko otoczysz delikatną panierką z migdałów, podbijesz serca ... musisz koniecznie doprawić pyszne kotlety z indyka. ...

dawno temu

Prawie udusiłam się ością. List do dietetyka

... Awersja do ryb? Podobno częsta. Nie przepadamy za ośćmi, nie lubimy specyficznego rybiego zapachu ani mięsa. Jednocześnie wiemy, że ryby powinniśmy jeść, jeśli zależy nam na zdrowiu i sylwetce. Czym ... można zastąpić kwasy omega 3, które są ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... O walorach jedzenia ryb nie muszę chyba przypominać, bo jest ich tak wiele, że już dawno powinniście ją sobie wpisać na stałe do jadłospisu, niezależnie czy jesteście na diecie, czy nie. Zamiast ... krokiety rybne w złocistej panierce – Doznanie ...

dawno temu

Sos musztardowy - do ryb i nie tylko

... Sos musztardowy doskonale smakuje na zimno. Jest świetnym dodatkiem do ryb, ale możesz śmiało podawać go także do innych mięs. Pamiętaj, że sosów nigdy za dużo. Dzięki nim potrawy stają ...

dawno temu

Pasty rybne – smaczne i zdrowe

...   Tak – lubimy ryby. Tak – propagujemy zdrowy styl życia, w szczególności w kwestii odżywiania się. I tak – jesteśmy z tego dumni. Dlatego właśnie pragniemy zachęcić Was do jedzenia ryb co najmniej ... dwa razy w tygodniu. I nie mam tu na myśli ...

dawno temu

Lin w sosie koperkowym

... Lin w sosie koperkowym smakuje wszystkim miłośnikom ryb. Jego mięso rzeczywiście cieszy podniebienie. Ten przepis każe nam najpierw odrobinę podpiec rybkę, a następnie dusić ją w śmietanie ... . Kiedy śmietana zacznie się gotować, włóż do niej ...

dawno temu

Sałatka rybna z ryżem

... Sałatka z wędzoną rybą to doskonały pomysł na kolację. Jeśli masz już dość kanapek i płatków z mlekiem, powinnaś ją wypróbować. Kto powiedział, że życie musi być nudne, kto powiedział, że kolacja musi być nudna? Zrób sobie coś pysznego. Małe ...

dawno temu

Śledzie po kaszubsku

... Niewiele jest osób, które uwielbiają wszystkie odmiany ryb pod każdą postacią. Co prawda bez względu na pochodzenie posiadają one specyficzny zapach i smak, ale niewątpliwie pasta z makreli ... to co innego niż ryby w occie. Przeciwnicy jedzenia ...

dawno temu

Łosoś w sosie koperkowym

... Co najchętniej jadamy podczas letniego wypoczynku nad morzem? Bezsprzecznie obowiązkową potrawą jest ryba. Niestety częstokroć sposób jej przyrządzania i jakość podanej potrawy pozostawiają ... z jedzenia ryb. Zamiast kusić się na rybę smażoną w ...

dawno temu

Sznycle rybne - bezpiecznie, bo bez ości

... Chcesz żeby twoje dziecko jadło rybę, ale boisz się ości? W takim razie wypróbuj ten przepis na sznycle rybne. Mięso jest dokładnie zmielone i dzięki temu całkowicie bezpieczne dla twojego maluszka. W dodatku to pyszne danie rybne nie jest ...

dawno temu

Karp faszerowany grzybami - karp na wigilię

... Twoja rodzina nie przepada za smażonym karpiem? W takim razie w tym roku przygotuj karpia faszerowanego grzybami. Smakuje wyśmienicie i jest pyszną odmianą po zwykłej rybie przygotowywanej na tłuszczu. Przepis nie należy do najłatwiejszych, ale ...

dawno temu

Przepisy kulinarne - sałata lodowa

...   Jej chrupiące liście nadają się prawie do każdej sałatki, dodają jej jednocześnie mocy i witamin. Poszatkowaną możesz zestawiać z mięsem, warzywami czy rybą. Jak brzmi przepis na sałatkę ... Jej chrupiące liście nadają się prawie do każdej ...

dawno temu

Śledź w musztardzie z zielonym pieprzem Kamis Specialite

... Artykuł sponsorowany Ryby i rozmaite potrawy z ryb to nieodłączne elementy wigilijnego stołu. To dobrze, biorąc pod uwagę fakt, że Polacy spożywają średnio jedynie 0,5 kg ryb w miesiącu (jemy głównie ... mięso). Są smaczne, zdrowe i niedrogie, a ...

+ Pokaż więcej