Sałatka z winogronami

... następujących składników: 1 pierś z kurczaka, 1 mała cebula czerwona, 1 mała sałata lodowa, 10 dag sera feta, kiść ciemnych winogron, garstka łuskanych orzechów włoskich, garść grzanek ... włoskimi i grzankami. Do sałatki dodajemy również umyte ...

dawno temu

Surówka z sałaty lodowej

... na niewielkie ćwiartki. Kolejnym krokiem jest przygotowanie grzanek. Chleb kroimy na niewielkie kawałki i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury około 100°C do czasu, aż staną się chrupkie ... . Kolejnym krokiem jest dodanie do ...

dawno temu

Oryginalny sos sambal belacan

... , najlepiej z limonek. Najczęściej jest to sos serwowany na zasadzie przystawki razem z czosnkowymi grzankami lub makaronem. Gotowysambal belacan jest drogi zarówno na targach w swojej ojczyźnie ... . Na koniec skrop wszystko sokiem z limonki. ...

dawno temu

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

... śmietaną. Zupę z ziemniakami połączymy dopiero na talerzu. Z grzankami – takie rozwiązanie sprawdzi się, kiedy nie mamy czasu na przyrządzenie np. tradycyjnych uszek. Chrupiące kawałki chleba nadadzą ...

dawno temu

Zupa krem z kury

... z kury można podawać np. z pieczywem czosnkowym lub maślanymi grzankami... koniecznie udekorowany listkami natki z pietruszki! Czy taka angielska zupa będzie miała szansę gościć na Waszych stołach równie często, jak nasz polski rosół? ...

dawno temu

Mięta - dlaczego warto po nią sięgnąć?

... napoje z miętą, przetwory z miętą, sałatki i sosy z miętą. Mięta świetnie komponuje się także z daniami z grilla, zapiekankami i grzankami.   ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... lub świeżym koperkiem. Brukselka z grzankami –zupa Składniki: 2 kostki rosołowe z kury z pietruszką i lubczykiem, 4 łyżki oliwy , 1 średni por pokrojony w talarki,  300 g brukselki oczyszczonej i pokrojonej ... w ćwiartki,  150 ml śmietanki ...

dawno temu

Przepis na gazpacho

... . Przed serwowaniem dobrze jest wstawić ją na 2-3 godziny do lodówki, aby się "przegryzła”. Najlepiej podawać wraz z chlebowymi grzankami lub pokrojonymi w kostkę warzywami. Polecam! ...

dawno temu

Zupa dyniowa z imbirem

... . Do tego dynia jest źródłem beta-karotenu, więc jej systematyczne spożywanie pomaga uzyskać ładny koloryt skóry i wzmacnia układ krwionośny. Zupa z dynibędzie świetnie smakować podana z grzankami chlebowymi np. serowymi. Smacznego! ...

dawno temu

Naukowcy odkryli nową korzyść wynikającą z jedzenia szpinaku. Zobacz, jak smacznie włączyć go do diety!

... prostych w przygotowaniu i smacznych potraw ze szpinakiem! Kupiłaś szpinak, ale nie wiesz, co z nich zrobić? Zobacz kilka smakowitych propozycji: naleśniki ze szpinakiem i fetą, grzanki ...

dawno temu

Smażone udka w pysznej zalewie

... marynatę do udek oraz mięso przelej do głębokiej patelni i smaż na maśle tak długo, aż wyparuje 2/3 płynu. Udka powinny być złociste z obu stron. Krok 3 Smażone udka podawaj z grzankami natartymi czosnkiem lub z masłem czosnkowym. Smacznego!   ..

dawno temu

Jak zrobić zupę szczawiową?

... szczawiowa była bardziej gęsta możesz wlać do niej żółtka. Krok 5 Zielona zupa ze szczawiu jest już prawie gotowa. Teraz musisz ją przecedzić i wlać do talerza, gdzie czekają już na nią rumiane grzanki.   ...

dawno temu

Warzywne chipsy idealną dietetyczną przekąską? Wcale nie!

... warzyw z dodatkami zawiera mnóstw kalorii. Grzanki, ulepszacze smaku, dressing… To zdecydowanie nie jest najlepsze rozwiązanie dla tych z nas, które dbają o linię. 30023 Smoothies Dopóki wiemy ...

dawno temu

Zupa grzybowa z serem feta, czyli niebo w gębie

... i gotuj 5 minut. Krok 5 Teraz wszystko zmiksuj i dopraw. Pamiętaj też o zagęszczeniu zupy grzybowej śmietaną. Krok 6 Zupa z podgrzybków gotowa. Krok 7 Ale to miała być też pyszna zupa z serem feta. Wlej ją więc do talerza i ozdób grzankami oraz ...

dawno temu

Przepis na pyszną zupę krem z dyni, czyli ulubione smaki jesieni

... i gałki muszkatołowej. Na patelni upraż pestki dyni i posyp nimi krem. Danie podawać możesz także z grzankami. Zupę warto przygotować w odpowiednim naczyniu, np. garnku ze szkła borokrzemowego TERMISIL ...

dawno temu

Dip z zielonych oliwek jako pyszny dodatek do potraw!

... sos grecki przygotowany z zielonych oliwek i czosnku z dodatkiem świeżych ziół: kolendry i bazylii, stosowany do tradycyjnych potraw greckich. Grzanki wzbogacone oliwkowym sosem uzyskują niezwykły ... oliwki. Po wyjęciu sosu z lodówki dodać ...

dawno temu

Jak to robią górale- czyli potrawy z samiuśkich Tatr

... zawartości bryndzy nabierają niezwykłej delikatności. Dodane do całości chrupiące skwarki, zeszklona na patelni, ładnie zarumieniona cebulka i roztopione masełko, pieczętują ich unikalną recepturę. Palce ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi ruskie?

... , aż wypłyną na powierzchnię. Krok 8 Po nałożeniu na talerz polej je roztopionym masełkiem. Ummm...pychotka.   ...

dawno temu

Dyniobranie w kuchni

... , gdy wolisz zupę na ostro, posłuż się curry, ostrą papryką i imbirem. Na koniec dodaj łyżkę śmietany. Krem z dyni serwuj z grzankami lub razowym pieczywem. *Źródło zdjęcia: materiały prasowe ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... feta, pomidory, oliwki, czerwoną i fasolę. Idealny w tym zestawieniu jest też sos ziołowy. Z przypraw można też dodać bazylię, lub oregano. Ciekawą opcją jest także wzbogacenie sałatki grzankami. Gulasz ...

dawno temu

Dieta kopenhaska - jadłospis

... szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego Dzień 3, 10 Śniadanie: kawa z cukrem, grzanka Lunch: gotowany szpinak, świeży owoc, pomidor Obiad: plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną ...

dawno temu

Coś po grecku – dietetyczne tzatziki

... grzanek. Może być także ciekawym urozmaiceniem „dip party”. Ja ostatnio stosuję go jako sos do tortilli i powiem Wam, że sprawdza się lepiej niż tradycyjne sosy zalecane do tego rodzaju potrawy ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... rozmieszaną z żółtkiem. Dobrze jeśli zupę podamy wraz z główkami szparagów. Całość można udekorować koperkiem i dodać jarzynki. Podawać z grzankami.   Sałatka ze szparagów – świetnie będą smakować ...

dawno temu

„Zielono mi” szepce sałatka

... warto lekko skropić sokiem z cytryny i dodać kilka kropel oliwy z oliwek. Można też opcjonalnie wykorzystać majonez. Świetnie też smakować będzie z chlebowymi grzankami i boczkiem.   Jakie jeszcze sałatki z „zielonym w tle” byście dodali? ...

+ Pokaż więcej