Kotlety siekane - porządny obiad

... na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek na długiej, zimowej wycieczce. Przygotuj: 100 g siekanego mięsa (wołowe, wieprzowe lub cielęce)bułkęjajkocebulęolej do smażenia 1 ... . Pora na dodatki do kotletów ...

dawno temu

Potrawy z porem

... z serem żółtym, czerwoną fasolką oraz majonezem. Całość dopraw solą i pieprzem. Chłodnik – białą część pora ugotuj z ziemniakami oraz dodaj łyżkę jogurtu, masła, szczyptę soli i pieprzu. Jeśli chcesz ... pomidory oraz starty ser żółty i upiecz w ...

dawno temu

Dziś Hubertus... czego nie powinno zabraknąć na myśliwskim stole?

... , dlatego przed upieczeniem warto je obłożyć słoniną. Możemy go przyrządzić w śmietanie, nadziewać kaszą, ryżem, lub twarogiem, dusić w garnku, czy nacierać masłem. Świetnie też smakuje z nutą imbiru ... filety, zrobić rostbef, czy polędwicę, ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... Tacos – to danie podobne do burrito, jednak zazwyczaj serwowanie jako przystawka. Nadziewane jest mięsem wołowym, cebulką, czosnkiem, pomidorami oraz przyprawami. Quasadilla – składniki, jakie używa ... podsmażanych pieczarek, zeszklonej ...

dawno temu

Węgierskie specjały cz. II

... nieco odmienny pogląd na tę kuchnię. Poniżej znajdziecie przepisy na zupę oraz dwa warianty drugiego dania (dla mięsożerców i dla wegetarian).   Zupa z Kalarepy  500g kalarepy,400g kości wołowych,150ml ... śmietany 18%,100g marchewki,100g ...

dawno temu

Kuchnia afrykańska

... i przypraw jest, dodawana do wielu tamtejszych potraw, ciecierzyca. Do przygotowania tradycyjnej hariry potrzebne są: łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżki masła, posiekana cebula, 2-4 ząbki czosnku, 500 g ... krzyżówki wołowej, pokrojonej na małe ...

dawno temu

Cukrzyk na zakupach

... , podwyższają poziom dobrego cholesterolu,jajka - jedz białka bez żółtka, upewnij się, ile jajek tygodniowo możesz jeść,mięso - mieloną polędwicę wołową, schab, pierś z kurczaka lub indyka (mięso czerwone ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... z ciekawszych propozycji w postaci sałatki z jajkiem w koszulce, kurczakiem i szparagami polanymi masłem czosnkowym z orzechami pinii możecie znaleźć na blogu Przy Kuchennym Stole.   Szparagi pasują ... kawałki (lub miksujemy), a następnie lekko ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak urozmaicić psią dietę?

... Czy pies może jeść masło orzechowe? Zastanawiasz się, czy możesz kupić masło orzechowe dla psa? Tak, ale tylko pod warunkiem, że będziesz je podawał w rozsądnych ilościach. Małemu psu wystarczy 1 ... łyżeczka masła, natomiast duży pies powinien ...

dawno temu

Naleśniki wegetariańskie

... podsmażanych na patelni pieczarek w maśle. W tym przypadku jednak lepszym rozwiązaniem będzie podanie tego dania z sosem czosnkowym, który podkreśli ich smak. ... nakłada się na naleśniki, zawija ciasto w ruloniki i posypane startym serem żółtym ...

dawno temu

Na dziś – kuchnia francuska

... część),100g kapusty,½ główki zielonej sałaty,1 cebula,100g masła,sól, pieprz, cukier, tymianek   Kapustę kroimy w bardzo cienkie paski, po czym gotujemy w bulionie przez około 25 minut. Marchewkę ... , oraz rzepę kroimy na cienkie plasterki, a ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... . Karp świetnie smakuje smażony z dodatkiem masła czosnkowego. Jeśli podtrzymujecie tradycje związane z dawnymi wierzeniami, nie zapomnijcie zachować łuski karpia i schować jej do portfela. Mawiano ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... ; znajdują się w nim: drobne kawałki mięsa (zwykle pręgi wołowej); cebula; papryka; piwo; przyprawy (kmin, ziele angielskie, liść laurowy). Całość dusi się w wyrazistym sosie na wolnym ogniu. Podawany ... . To gotowane pierogi, nadziewane ...

dawno temu

Risotto w parmezanowej odsłonie

... laurowe, 1 łyżeczka całego czarnego pieprzu, 1 łyżeczka nasion kopru, 2 szklanki bulionu wołowego, 1/2 szklanki masła, 1/2 szklanki zmielonej cebuli, 2 szklanki ryżu, 180 g masła ... czy dania mięsne. Parmezan świetnie sprawdza się w ...

dawno temu

Jak jeść szparagi?

... być dość wysoki, bo szparagi należy gotować w całości. Dobrym pomysłem jest dodanie do wody nieco masła, które sprawi, że będą one nieco delikatniejsze w smaku. Kiedy szparagi będą już miękkie, zdejmuje ... rosołowe, 1 cebula, 10 dag masła, 30 ...

dawno temu

Sos do mięsa

... przez nas produktów. Pyszne schabowe albo mielone kotlety, wyśmienite szynki i polędwice czy w końcu zapiekanki ziemniaczane z mięsem mielonym albo pieczony kurczak to tylko niektóre z dań, na myśl ... chrzanowy do mięsa bardzo dobrze smakuje w ...

dawno temu

Dieta dla diabetyków

... może zjeść dwie kromki gruboziarnistego pieczywa z polędwicą i świeżym ogórkiem lub też białym chudym serem i rzodkiewką. Można również na kanapki położyć odrobinę masła, jednak należy pamiętać ...

dawno temu

Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

... Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich sieciach sklepowych – z niewielkiej ilości mięsa, skórek ...

dawno temu

Sałatka z zielonym ogórkiem

... . Sos czosnkowy: Połącz jogurt naturalny z rozdrobnionym czosnkiem. Dodaj sól i oregano. Zamiast oregano możesz użyć ziół prowansalskich. Sałatka ogórkowa: Makaron ugotuj na pół twardo. Szynkę i jajka ... pokrój w drobną kostkę. Ogórki dokładnie ...

dawno temu

Małże jadalne

... wybornie smakować będą te podane w sosie śmietanowym czy curry oraz serwowanie z bukietem duszonych lub gotowanych na parze warzyw. Dobrym pomysłem są  także małże zapiekane z serem w maśle czosnkowym ... smaku są także składnikiem zup. Inne ...

dawno temu

Sałatka z makaronem

... pokrój w plasterki lub przekroić na pół. Możesz je pozostawić również w całości.  5. Jak przygotować oliwę czosnkową? Ząbki czosnku obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Zetrzyj na tarce do miseczki ... . Zalej oliwą z oliwek. Dodaj sól i pieprz i ...

dawno temu

Tropem włoskich przysmaków – carpaccio

... . polędwicy i rozłożyć ją na oziębionej wcześniej powierzchni talerza. Następnie dodajemy starty ser żółty, posiekaną drobno cebulkę i pomidory koktajlowe. Całość doprawiamy oliwą z oliwek i ziołami ...

dawno temu

Wiosenne placuszki – garść pomysłów

... z powstałej masy formujemy placki i kładziemy kolejno na rozgrzanej patelni. Smażymy az do uzyskania złoto-brązowego koloru. Placki dyniowe Składniki: Miąższ z dyni 2 jajka 1,5 łyżki masła Garść ... . Podajemy z syropem klonowym. W wersji ...

dawno temu

Zima bez grypy

... . Może to być masło czosnkowe, dip czosnkowy lub po prostu sprasowany ząbek czosnku dodawany jako przyprawa do mięsa. Warto odstawić wszelkie używki, które jedynie obniżają naszą odporność. Dzieje ...

+ Pokaż więcej