Yorkshire pudding

... . Przyrządzoną masę wlewamy na do blaszanych foremek wypełnionych oliwą (takich jakie wykorzystujemy zazwyczaj do muffinek) i pieczemy w piekarniku aż osiągną złocisty kolor, a skórka będzie lekko chrupiąca ...

dawno temu

Pieczona kaczka z jabłkami

... . Co dziesięć minut podlewaj wyjątkowe danie wodą. Dzięki temu uzyskasz miękkie mięso i chrupiącą skórkę. 7. I oto pieczona kaczka z jabłkami. Smacznego!   ...

dawno temu

Pasta z awokado - pyszne tosty

... już się kończy. Wystarczy, że posmarujesz chrupiący chleb masłem, a nastepnie zieloną pastą. 4. Przyszła także pora, by dodać ulubione dodatki. Doskonale pasuje łosoś, wędlina czy śledź. Smacznego!   ...

dawno temu

Niezdrowe przekąski. Jak je ograniczyć?

... po kilkunastu minutach. Znajdź niskokaloryczne zamienniki Na sklepowych półkach pojawia się coraz więcej zamienników tuczących przekąsek. Jeśli uwielbiasz coś chrupać, to zamiast paki chipsów ziemniaczanych ... wybieraj chipsy marchewkowe, ...

dawno temu

Fettuccine z pomidorem i kaparem

... przepis zawiera nieco inne składniki, z pewnością ciekawe i bardzo zdrowe.Pasta z kaparem i pomidorem jest niesamowicie świeża i chrupiąca. Zobacz sama! Składniki: ½ szklanki oliwy z oliwek,¼ szklanki ... i przenieś do sita, strząśnij nadmiar ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... ). Jest słodkie, chrupiące i nadaje się świetnie jako przekąska do porannej kawy. Bryndza – ser o dużej wartości odżywczej Podczas wizyty w Czechach należy koniecznie spróbować potraw wykorzystujących bryndzę ...

10 miesięcy temu

Przepis na jajecznicę

... podsmaż na patelni, aż stanie się chrupiąca, a cebulę lekko zeszklij Mięso z bażanta pokrój na małe kawałki (najlepiej bez skórki) Pomidory pokrój w kostkę (nadmiar płynu lekko odsącz, by ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci - rzodkiewka

... w jak najłagodniejsze gatunki. Co czyni rzodkiewkę atrakcyjnym elementem jadłospisu? Rzodkiewka - witaminyOryginalny kształt i konsystencja rzodkiewki zachęcają do chrupania warzywa na surowo. Warto ...

dawno temu

Przepisy na białą kiełbasę

... w brytfannie nasmarowanej smalcem i piec do momentu, aż kiełbasa stanie się lekko zarumieniona, a jej skórka chrupiąca. Warto w czasie pieczenia co jakiś czas nakłuwać kiełbasę, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem

... wykwintnych i wymagających uwagi dań. Cały smak zapiekanek opiera się na chrupiącej konsystencji, jaką otrzymujemy po poddaniu składników obróbce termicznej. Dzięki czemu możemy uzyskać taki efekt? Każdy ... miłośnik chociażby zapiekanki z ...

dawno temu

Zupa serowa - krem

... i pieprzem oraz posyp koperkiem. Zupa serowa z grzankami Zupa świetnie smakować będzie jeśli przygoujemy do niej chrupiące grzanki i udekorujemy nimi wierzch. W innej wersji można ją po prostu spożyć z ciepłym chlebkiem z tostera. Zupę serwujemy ...

dawno temu

Żeberka w miodzie - są potrawy, którym się nie oprzesz

... do rondla, zalej miodową marynatą i duś pod przykryciem 25 minut. 6. Dodaj teraz pokrojoną paprykę i kukurydzę. Duś 10 minut, by papryka była chrupiąca. 7. Żeberka w miodzie podawaj z ryżem. Smacznego!   ...

dawno temu

Zupa cebulowa - jak ją zrobić?

... cayenne. Wsyp pietruszkę. Krok 4 Bułki pokrój w kostkę, posiekaj czosnek. Krok 5 Kajzerki przysmaż na maśle. Dodawaj oleju aż będą chrupiące. Krok 6 Oto zupa cebulowa czy może raczej zupa cebulowo-serowa. Smacznego!   ...

dawno temu

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

... śmietaną. Zupę z ziemniakami połączymy dopiero na talerzu. Z grzankami – takie rozwiązanie sprawdzi się, kiedy nie mamy czasu na przyrządzenie np. tradycyjnych uszek. Chrupiące kawałki chleba nadadzą ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane?

... . Tak przyrządzone placki smażymy na oliwie z oliwek, aż skórka stanie się złocista i chrupiąca. Placki ziemniaczane z sosem Kremowy sos, to świetny pomysł na dodatek do naszych placków. Polecam przygotowanie ...

dawno temu

Zupa czosnkowa rodem z Hiszpanii

... hiszpańskiej. Użyj tylko soli i pieprzu. 6. A teraz dodatek do zupy – chrupiące tosty. Upiecz je w piekarniku lub tosterze. 7. Włóż tosty do talerzy i zalej je zupą z czosnkiem. 8. Na koniec wystarczy posypać hiszpańską potrawę serem i natką. ...

dawno temu

Przepis na deser czekoladowy

... , gdy na wierzchu deseru powstanie lekko chrupiąca skorupka. Pudding serwuj lekko schłodzony. Taki deser będzie świetnie smakował podany z bitą śmietaną i posypany cynamonem. Innym rozwiązaniem jest przygotowanie polewy z białej czekolady. ...

dawno temu

Kuleczki z mięsa mielonego

... na rozgrzanej patelni kilka minut, aż staną się rumiane i chrupiące Jeszcze gorące posyp startym żółtym serem (pow wpływem ciepła roztopi się on na kotletach tworząc pyszną , mięciutka powłoczkę ...

dawno temu

Przepis na chipsy

... stopni. Im mniej soczyste jabłka, tym szybciej staną się chrupiące. Chipsy ziemniaczaneUmyj i obierz ziemniaki. Pokrój w cienkie plasterki. Ułóż obok siebie na papierze do pieczenia i włóż ...

dawno temu

Lekka, smaczna i nietucząca

... powiedział szwajcarskim mediom, że już zaczęto myśleć o produkcji tej nietuczącej, lekkiej, chrupiącej i smaczej czekolady. Zapewniał również, że czekolada nazwana Vulcano ma przyjemny aromat ...

dawno temu

Jak powinien odżywiać się biegacz amator?

... , przyrządzaj sobie makarony al dente i jak najczęściej sięgaj po warzywa. Nie stroń od rozgrzewających kasz, zwłaszcza gryczanych, owsianek i brązowego ryżu. Chrup też owoce (np. śliwki, pomarańcze, morele ... nasyconych i cholesterolu: chrup ...

dawno temu

Nietucząca czekolada

... , że już zaczęto myśleć o produkcji tej nietuczącej, lekkiej, chrupiącej i smacznej czekolady. Zapewniał również, że czekolada nazwana Vulcano ma przyjemny aromat i rozpuszcza się dopiero w ustach ...

dawno temu

Kurczak w panierce - pysznej, wyjątkowej, oryginalnej panierce

... i soczyste. Krok 4 Marzy ci się kurczak w chrupiącej panierce? W takim razie obtaczaj go tuż przed smażeniem. Jeśli zrobisz to wcześniej skorupkowa panierka wyschnie i po prostu odpadnie podczas smażenia.   ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Przepis na pizzę - neapolitańska, sycylijska czy capricciosa?

... nazywa się sficione. Ten kwadratowy placek charakteryzuje się grubym i puszystym ciastem z chrupiącymi brzegami i dużą ilością sosu pomidorowego. Pizzę podaje się z serem lub bez niego. Czasami ser ... znajduje się pod sosem, dzięki czemu spód ...

+ Pokaż więcej