Różne oblicza ziemniaka

... czasy, kiedy ciężko je było dostać, gdzieś indziej niż w McDonaldzie. Puree najczęściej przygotowuje się dodając do niego masło i mleko. Nadaje to ziemniakom pewnej delikatności, jedwabistości można by ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora zacząć działać zdecydowanie. Niech pierwszym krokiem będzie zamiana wieprzowiny na zdrowe ryby. ... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora ...

dawno temu

Zupa gyros - jak ją zrobić?

... lub wieprzowiną. Mięso i cebulę pokrój w kostkę i przysmaż na rozgrzanej oliwie. Kiedy wieprzowina lub wołowina będzie miękka, wsyp przyprawę do gyrosa, wymieszaj i odstaw na godzinę. Krok 2 Zupa gyros ...

dawno temu

Sosy do mięs

... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy wieprzowinę na patelni zostaje sok, który wydzielił się z mięsa i częściowo przywarł do dna. Można z niego szybko przyrządzić doskonały sos. ... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy ...

dawno temu

Piegus!

... Twója opis: rude lub kasztanowe włosy, jasna, alabastrowa cera o złocistym odcieniu z piegami, w szkole przezywali Cię „Piegus”. Przy Twoim typie urody z pewnością masz intensywny kolor oczu ... Twój opis: rude lub kasztanowe włosy, jasna, ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... mięsa, a zwłaszcza wołowina i wieprzowina. Gdyby tak zamiast flagi pokazać światu naszą najbardziej znaną potrawę, to co by to było? Schabowe z bigosem? Pierogi z mięsem? Czy może góralskie oscypki ...

dawno temu

Smaki Jamajki

... przez Jamajkę nie sposób nie poczuć aromatu grillowanego kurczaka, ryb lub wieprzowiny. Jakie są więc smaki Jamajki? ... przez Jamajkę nie sposób nie poczuć aromatu grillowanego kurczaka, ryb lub wieprzowiny. Jakie są więc smaki Jamajki? Kuchnia ...

dawno temu

Pomysł na gulasz

dawno temu

Wielkanocna łopatka wieprzowa pieczona w musztardzie i śliwkach

... , możemy przed glazurowaniem pozbawić je krępujących sznurów. Gotową porcję wieprzowiny wyjmujemy z piekarnika, przekładamy na deseczkę i zostawiamy w spokoju na 10-15 minut, wcześniej rozcinając ...

dawno temu

Kaczka w pomarańczach

... Kiedy mamy do czynienia z mięsem, zazwyczaj pierwszym naszym pomysłem na wzbogacenie jego smaku jest dodanie różnego rodzaju warzyw. To właśnie drób albo wieprzowina w rozmaitych postaciach stanowią ...

dawno temu

Kurczak po seczuańsku

... . Po pierwsze, już same w sobie świetnie smakują ze względu na wyjątkowo delikatną strukturę. Oprócz tego, to mięso jest idealnym rozwiązaniem dla osób nieprzepadających za oczyszczaniem wieprzowiny ...

dawno temu

Stek wołowy

... chyba najczęściej jedzonymi gatunkami mięsa są drób i wieprzowina, bo i tradycja przyrządzania polskich potraw jest z nimi bezpośrednio związana. Warto jednak nieco przybliżyć mniej znane i rzadziej ...

dawno temu

Żeberka w kapuście

... . Popularność jedzenia typu fast food i wszechobecny drób przyrządzany w rozmaity sposób wypchnęły trochę naszą wieprzowinę na drugi plan. Pora zatem się otrząsnąć i włożyć trochę trudu w przygotowanie obiadu ...

dawno temu

Węgierska Wigilia

... rybnej, smażonego karpia, galarety (zarówno rybnej, jak i mięsnej), gołąbków, czy pieczonego indyka z nadzieniem kasztanowym. Węgierskie tradycje dotyczące przybrania stołu, przy którym zasiadają ...

dawno temu

Ozorki wieprzowe

dawno temu

Schab z żurawiną

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... popularne i często nawet w tradycyjnych potrawach zastępuje inne gatunki mięsa. Nie tylko powoli zaczyna wypierać wieprzowinę albo baraninę, lecz również sięga się po nie, przyrządzając ...

dawno temu

Naleśniki bez jajek

... . Przykładem może być chociażby mleko występujące w czekoladzie, na które uczulone są niektóre osoby albo też wieprzowina w farszu do pierogów z mięsem, której spożywanie zabronione jest przez nakazy religii ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Smaki Francji - kulinarna podróż po kraju wina i sera

... może spróbować gotowanych, smażonych lub pieczonych ślimaków - najlepiej w towarzystwie czosnku, natki pietruszki i lokalnego wina, koniecznie białego. Kasztanowy zawrót głowy Francuskich rarytasów ... . Pieczone na grillu, podane z wysokiej ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

dawno temu

Schab w kawie

+ Pokaż więcej