Chronimy żywność przed zepsuciem

... na otwarte folie z chrupkami, płatkami śniadaniowymi czy innymi tego typu produktami, które mogą poleżeć, lecz po czasie tracą swoje walory smakowe. Pomysł wydaje się bardzo trafiony biorąc pod uwagę ...

dawno temu

Raz otworzone a szczelnie zamknięte

... - tak tutaj czapki zakładamy na otwarte folie z chrupkami, płatkami śniadaniowymi czy innymi tego typu produktami, które mogą poleżeć, lecz po czasie tracą swoje walory smakowe. Pomysł wydaje ...

dawno temu

Spaghetti carbonara z porem i suszonymi pomidorami

... . Przygotowanie spaghetti carbonara Wsyp boczek na głęboką patelnię i podsmażaj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, dopóki nie stanie się chrupki. Wyłóż talerz ręcznikami papierowymi i ułóż ...

dawno temu

Co podawać do sake?

... panierce przyrządzonej „na chrupko”. Taka przegryzka świetnie spełnia swoją rolę jako danie typu „starter” podczas wieczornej kolacji w orientalnym stylu. Szaszłyki z kurczaka – zasada jest jedna ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... przemianę materii. - pistacje – taki „chrupki” akcent wzbogaca przyjemność jedzenia -grzyby– muszą być wcześniej podsmażone na patelni i drobno posiekane - żurawina – tą dodajemy wyjątkowo w ostatnim ...

dawno temu

Doprowadź domową pizzę do perfekcji!

... wagi kuchennej. Gdy już rozciągniesz ciasto, wykonaj własny spray z wody i oliwy z oliwek (w równych proporcjach) i rozprowadź po jego powierzchni. W ten sposób po upieczeniu uzyskasz wspaniałą, chrupką ...

dawno temu

Surówka z sałaty lodowej

... liściach. Wystarczy jednak, że odchylimy kilka liści, by zauważyć, że są one bardzo chrupkie i delikatne. Poza tym możemy być pewni, że surówka z sałaty tego rodzaju będzie posiadała delikatny smak ... na niewielkie ćwiartki. Kolejnym krokiem ...

dawno temu

Pomocy! Moje dziecko gryzie!

... twoja surowa mina i ton głosu będą dla dziecka sygnałem, że sprawa jest poważna. Jeśli Twoje dziecko gryzie dla zabawy, dawaj mu to, w czym może zatopić zęby bezpiecznie, np. jabłko, chrupki ...

dawno temu

Dieta 1200 kcal – przykładowy jadłospis, zalety oraz wady

... marchewkowego; obiad – pierś z kurczaka z brukselką; podwieczorek – grejpfrut; kolacja – 2 kromki pieczywa chrupkiego, 2 plasterki żółtego sera, lekki majonez i sałata. Dzień 5: śniadanie – twarożek ... , jogurt, rzodkiewka, szczypiorek, ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... migdałowych, przygotowana w specjalnym naczyniu zwanym tadżin. Jest to gliniane naczynie ze stożkowym przykryciem do pieczenia mięs. We Francji najbardziej znany jest krem migdałowy używany do ciast ... i tortów. W Polsce mamy wiele potraw z ...

dawno temu

Owocowe przekąski poniżej 200 kalorii

... migdałowego i granoli. To idealny pomysł na szybkie odbudowanie pokładów energii po wyczerpującym treningu. Wystarczy podzielić owoc na 2 równe połowy, pozbyć się pestki i napełnić otwór masłem migdałowym ... masło migdałowe (zawierające dużą ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Co na śniadanie – 5 przepisów na dobry początek dnia

... . Świetnie smakują też solo, jako chrupka, zdrowa przekąska. Są pożywne, lekkostrawne i zawierają wiele cennych składników odżywczych, witamin (np. z grupy B i E), minerałów (krzem, magnez, fosfor, wapń ... . jaglanego, kokosowego, ...

dawno temu

Przepis na sałatkę z pomarańczy i awokado

... cebula,25 g płatków migdałowych,4 łyżki oliwy z oliwek,łyżka octu winnego,sok z 1 cytryny,łyżka posiekanej natki z pietruszki,kilka czarnych oliwek,sól i pieprz do smaku.Sposób przyrządzenia Obierz ... . Przygotuj sos. Połącz ze sobą oliwę z ...

dawno temu

Chleb domowy

... . Na dół piekarnika ustawiamy naczynie z wodą, która sprawi, że chleb będzie chrupki i smaczny. Powodzenia! ...

dawno temu

„Paryżanka”, Amelie Sobczak-Sabre

... skromnym zdaniem maczanie croissanta w kawie jest obrzydliwe. Chrupki rogalik staje się miękką bulbą. Na szczęście bohaterka niezbyt długo pastwi się nad francuskimi obyczajami kulinarnymi, zgrabnie ...

dawno temu

Przewlekła biegunka

... przede wszystkim o tym, by nie dopuścić do odwodnienia organizmu i pić dużą ilość płynów zawierających elektrolity. Pomocna może być również zmiana diety. Podczas biegunki sprawdza się kleik ryżowy, banany czy chrupki kukurydziane. ...

dawno temu

Pyszne kiełki na zdrowie

... można nieco przyprawić szczyptą soli. Taka sałatka jest bardzo chrupka, więc świetnie nada się dodawana np. do mięsa lub spożywana samodzielnie np. z ciemnym pieczywem.Kiełki rzodkiewki w twarożku Dobrym ...

dawno temu

Kogel mogel na gardło

... na kilka minut do piekarnika. Musi być on rozgrzany do temperatury 220 stopni. Podczas pieczenia na powierzchni deseru wytworzy się chrupka warstewka, która posypana cukrem pudrem będzie świetnie ...

dawno temu

Orkisz i amarantus - zboża XXI wieku

... Alzheimera, choroba Parkinsona, angina, nowotwór, zatrucie lekami. Produkty zawierające orkisz: kasza,mąka,pieczywo,makaron,syrop, kawa,piwo,chrupki z melasą. Amarantus Amarantus jako roślina uprawna ...

dawno temu

Uwaga, praca dla mas!

... psie chrupki niż pracować dla kogoś tak pozbawionego skrupułów, za to pełnego szatańskich pomysłów na dorobienie się. Obrzydlistwo! Błagam i namawiam wszystkich do buntu: olewajmy te ogłoszenia ...

dawno temu

Przepis na ptysie

... , warto zastanowić się, czemu zawdzięczamy ich niezwykły smak. Niewątpliwie duże znaczenie ma struktura ciasta przypominająca wypełnione powietrzem delikatne chrupki. I tutaj tkwi sekret całego deseru ...

dawno temu

Zupa neapolitańska

... danie, na jego powierzchni wytwarza się chrupka skorupka, którą tak bardzo lubimy. Z nieco innym wykorzystaniem sera mamy do czynienia w trakcie przyrządzania neapolitańskiej zupy. Jest to wyśmienita ...

dawno temu

Omlet z szynką

... . Pamiętaj także, że pyszny omlet z szynką i pomidorami będzie chrupki tylko wówczas, gdy będziesz go smażyła na średnim ogniu. Czy było tak trudno zrobić omlet z szynką? 40 ...

dawno temu

Przepis na jabłecznik

... do temperatury około 180 stopni na 50-55 minut (w międzyczasie warto na bieżąco sprawdzać czy ciasto ładnie się zarumienia, skórka jest dość chrupka a jabłka tworzą apetyczną warstewkę). W wersji deluxe ...

+ Pokaż więcej