Jak pozbyć się piegów?

... . Można go po prostu pokroić i nałożyć na piegi na 20 minut lub też zetrzeć 2 ogórki, zmieszać je z łyżeczką soku cytrynowego i nałożyć tak powstałą maseczkę ogórkową na 15 minut. Krok 4 Kolejnym sposobem ... tu jednak uważać, ponieważ może on ...

dawno temu

Kurczak w winie - delikatny, soczysty, pyszny

... . Dodaj rosół, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekany tymianek. Do tej aromatycznej masy włóż teraz mięso i duś wszystko 10 minut na wolnym ogniu. 4. Tyle czasu wystarczy, by stworzyć ...

dawno temu

"Półksiężyc", Diana Abu-Jaber

... „Półksiężyc” to powieść tematycznie niezwykle pojemna, a także rozbudzająca zmysły i wrażliwość estetyczną. Opisy gotowania arabskich potraw są w niej równie ważne jak polityczne dysputy czy miłosne ... rodzącego się uczucia między Sirine i ...

dawno temu

Panga z warzywami z parowaru - bardzo zdrowo

... odżywczych niż podczas tradycyjnego gotowania, nie mówiąc już o smażeniu. Spróbuj zrobić pangę z warzywami w sosie greckim. ... odżywczych niż podczas tradycyjnego gotowania, nie mówiąc już o smażeniu. Spróbuj zrobić pangę z warzywami w sosie ...

dawno temu

Wieprzowina z warzywami - smacznie i kolorowo

... warzywa i duś kwadrans. Podlej wieprzowinę z pieczarkami wodą. Krok 4 Potrawy z wieprzowiny mogą być bardzo kolorowe. Przyszła pora na kukurydzę i groszek. Osącz je i dodaj do pysznego dania. Dopraw ...

dawno temu

Przepis na sernik

... twarogu (półtłustego),35 dag gotowanych ziemniaków,3 jajka,0,6 szklanki cukru,cukier waniliowy,5 łyżeczek masła.Twaróg należy drobno zmielić. Tak samo należy przygotować ostudzone ziemniaki. Białka ... . Ciekawą propozycją jest przyrządzanie ...

dawno temu

Zupki dla niemowląt

... Jeśli lubisz gotować, a dania ze słoiczka uważasz za zło konieczne, przygotuj swojemu maluszkowi jedną z poniższych zupek. Są proste w przyrządzeniu, smaczne i zdrowe zarazem. W zależności od nastroju i upodobań dziecka, wybierz tę, która ...

dawno temu

Tatar wołowy - przepis dla twardzieli

... Befsztyk tatarski to danie, na które nie wszyscy się skuszą. Surowa wołowina wiele z nas zapewne odstraszy, a szkoda, bo potrawa jest naprawdę bardzo smaczna i co więcej, drogie panie, przyrządza się ją wyjątkowo szybko. Nie ma tu smażenia, nie ...

dawno temu

Ugotowani są do bani!

... ” pojawiają się oczywiście ludzie, którzy świetnie gotują, ale są też tacy, którzy pitraszą tylko w niedzielę, a zgłosili się do programu, by coś o sobie opowiedzieć. Dlatego programy emitowane w BBC Polska ...

dawno temu

Zupa pieczarkowa z ryżowymi knedlami

... Zupa pieczarkowa jest smaczna, a jej przygotowanie zajmuje tylko chwilę. Skoro jednak idzie weekend, to może chciałabyś poświęcić trochę więcej czasu na odprężające gotowanie? Spróbuj zrobić zupę pieczarkową z knedelkami. Nie będziesz żałowała. ...

dawno temu

„2 młode wina”, Vlad Lanné

... Czeskie komedie cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem polskich widzów. Pewnie dlatego, że mają tzw. słowiańską duszę, a do tego bywają znacznie zabawniejsze niż rodzime produkty. To rzadki ... 20545Czeskie komedie cieszą się niesłabnącym ...

dawno temu

„Dziewczyny”, Zbigniew Puszkiewicz

... i odrzuceniem. Ktoś mógłby zauważyć, że w książce Puszkiewicza nie znajdziemy nic nowego; że takich opowiadań są tysiące. Cóż, nie o oryginalność tu chodzi, lecz o próbę (zdecydowanie udaną) wniknięcia w duszę i umysł kobiety. ... (zdecydowanie ...

dawno temu

Zupa strogonow

... jakiegoś odpowiednika, szybko zauważymy, że nieco przypomina on gulasz. Strogonow przyrządza się na bazie mięsa wołowego z dodatkiem pieczarek, papryki i ogórków kiszonych. Często dodaje się do niego ... . Następnie przekładamy je do rondelka i ...

dawno temu

Surówka z selera naciowego

... jest sięganie po marynowane grzyby albo też sałatkę szwedzką bądź ogórki konserwowe. Pomysłów na odmianę nie jest wiele, dlatego chcąc uniknąć monotonii, dobrze jest znać przepisy na szybkie i proste surówki ...

dawno temu

Sałatka z cukinii

... . Jednym ze sposobów na wykorzystanie warzyw jest przygotowanie na ich bazie sałatek. Przygotowując je, zwykle sięgamy po sałatę, pomidory i ogórki, jednak to nie koniec możliwości, z jakich możemy ...

dawno temu

Sałatka ze słonecznikiem

... na nowe ciekawe połączenia pomidorów bądź ogórków. Z tego też względu dobrze jest znać ich jak najwięcej i móc cieszyć się ich smakiem w różnych postaciach. Ciekawym pomysłem na sałatkę ...

dawno temu

Surówka z kapusty włoskiej i innych witamin

... . Teraz kolej na krojenie. Zrób kostkę z ogórka i jabłka, a pora posiekaj w półplasterki. Krok 6 Wymieszaj teraz wszystkie składniki surówki z kapusty włoskiej i dopraw ją solą i cukrem. Smacznego!   ...

dawno temu

Aromatyczna kąpiel. Jak ją przygotować?

... Dzięki kąpieli odprężamy się po całym dniu pracy. Ciepła woda, świece i nastrojowa muzyka zapewniają relaks. Warto jednak zadbać nie tylko o duszę, ale i ciało. Pomóc w tym może kąpiel z dodatkiem ziół, które wzmacniają organizm, rozgrzewają i ...

dawno temu

Makaron z soczewicą - sposób na pyszny obiad

... Makaron z soczewicą to świetny sposób na pyszny obiad, zwłaszcza dla tych, którzy w piątki nie jadają mięsa. Przygotowanie dania nie jest trudne, poradzi sobie z tym, nawet osoba, która z gotowaniem ma niewiele wspólnego. Po wyjściu z pracy udaj ...

dawno temu

Karp w sosie staropolskim - nie tylko na Wigilię

... z warzyw, którym później zalejesz rybę. Obierz więc włoszczyznę, pokrój cebulę, włóż wszystko do garnka i zalej litrem wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, tymianek, sól i pieprz. Gotuj ... wszystko 40 minut. Krok 2 Teraz możesz zająć ...

dawno temu

Dla miłośniczek vintage

... Nie wiem jak Wy, ale ja kocham starocie i rzeczy z duszą. Kocham też wyprzedaże, do których nie zawsze mam szczęście. I nie dlatego go nie mam, że kupuję brzydkie ciuszki, czy przepłacam ... Nie wiem jak Wy, ale ja kocham starociei rzeczy z ...

dawno temu

Rozpływający się w ustach pudding na pięć sposobów

... Tą tradycyjną potrawę kuchni angielskiej można kochać lub nienawidzić. Konsystencja musu nie każdemu przypada do gustu, chyba, że zamiast gotować ją na parze lekko ją upieczemy – wtedy i dla sceptyków stanie się ona zjadliwa. ... Tą tradycyjną ...

+ Pokaż więcej