Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... i chwilę podsmaż. Późnije zalej wszystko wodą i duś aż będzie miękkie. W trakcie dodaj liść laurowy, ziele angielski, pieprz i sól. Krok 5 Ryba po grecku jest już prawie gotowa. Pod koniec duszenia ...

dawno temu

Węgierskie specjały

... z niego skórę i kroimy na ćwiartki. Jak cebula się już zeszkli dodajemy słodką paprykę, mięsko, pomidora i papryki. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem około 30 minut, podlewając ... tłuszczyk, wsypujemy na nie około jedną ...

dawno temu

Leczo z cukinii

... smakuje jako smażona, gotowana, pieczona i duszona. Późne lato i wczesna wiosna to idealny czas, aby zapoznać się z przepisem na leczo z kabaczka i podjąć się jego realizacji. Przepis na leczo ... do garnka wraz z rozgniecionym i obranym ...

dawno temu

Nadaj rzeczom z historią drugie życie

... niż kiedyś, ale nie zastanawiamy się nad historią tego przedmiotu. Dlatego warto nabyć coś, co jest odnowione i ma duszę oraz bogatą historię. ...

dawno temu

Włoskie sosy na bazie pomidorów

... solą, pieprzem, bazylią, oregano i cukrem i dusimy, aż sos zgęstnieje. Sos neapolitański  ½ kg pomidorów,2 ząbki czosnku,1 cebula,natka pietruszki,bazylia,sól, pieprz, cukier,oliwa z oliwek   Pomidory ... pomidory i przepuszczony przez prasę ...

dawno temu

Rodzaje patelni

... . Patelnia w pokrywką – jest idealna do duszenia potraw, bo świetnie trzyma temperaturę. Możemy ją wykorzystać także do smażenia. Patelnia do ryb – o migdałowym, lekko owalnym kształcie. Dzięki unikalnemu ... się zarówno do smażenia jak i ...

dawno temu

Zupa z indyka - pyszna i pożywna

... Pora na warzywa do zupy. Pokrój pekińską w paseczki, posiekaj cebulę, obraną rzodkiew zetrzyj na tarce. Krok 4 Dodaj warzywa do smażonego indyka, podlej wodą i duś 5 minut. Po tym czasie oprósz pyszne ... danie mąką i duś jeszcze chwilę. Krok 5 ...

dawno temu

Jak zrobić leczo?

... g pieczarek1 cukinię2 ogórki kiszone1 cebulę150 g filetów z kurczakaolejsól, pieprz Krok 1 Leczo warzywne zaczynamy od cebuli i papryki. Posiekaj je i wrzuć na rozgrzany olej. Duś około 10 minut ... , nie może więc zabraknąć pokrojonego w kostkę ...

dawno temu

5 pomysłów na dietetyczny obiad

... właściwej obróbki termicznej. Najlepiej jest przyrządzać go na parze, grillować na patelni, dusić lub piec w folii aluminiowej. Jeśli planujemy często spożywać (a na pewno warto!), dobrze jest zaopatrzyć ... . Łososia kropimy sokiem z cytryny. ...

dawno temu

"Boskie jak diabli", reż. Agustín Díaz Yanes

... niespodziewanie do Nieba przychodzi petycja. Pewna matka chce uratować duszę syna, boksera Many'ego, który ma na swoim koncie ciemną przeszłość. O jego duszę będą walczyć anioły Dobra i Zła, Victoria ... (znany polskiej publiczności z Amores ...

dawno temu

Po myśliwsku, czyli przepis na pasztet z zająca

... : sól, pieprz, liść laurowy, gałka muszkatołowa, ziele angielskie Zajęcze mięso dusimy w osolonej wodzie, a podroby wrzucamy w ostatniej fazie duszenia. W międzyczasie możemy przygotować słoninę, krojąc ... ją w kostkę. To samo zrobimy z mięsem ...

dawno temu

Kuchnia amerykańska: sos barbecue

... będzie dosyć rzadka. Mieszając, dusimy tak długo, aż objętość sosu zmniejszy się o połowę. Sos będzie lepszy, jeśli jeden dzień postoi w lodówce.     Smacznego! ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie ziemniaka

... przecierem pomidorowym) podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy bulion rosołowy i łyżkę cukru i lekko dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Potem dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i dusimy ... ziemniaki kroimy na drobne kawałki i mieszamy ...

dawno temu

Odmiany papryki

... właściwości odchudzających. Jest ona silnym orężem w odchudzaniu i znacznie przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. Papryka fioletowa– bardzo wyrazista w smaku, dlatego nadaje się do sałatek i duszenia ... do smażenia i duszenia. Jej delikatny ...

dawno temu

Spaghetti bolognese

... przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełóż wszystko do garnka. 2. Na patelnię wrzuć teraz mięso mielone i podsmaż je. Kiedy będzie gotowe, połącz je w garnku z cebulą. 3. Duś sos do spaghetti, podlewając ... . Ummm... czujesz już ten wspaniały ...

dawno temu

Mocne perfumy potrafią nieźle zdenerwować współpracowników

... na oddział, ale również mieli kłopoty z oddychaniem, zaczęli się dusić, czuli się otumanienie. Z budynku ewakuowana wszystkich pracowników, przeprowadzono dokładną inspekcje, ale nic nie znaleziono ... ulubionym zapachem jej wszyscy ...

dawno temu

Wątróbka z pieczarkami

... mąkiolejvegetępieprzsłodką mieloną paprykę1. Najpierw przygotowanie pysznych dodatków. Oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plasterki, z obranej cebuli zrób krążki. 2. Rozgrzej olej na patelni i duś warzywa ... . Pokrój wątróbkęw małe kawałki, ...

dawno temu

Jak zrobić łazanki?

... Przełóż kapustę do cebuli. Będzie ci wygodnie, jeśli zrobisz to łyżką cedzakową. Krok 4 Dodaj przyprawy i duś pod przykryciem 15 minut. Krok 5 Umyj i pokrój pieczarki. Podsmaż je na innej patelni ... , dopraw i przełóż do kapusty. Duś około 10 ...

dawno temu

Kurczak z warzywami - jak go zrobić?

... dodaj fasolkę szparagową i duś około 5 minut. Krok 4 Następna w kolejności jest cukinia. Duś ją 10 minut. Krok 5 Dania z warzywami są bardzo zdrowe. Dodaj więc pomidory i paprykę i nie zdejmuj dania ...

dawno temu

Jak zrobić fasolkę szparagową w sosie pomidorowym?

... w cienkie półtalarki. Marchewkę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Krok 2 Warzywa przełóż na rozgrzany olej i duś przez kwadrans. Po tym czasie dodaj do nich przecier pomidorowy, ocet, liście laurowe ... 4 Gotuj fasolkę przez 10 minut, a ...

dawno temu

Dietetyczne spaghetti

... . Następnie dodajemy mięso z indyka i podsmażamy. Krok 2: Wlewamy pomidory z puszki i pieczarki (wedle uznania). Całość dusimy ok. 15 minut. Krok 3: Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem (jeśli preferujecie ... ostrą kuchnię warto dodać pieprzu ...

dawno temu

Smaki Węgier, czyli gulasz to tylko początek

... , bulionem lub winem i dusimy z przyprawami. Najbardziej znany pörkölt robimy właśnie z wołowiny, ale są także odmiany drobiowe, wieprzowe czy nawet rybne. Tradycyjnie danie podaje się z kluseczkami z mąki ... pieczonej, czy duszonej z ...

dawno temu

Pomysły na farsze

... gniazdo nasienne, kroimy ją na ćwiartki i pozbywamy się gorzkich, białych części. Następnie kroimy ją w paski. Warzywa wrzucamy do mięsa, zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut, aż będą miękkie ... . Pod sam koniec duszenia dodajemy ser ...

dawno temu

Bez tego dania Boże Narodzenie nie będzie świętem, czyli jak przyrządzić pyszny, tradycyjny bigos?

... Przygotowanie bigosu jest bardzo proste. Wystarczy, że pokroisz wszystkie składniki i będziesz je dusić na wolnym ogniu. Pamiętaj tylko, że potrawa ta najlepiej smakuje kilka dni po ugotowaniu ...

+ Pokaż więcej