Pyszna lazania z wołowiną i grzybami

... europejskim kraju nie jest to aż tak popularne. A my, kierowcy, często dajemy się skusić, bo przecież grzybki jeszcze pachną lasem, mają ciepły brązowy kolor i obiecują smakowitą ucztę. Polskie grzyby ...

dawno temu

Superprodukty pomagające zachować zdrowie i opóźniające starzenie

... sobie w naszych jelitach. 26291 Kiszonki Kiszona kapusta czy ogórki to doskonałe źródło kwasu mlekowego, który wspomaga trawienie, oczyszcza organizm, wzmacnia system obronny, zmniejsza poziom cholesterolu i wspomaga ... . Są też dość dobrym ...

dawno temu

Kmin i kminek

... oraz palący smak kminku wykorzystywany jest m.in. do mięs, kapusty, pieczywa czy serów. Ich wspólne cechy to lecznicze właściwości oraz zastosowanie w przemyśle spożywczym. ... w gołębnikach ciasto kminkowe. Charakterystyczny zapach oraz palący ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne, ale standardowe. Typowe dla polskiej kuchni pierogi można jednak nafaszerować wszystkim (lub prawie wszystkim). Dzięki temu nie będzie nudno ani ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Przepis na pizzę - neapolitańska, sycylijska czy capricciosa?

... , gdzie się jej nie serwuje. Ta typowa włoska potrawa należy do tzw. komfortowego jedzenia. Nawet jeśli ktoś nie jest wielkim fanem pizzy, od czasu do czasu przychodzi mu ochota na trójkątny kawałek z sosem pomidorowym i zapiekanym, ...

dawno temu

7 błędów w odchudzaniu. Jak ich uniknąć?

... , że decydujemy się na krótkotrwałe diety cud. Wszystkie te diety bazują na jedzeniu pokarmów o obniżonej zawartości energetycznej lub spożywaniu jednego rodzaju produktu (np. kaszy, kapusty, jabłek ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... Część z nas do grona świątecznych potraw coraz częściej zalicza krokiety z pieczarkami albo krokiety z kapustą i grzybami. To proste w przyrządzeniu danie świetnie sprawdza ...

dawno temu

Pyzy ziemniaczane

... w tym przypadku nie są również cieszące się ogromną popularnością frytki czy zapiekane z dodatkiem przypraw półksiężyce. Ziemniaki kryją w sobie wiele możliwości, a jedząc potrawy przygotowane z ich użyciem ... , do których niewątpliwie należy ...

dawno temu

Nie zapomnisz urlopu w Berlinie! Zjedz po niemiecku i poznaj kulturę sąsiadów

... Berlin – stolica Niemiec. Nowoczesna, minimalistyczna, z historią. Rozwija się dynamicznie i jest pełna innowacyjnych rozwiązań. Wyróżnia się eklektyzmem – obok smakowitych, swojskich kiełbasek ...

dawno temu

Szparagi w sosie beszamelowym

... sobie sprawy, jakie bogactwo i różnorodność kryje w sobie omawiana grupa produktów spożywczych. Dzięki zastąpieniu kotleta schabowego bądź żeberek z kapustą lekkimi i zdrowymi potrawami z warzyw możemy ... ostygnie, dodajemy do niej żółtka. Do ...

dawno temu

Kuchnia brazylijska

... Znudzeni ciągłym jedzeniem na przemian kotleta schabowego z ziemniakami i kiszoną kapustą możemy mieć ochotę na poznawanie nowych kuchni świata. Duża dostępność świeżych i nieraz bardzo egzotycznych ...

dawno temu

„Kulinarne podróże po Chorwacji” – recenzja

... i już do nich nie wracam, z innych znacznie częściej. Według mnie książka kucharska powinna mieć nie tylko znakomite przepisy, ale również piękne fotografie. Jeśli została wzbogacona o smakowite ciekawostki, staje się prawie ideałem. ...

dawno temu

Pieczona cukinia

... jest przede wszystkim to, że nie za bardzo mamy pomysł, w jaki sposób możemy ją przygotować. Przeczytaj poniższy artykuł, a poznasz propozycje potraw z cukinią, a także nauczysz się ją zapiekać. ... jest przede wszystkim to, że nie za bardzo ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... Pierogi - zdawałoby się, że to domena kuchni polskiej, ewentualnie litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej, zwłaszcza jeśli mowa o tych z kapustą i grzybami czy z mięsem, obowiązkowo z okrasą ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... jest kluczem do tego, by nie tylko cieszyć się nienaganną sylwetką, lecz również być pełnym energii przez cały dzień. I tutaj z ratunkiem przychodzą nam zapiekane warzywa, a najbardziej popularnym ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... – jest karp świąteczny, śledź, kutia, kompot z suszu... Ale na litewskim wigilijnym stole znajdziemy też dużo pierogów (z kapustą, grzybami, makiem), śliżyki, czy kisiel z płatków owsianych. Poniżej przedstawiam Wam kilka potraw świątecznych, ...

dawno temu

Galaretka Pastelowa o smaku Lychee Coctail – Wodzisław

... w smaku. Świetnie sprawdzi się jako składnik kompotu, Chińczycy jadają go również w postaci suszonej – jego owoce wyglądają wtedy jak rodzynki. Jeżeli nie mamy ich akurat pod ręką, a chcielibyśmy zjeść coś smakowitego, sięgnijmy po Galaretkę o ...

dawno temu

Indyk z warzywami - smacznie i oryginalnie

... i podsmaż na oleju z obu stron. 2. A teraz czeka cię ścieranie. Zetrzyj ziemniaki na tarce o małych oczkach i wymieszaj je ze startym serem. 3. Ułóż masę ziemniaczaną na mięsie i zapiekaj wszystko 15 ... minut w temperaturze 175 st. C. 4. ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... Na pewno bez problemu mogłabyś od razu wymienić kilka rodzajów zapiekanek. Dlaczego tak bardzo upodobaliśmy sobie tego typu dania? Niewątpliwie trzeba przyznać, że zapiekanie jest jednym ...

dawno temu

Pierożki ravioli w niecodziennej oprawie

... kulinarnej weny do ich przyrządzenia. Pysznym daniem są  ravioli zapiekane w pomidorach - Pieprz czy Wanilia A jakby tak pokusić się na szpinkawo-serowe nadzienie i dodany do całości sos pomidorowy ... - Eksplozja smaku Mnie najbardziej przypadł ...

dawno temu

Jedzenie cebuli

... ta nie należy do przyjemności. Jednak trudno wyobrazić sobie bez niej tak wiele różnych potraw typu: śledź w oleju, kapuśniak z kwaszonej kapusty albo kotlety mielone. I podobnie, jak wiele innych produktów ...

dawno temu

Sałatka z rukolą

... nieodparta chęć zjedzenia kiszonej kapusty. Na szczęście te mroźne dni już dawno za nami, dlatego też warto wykorzystać czas, w którym z łatwością możemy kupić pełne wartości odżywczych i dość tanie ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

... gdy jeszcze inni nie wyobrażają sobie obiadu bez kotleta schabowego, surówki z kapusty i ziemniaków. Oczywiście wybór odpowiedniego dania zależy od naszych preferencji smakowych, jednakże ciekawych ...

dawno temu

Gąska na staropolskim stole

... w naszym kraju już w XVII wieku, można było je spotkać niemal w każdym gospodarstwie. Pieczeń z gęsi z jabłkami lub gruszkami z dodatkiem modrej kapusty, wędzone półgęski, smalec z gęsi, pasztety ...

+ Pokaż więcej