Sernik na zimno z serków homogenizowanych

... z serków homogenizowanych, dobrze jest zapoznać się lepiej z produktem, w oparciu o który będziemy wskazane ciasto wykonywać. Zwykle serki homogenizowane kupujemy zamknięte w plastikowych pudełeczkach ...

dawno temu

Zioła, magiczne mieszanki, sekretne mikstury

... Bazylia, czosnek, estragon, koper, oregano, mięta - te rośliny nikomu nie są obce, to tylko niektóre zioła, jakie znajdziemy w każdej kuchni. Niezastąpione do zup, sosów, dań mięsnych, surówek, ciast ...

dawno temu

Szyszki ryżowe

... Nic nie smakuje lepiej jak samodzielnie wykonany słodki poczęstunek. Nawet najbardziej ekskluzywne sklepy nie mają w swoim asortymencie naszego ulubionego ciasta drożdżowego babcinej roboty ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak wyczyścić piekarnik? A może wybrać piekarnik, który czyści się sam?

... i niewdzięczna praca, nieraz obarczona ryzykiem niepowodzenia. Ale pieczenie ciasta w piekarniku zabrudzonym tłuszczem z mięsa albo przypalonym serem to bardzo kiepski pomysł… Istnieją na szczęście sprawdzone ...

dawno temu

Zdrowe surówki

... Nie ulega wątpliwości, że wielbicielowi słodyczy (mimo podpowiedzi zdrowego rozsądku) trudno zamienić ciasto czekoladowe na marchewkę. Każdy z nas w mniejszym lub większym stopniu zdaje sobie sprawę ...

dawno temu

Nadchodzi jesień, a wraz z nią jabłka!

... . Znane w polskiej kuchni potrawy z jabłek lub zawierające jabłka to: pieczona kaczka z jabłkami, sałatki warzywne lub owocowe z jabłkami, szarlotka z jabłkami, jabłka smażone w cieście naleśnikowym, ryż ... . Znane w polskiej kuchnipotrawy z ...

dawno temu

Sos tatarski

... , piekąc ciasto drożdżowe albo przyrządzając zrazy wieprzowe. Nawet robiąc najprostsze dania, jak omlet bądź naleśniki, warto jest znać kilka tajemnic, dzięki którym będziemy mogli swobodnie decydować ...

dawno temu

Paprykarz rybny

... lepszego od upieczonego przez babcię ciasta drożdżowego albo będącego specjalnością mamy kotleta jajecznego. Obok tych niezwykłych potraw wskazać trzeba również produkty, które cieszyły się wówczas dużą ...

dawno temu

Zdrowy deser owocowy

... kalorii. Zobacz, w jak łatwy sposób go przyrządzić.  Składniki, których potrzebujesz: 2 łyżki chudego jogurtu naturalnego,2 łyżki dżemu (smak wedle uznania),1 pomarańcza,1 banan,2 kiwi,1 jabłko,garść ... rodzynek lub migdałów,garść rozłupanych ...

dawno temu

Desery z bananami

dawno temu

Placki dla dzieci

... smaż na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Zdejmuj je z patelni, gdy uzyskają złoty kolor. Można jeść same, posypane cukrem pudrem lub polane ulubionym dżemem. Pampuchy na parze Składniki: 1/2kg ... jajka. Widelcem roztrzep jajka, dodaj rozczyn i ...

dawno temu

Przepis na bezy

dawno temu

Deser z kaszy manny. Z dodatkiem owoców i bakalii

... , jeśli podamy deser z kaszy manny w szklanym pucharku i widać będzie wszystkie warstwy. Słodki deser z kaszy manny z owocami - kasza manna - płatki owsiane górskie - nasiona chia - mleko - żurawina - dżem ... - Przepis Przygotowanie: 1. Kaszę ...

dawno temu

4 smaczne kanapki, które pomogą ci schudnąć!

... mniej tłuszczu. Idealnym przykładem będzie cheddar. Nie zapomnij również o tym, aby przyrządzając pyszne tosty wykorzystać pieczywo pełnoziarniste. Kanapka z masłem orzechowym i dżemem 55619 Możesz ... przyrządzić doskonałą w smaku, zdrową ...

dawno temu

Powidła śliwkowe

... się w każdych okolicznościach przystawki, jaką są śliwki w occie. Te niewielkiego rozmiaru owoce zazwyczaj kojarzymy ze słodkim smakiem i różnego rodzaju ciastami. Nie ma w tym nic złego, bowiem bardzo ... często wykonuje się z nich dżem i ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... się za przygotowanie ciasta na placki: obieramy ziemniaki i cebulę. Trzemy je na niedużych oczkach tarki, w robocie kuchennym lub blenderze, w zależności jakim sprzętem dysponujemy. Do powstałej masy ... gulaszem, posypując całość żółtym serem. ...

dawno temu

Kilka faktów o truskawkach

... . Jak wiele o nich wiemy, kiedy najlepiej je jeść i jakie profity mają dla naszego organizmu? Na te inne pytania już Wam ochoczo odpowiadam. A zatem: Truskawki świetnie nadają się do ciast, dżemów, galaretek ...

dawno temu
+ Pokaż więcej