Pyszne burgery

... dolnej połówki bułki posmaruj sosem z majonezu i czosnku, po czym ułóż listki rukoli. Na sałacie połóż mięso łososia i posmaruj sosem majonezowym. Całość zwieńcz połówkami pomidorków koktajlowych ... i przykryj drugą połówką bułki. Burgery ...

dawno temu

Smażony łosoś z fasolką szparagową

... cel. Włóż go na rozgrzany olej i zarumień z  obu stron. Następnie wlej 100 ml wina i szklankę wody. Gotuj 5 minut. Krok 5 Sos do łososia zacznij przygotowywać od roztopienia masła, ostudzenia ... go i przecedzenia. Krok 6 Teraz musisz ubić ...

dawno temu

Dieta na dobry nastrój

... z kurczaka Brokuły gotowane na parze Surówka: czerwona kapusta, pół jabłka, 3 orzechy włoskie, ząbek czosnku Podwieczorek Winogrona czerwone (szklanka 250 ml) Kolacja Sałata z pestkami (1/3 małej ... główki sałaty, sos winegret, garść prażonych ...

dawno temu

Trochę bekonu na naszych talerzach

... z tłuszczu i odłóż. W misce wymieszaj śmietanę, ser, musztardę i pieprz. Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż na nim mieszankę śmietanową. Piecz ciasto przez 10 minut, następnie dodaj jeszcze surowe jajka ... Guacamole to najprościej mówiąc ...

dawno temu

Właściwości sałaty

... także dobroczynnie na układ krążenia i układ nerwowy, działając lekko uspokajająco. Osoby odchudzające się zamiast sosu powinny stosować do jej przyprawienia jogurtu naturalnego, a dodawane przyprawy ... ma kruche, wydłużone listki o zielonym ...

dawno temu

Jesienna dieta

... w zielonym brokule. Kapusta pekińska dostarcza kwasu foliowego, witaminy C, beta-karotenu, żelaza i potasu. Brukselka podobnie, z wyjątkiem żelaza i potasu. W kapuście czerwonej znajdziemy duże ilości ... witaminy C, kwasu foliowego i witaminy ...

dawno temu

Gołąbki z kaszą

... potencjał, jaki kryje się w tym prostym przepisie. Otóż cały patent opiera się na tym, żeby do podgotowanych liści białej kapusty włożyć farsz mięsny z dodatkiem ryżu, a następnie przyrządzić ... do nich odpowiedni sos. W ostatnim czasie ...

dawno temu

Naleśniki z kurczakiem

... farszu albo sosu. Z tego powodu tak bardzo uwielbiają je nie tylko dzieci, lecz także dorośli, którzy z przyjemnością zaspokajają nimi głód. Często jednak zamiast dać się ponieść swoim emocjom, uparcie ... na niej obranych i drobno pokrojonych ...

dawno temu

Angielska kuchnia: sałatka Coleslaw

... . Zakres możliwości jest praktycznie nieograniczony! Składniki: 8 filiżanek białej kapusty startej na grubej tarce jarzynowej; 1/4 filiżanki startej na drobno marchewki; 2 małe cebule posiekane ... winnego; 2 i 1/2 łyżki (stołowej) soku z ...

dawno temu

Sałatka szwedzka

... nie bardzo interesujące się kuchnią sięgają intuicyjnie po ogórki konserwowe do gulaszu z kaszą albo po surówkę z kiszonej kapusty do smażonej ryby. I tutaj właśnie tkwi szkopuł, aby nie tylko skupiać ...

dawno temu

Schudnij przed sylwestrem. Od dziś!

... i w niezbyt późnych godzinach. Należy zadbać o białko w naszych posiłkach. Znajduje się ono w wielu produktach (indyk, łosoś, produkty mleczne, drób, wołowina). Uczucie rozpierania brzucha ... powodują gazowane napoje, jak również groch, fasola ...

dawno temu

Co zrobić ze świątecznymi resztkami

... . Ze 100g masła i 100g mąki robimy zasmażkę, po czym zalewamy ją 100ml mleka, tworząc gęsty sos beszamelowy. Doprawiamy go solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Warzywa rozkładamy na cieście i zalewamy ... sosem beszamelowym. Pieczemy przez pół ...

dawno temu

Jeść zdrowo w restauracjach

... , surowe i pieczone warzywa, owoce (oprócz fug, bananów, winogron), paluszki krabowe, krewetki, zupa czysta lub krem z warzyw, gazpacho, sok warzywny. UNIKAĆ: sosów śmietanowych, sosów majonezowych ... lub lekko podsmażane produkty. • Zrezygnuj ...

dawno temu

Przepisy na karpia

... propozycją jest natomiast karp w sosie śmietanowym. Przyrządzenie delikatnego sosu wcale nie jest trudne, a dzięki jego wykonaniu zyskamy jeszcze jedną potrawę. Równie dobrze możemy zaserwować karpia ...

dawno temu

Małże jadalne

... wybornie smakować będą te podane w sosie śmietanowym czy curry oraz serwowanie z bukietem duszonych lub gotowanych na parze warzyw. Dobrym pomysłem są  także małże zapiekane z serem w maśle czosnkowym ... można wykorzystać np. pomidora, ...

dawno temu

Gołąbki z grzybami

... na gołąbki Gołąbki w najbardziej klasycznym wydaniu są niczym innym jak mięsem mielonym z dodatkiem ryżu bądź kaszy, owiniętym w delikatne liście sałaty. Zwykle serwowane były w sosie własnym ... bądź z dodatkiem sosu pomidorowego. Jednak w ...

dawno temu

Odplamiacz dla dzieci i nie tylko

... się podczas jedzenia, które podstępnie atakuje nasze bluzki, koszulki i koszule - niesforna nitka makaronu zanurzona w pomidorowym sosie, pierożek z soczystą truskawką, czerwony barszcz z jajkiem, herbata, kakao, kawa… Drugie w kolejności są ...

dawno temu

Sałatka z czerwoną fasolą

... z ciężkim sosem pieczeniowym oraz nasyconą tłuszczem golonkę i zacząć jeść lekkie potrawy. Dużą grupą dań, dzięki którym nie tylko schudniesz, ale również poczujesz się lepiej są sałatki. Nietrudno ...

dawno temu

Smalec domowy

... sięgamy po makaron, dodając do niego początkowo gotowe sosy, by następnie przygotowywać własne, korzystając z koncentratu pomidorowego albo pesto. Niestety, nawet posiadając ogromny zapał, za nic ...

dawno temu

Sałatka z surimi

... , trudno bowiem najeść się sałatą z sosem winegret, jednakże z łatwością możemy przygotować znacznie bardziej sycące propozycje. Znacznie lepiej zaspokoimy nasz głód, gdy warzywa skomponujemy z chudym ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... się spożywać: mięsa wieprzowego, gęsiego, kawioru i łososia wędzonego. Powinni oni również unikać nabiału, roślin strączkowych, białej i czerwonej kapusty, brukselki, kalafiora, kukurydzy, ziemniaków, mandarynek ... ). Zaleca się im: soki ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... , kawioru i łososia wędzonego. Powinni oni również unikać nabiału, roślin strączkowych, białej i czerwonej kapusty, brukselki, kalafiora, kukurydzy, ziemniaków, mandarynek, pomarańczy, truskawek, kokosów ... ). Zaleca się im soki ananasowy, ...

dawno temu

Cannelloni ze szpinakiem

... być w zupełnie inny sposób podana nie poprzez przygotowanie innego sosu, ale właśnie dzięki różnorodności smaków, kształtów, a nawet kolorów makaronów. Jeżeli dotychczas korzystałaś ...

+ Pokaż więcej