Jesień. Jak rozpoznać ten typ urody i jak się malować?

... . Jak żadna inna kobieta, pani jesień świetnie wygląda z pomarańczowymi ustami. Do makijażu oka idealne będą wszystkie ciepłe kolory z domieszką złota. Należy śmiało korzystać z kolorów lawendy, bakłażana ...

dawno temu

Indeks glikemiczny

... , rabarbar, rzodkiewka, sałata, seler naciowy, soja, szczaw, szparagi, szpinak,20 – bakłażan, czekolada gorzka zawierająca więcej niż 80% kakao, czereśnie, fruktoza, kakao, karczochy, pędy bambusa, sok ...

dawno temu

Dynia smaczna i zdrowa!

... , obrać ze skórki i usunąć pestki. Rozgrzać oliwę z oliwek w garnku o grubym dnie, po czym nałożyć pastę curry i podsmażać przez 30 sekund na małym ogniu. Następnie dodać przygotowany wcześniej miąższ ...

dawno temu

Czas na czosnek

... się jedzenie prosto z patelni. leczo z czosnkiem – nic nie rozgrzewa tak mocno wieczorem jak gorące leczo z dużą ilością papryki i czosnku. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę (najlepiej czerwoną ...

dawno temu

Jak ugotować dobre flaki wołowe?

... . Ścieramy na tarce na dużych oczkach i przysmażamy na odrobinie masła i dodajemy do flaków. 5. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i dodajemy do flaków. 6. Na pozostałym oleju ...

dawno temu

Warzywa + owoce = młodość

... warzyw w wodzie jest gotowanie na parze, podsmażanie i grillowanie.największą ilość antyoksydantów zapewniają warzywa i owoce o intensywnej, ciemnej barwie. Jakie warzywa i owoce są najbardziej wskazane ...

dawno temu

Węgierska Wigilia

... i ścięgien, po czym podsmażamy na słoninie. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, sól, pieprz, łyżeczkę kminku, łyżkę czubrycy, dwie łyżki ostrej papryki, po czym zmniejszamy ogień. Całość trzymamy ...

dawno temu

Jak nie przytyć w pracy?

... i podsmażanym kurczakiem;zupa – ugotuj zupę na dwa dni i przelewaj ją do termosu. Zupa doskonale rozgrzewa organizm. Unikaj – batoników (nawet tych tzw. zdrowych czy fit - mają bardzo dużo cukru), fast foodów ...

dawno temu

Pyszne owocowe ciasta z żurawiną

... i podsmażaj. Na koniec zalej niewielką ilością soku z cytryny. Umyj tymianek i oddziel liście od gałązki. Ubij jajko, śmietanę i mleko, a następnie dopraw pieprzem, solą i tymiankiem. Rozłóż ciasto ...

dawno temu

Kurczak w cieście hanoi

... ryżowy stworzony z mąki ryżowej i podsmaża. Nadzienie do nemów powstaje z wielu składników, takich jak chociażby mięso, krewetki, warzywa, czy też z mieszanki powyższych. Pho, czyli wietnamski rosół ...

dawno temu

Krokiety z serem

... . Kiedy będziemy mieli już ciasto o jednolitej strukturze, smażymy je na patelni z niewielką ilością oleju, tworząc małe naleśniki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na oleju. Kolejnym ...

dawno temu

Ser mascarpone - kilka fajnych przepisów

... rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej podzielonego na mniejsze kawałki łososia. Po kilku minutach dodajemy ser, dokładnie mieszamy, a gdy ser się rozpuści, przyprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Sos mieszamy i podajemy z ...

dawno temu

Kuchnia afrykańska

... odkładamy ją, a na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę i ją również wyjmujemy. Na patelnię wlewamy pozostałą oliwę, wsypujemy soczewicę, ryż, dodajemy czosnek, cynamon i kolendrę. Następnie wkładamy ...

dawno temu

Zupy na zimno

... i skrop sokiem z cytryny. Podsmażaj przez chwilkę, a następnie zalej bulionem. Dodaj posiekane liście i zagotuj. Zdejmij zupę z ognia. Dodaj pokrojone warzywa a na koniec śmietanę. Poczekaj ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... myjemy, obieramy i także kroimy w paski. 3. Kostkę tofu kroimy w paski i podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju, do zarumienienia się. Mieszamy wszystkie składniki tofu i wylewamy je na patelnię ...

dawno temu

Chcę zmienić swoją dietę. List do Dietetyka

... rozgrzać w garnku, dodać starty uprzednio imbir i zeszklić, wrzucić śliwki i podsmażać chwilę aż puszczą sok. Podsmażone śliwki przerzucić na sitko, by odsączyć je z soku, który należy przelać do garnka ...

dawno temu

Paszteciki z pieczarkami

... ,pieprzu.Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną cebulką. Następnie siekamy je na bardzo małe kawałki albo mielimy w maszynce. Tak przygotowany ...

dawno temu

Kasza z warzywami

... zamieszczonymi na opakowaniu. Kolejnym krokiem jest pozostawienie jej do odsączenia. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na oleju razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Kolejnym ...

dawno temu

Polędwiczki cielęce

... . Na patelnię, gdzie wcześniej podsmażane było mięso, trzeba dodać pokrojoną szalotkę, a także posiekany czosnek. Powinny one smażyć się przez około 3 minuty bez przykrycia i 5 minut pod przykryciem. Następnie ...

dawno temu

Potrawy z kurczaka

... , 200 g mieszanej sałaty, mango i awokado. Piersi kurczaka myjemy i kroimy w drobne paski, następnie podsmażamy na oleju do 8 minut. Dodajemy curry, sos chili i trochę wody. Gotujemy ok. 2 minuty, a potem ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... i pieprz do smaku. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy mięso i zalewamy wodą. Dusimy do czasu aż mięso zmieni kolor, często mieszając. Odlewamy wodę, doprawiamy masę mięsną ...

dawno temu

Dieta 1500 kalorii

... , śledzia, ewentualnie na tuńczyka lub halibuta. Pamiętaj jednak, aby ryby nie smażyć – dużo korzystniejsze jest grillowanie, gotowanie lub lekkie podsmażanie na niewielkiej ilości zdrowego oleju.   Produkty ...

dawno temu

Jeść zdrowo w restauracjach

... lub lekko podsmażane produkty. • Zrezygnuj z sosów. • Wybieraj chude ryby i mięso z drobiu. • Zrezygnuj z ziemniaków. • Wybieraj warzywa pieczone, bez ziemniaków i świeże sałatki oraz surówki. • Kontroluj ...

dawno temu

Jak zmienić dotychczasową dietę? List do Dietetyka

... gotujemy, aż uzyska miękkość. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę. Następnie dodajemy pokrojoną wcześniej paprykę żółtą, czerwoną, i kiedy uzyska ...

+ Pokaż więcej