Pomysły na świąteczne sałatki

... osłodzić smak możemy zastosować kawałki ananasa. Sałatkę z porem i pieczarkami Potrzebować do niej będziemy: pieczarki, marchewkę, jasną część pora oraz jabłko. Całość podsmażamy i lekko dusimy na oliwie ...

dawno temu

Coś z innej kuchni – meat-pie

... i pieprz Natka - dla dekoracji Mięso obtoczone w mące z dodatkiem soli, podsmażamy wraz z cebulką na oleju, po kolei dodając marchewkę, groszek, a po dolaniu wody, dusimy pod przykryciem, aż składniki ...

dawno temu

Hummus - przepis z przyprawami Kamis Specialite

... czy grzybki marynowane. W odróżnieniu od nich jest jednak głównie daniem śniadaniowym. Arabskie śniadanie składa się z pokaźnej ilości przekąsek - pasty z oliwek, pasty z bakłażana, pasty z papryki (podobnej ...

dawno temu

Komosa ryżowa

... rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy na niej przygotowaną wcześniej masę na złoty kolor z obu stron. Na osobnej patelni smażymy pstrąga, szpinak i szparagi. W garnku na kropli oleju podsmażamy chili ... minut i następnie ją odsączamy. Na ...

dawno temu

Kompleksowe oczyszczanie

... upiecz także pokrojony w grube plastry i posypany czarnym pieprzem bakłażan. Ugotuj ryż. Zarówno bakłażan, jak i dziki ryż pomagają w trawieniu tłustych pokarmów. Przygotuj napar z ziół: Do naczynia ...

dawno temu

Zdrowa tortilla na śniadanie? Dlaczego nie!

... rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj drobno posiekaną cebulę. Po zeszkleniu cebuli, na patelnię wrzuć drobno pokrojony czosnek i podsmażaj dopóki nie zrobi się złotawy. Następnie dodaj paprykę ... – również w drobnych kawałkach i podsmażaj przez ...

dawno temu

Masa makowa

... do niego miód. Do tych produktów dodajemy następnie bakalie, które lekko podsmażamy. Ostatnim etapem tworzenia masy makowej jest dokładne wymieszanie wszystkich składników i dodanie rumu do smaku. Powodzenia! ...

dawno temu

Leczo z kiełbasą

... ,pieprz.Sposób przygotowania: Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w małe kawałki. W tym czasie podsmażamy na oleju cebule, by następnie dodać do nich obrane i pokrojone w niewielkie ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... gotujemy parówki i podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z cebulą. Teraz wystarczy tylko przekroić parówki na pół i ułożyć po jednej na każdym placku, dodając pieczarki i plasterek sera. Naleśniki ...

dawno temu

Tarta szpinakowa

... obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Następnie podsmażamy go lekko na maśle. Po chwili dodajemy do niego szpinak, który powinien się smażyć do czasu, aż stanie się zupełnie miękki. Kolejnym krokiem ...

dawno temu

Jajka w sosie musztardowym

... należy roztopić masło, a następnie dodać do niego mąkę. Całość podsmażamy, aż się delikatnie zrumieni. Następnie dodajemy mleko oraz wodę, mieszając do czasu zgęstnienia sosu. Pod koniec gotowania ...

dawno temu

Lasagne z kurczakiem

... prowansalskich,soli,pieprzu,250 ml mleka,25 dag mąki,3 łyżeczek masła.Mięso kurczaka należy pokroić w niewielkie kawałki i natrzeć solą, pieprzem i startym czosnkiem. Następnie na patelni podsmażamy cebulę ...

dawno temu

Wigilia na Ukrainie

... na tarce, na dużych oczkach. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle przez 4– 6 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę wieprzowinę i dusimy 20 – 30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy ...

dawno temu

Co jeść po porodzie?

... łatwiej i szybciej przyswajane przez nasz organizm. Poza tym podsmażane ziemniaki należy zastąpić drobnymi makaronami i kaszami, a tłuste sery białym twarogiem. ...

dawno temu

Pieczona wołowina

... zamknąć pory mięsa, podsmażając je przez chwilę. Ostatnim pomysłem, jaki możemy wykorzystać na obiad jest wołowina pieczona. Nie trać czasu i już teraz dowiedz się, jak piec wołowinę. Przepis ...

dawno temu

Diety dla grup krwi

... pełnopszenicznej, bakłażana, białej kapusty, chińskiej kapusty, czerwonej kapusty, grzybów shiitake, oliwek czarnych, oliwek greckich, oliwki hiszpańskiej, pieczarek, papryki: czerwonej, zielonej ... , pieczywo chrupkie wasa, mąka z owsa, mąka ...

dawno temu

Przygotuj makaron z sosem z ciecierzycy!

... mieszankę warzywną i podsmażaj jeszcze przez chwilę, dopóki warzywa nie zmiękną. Dodaj bazylię, oregano i płatki papryki. Posiekaj drobno borowiki i dodaj do warzyw. Odcedź i zachowaj płyn. Czystymi ...

dawno temu

Zupa z cukinii

... mała śmietana,1 łyżka sosu sojowego,sól,pieprz.Sposób przygotowania: Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy już się zeszkli, wystarczy dodać do niej pokrojone ...

dawno temu

Pasta z kurczaka

... z kurczaka podsmażamy na niewielkiej ilości oleju albo gotujemy. Następnie mielimy je razem z ananasem w blenderze. Teraz tylko wystarczy do pasty dodać musztardę i jogurt. Całość dokładnie mieszamy ...

dawno temu

Sosy owocowe do mięs

... drobno siekamy. Następnie podsmażamy ją na oliwie, aż zrobi się szklista. Wtedy dodajemy maliny i, już na patelni, rozgniatamy je delikatnie drewnianą łyżką. Całość przyprószamy białym pieprzem ...

dawno temu

Cannelloni ze szpinakiem

... na kilka minut do osolonej wody z dodatkiem oleju. Powinien się on ugotować al dente. Następnie podsmażamy szpinak na maśle razem z czosnkiem, solem i pieprzem. Kiedy ostygnie, dodajemy do niego ...

dawno temu

Proste danie niesłychanie – 4 pomysły na potrawy z kurczaka

... wcześniej podsmażamy lekko na patelni wraz z cebulką. Mięso ma być chrupiące i ładnie zarumienione, a cebulka musi się zeszklić i nabrać złocistego odcienia. Można tu także dodać duszone pieczarki. Ryż ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

... się bowiem do bitek i roladek. Pierwsze z nich są rozbijanymi, podsmażanymi, a potem duszonymi plastrami mięsa, podczas gdy drugie są zawiniętymi kawałkami mięsa z farszem. Wyróżnić można zatem zrazy zawijane ...

dawno temu

Sałatki z mięsem

... sałatki). Taka sałatka równie wybornie będzie smakowała, jeśli doda się do niej podsmażane na maśle pieczarki. ...

+ Pokaż więcej