"Powiedz to, Gabi", reż. Roland Rowiński

... wuja XY. Groch z kapustą, dużo wszystkiego i nic. Warsztat jest, ale sztuki, tej prawdziwej, która sama wnika poprzez oczy do serca, zdecydowanie brak. Jedynym, obok gry aktorskiej dwojga ...

dawno temu

Jak zmienić dietę? List do Dietetyka

... takie jak wieprzowina czy wołowina są bogate w cholesterol, który należy redukować, natomiast białe, chude mięso drobiowe jest zdecydowanie zdrowsze i może pozostać w nowej diecie. Przysmaki takie jak smalec ...

dawno temu

Falafel rodem z Izraela

... , zupełnie wykluczono z jadłospisu niektóre mięsa, m.in. wieprzowinę, gdyż świnia uważana jest za zwierzę nieczyste. Po drugie, mięsa nie łączy się z wieloma produktami, takimi jak mleko, różne gatunki ryb ...

dawno temu

5 pomysłów na dietetyczny obiad

... - przepis Potrzebne składniki: 800 g piersi z kurczaka; 2 kolorowe papryki; 5 pomidorów; 300 g pieczarek; 2 cebule; papryka mielona słodka; papryka mielona ostra; przyprawa garam masala. Sposób ... przygotowania: 1. Pierś z kurczaka myjemy, ...

dawno temu

Żona muzułmanina

... alkoholu inie jadła przy nim wieprzowiny. Zakochana po uszy, poszłam na to, bo właściwie nie robi mi to różnicy. Problem wynikł dopiero wtedy, gdy powiedział, że nie chciałby także widzieć ...

dawno temu

Przewlekła niewydolność żylna

... i są jedynie próbą łagodzenia objawów dolegliwości. Co ciekawe, leczenie dolegliwości żylnych wśród Polek ciągle odbywa się poprzez stosowanie naturalnych metod jak np. okłady z kapusty, chłodne ...

dawno temu

Witamina C. Gdzie ją znajdziesz?

... witaminy C: papryka, melon, truskawki, papaja, brukselka, kiwi, brokuły, szpinak, soki i owoce cytrusowe, pomidory, sok pomidorowy, ziemniaki, pietruszka, jabłka, kiszona kapusta oraz kiszone ogórki ...

dawno temu

Pigwa – niedoceniane źródło witamin

... przez cały rok. Idealnie nadaje się także do: galaretek, dżemów, soków, nalewek. Kucharze robią z niej także marynaty do mięs i dipy. Dodają też pigwę do kiszonej kapusty lub podczas pieczenia placków ...

dawno temu

Znieśmy niewolnictwo!

... Pracuję w agencji eventowej. Ogarniam. Tfu, ogarniałam. Mam 32 lata i mnóstwo pary. Kocham to robić. Przyszedł sądny dzień. U nas role są skrupulatnie rozdzielone, nikt nikomu nie wchodzi w kapustę ...

dawno temu

Liść laurowy

... czy kapuśniak z kiszonej kapusty. Przyprawa ta świetnie sprawdza się również w gulaszu i fasolce po bretońsku. Liść laurowy mielony jest składnikiem mieszanki przypraw, którą często stosuje się w kuchni ...

dawno temu

Witaminy dla dzieci

... , kapuście. Suplementy diety dla dzieckaSuplementy diety warto podawać dzieciom, które: mają osłabiony układ odpornościowy po przebytej infekcji,przebyły antybiotykoterapię,często chorują,są anemiczne ...

dawno temu

Dieta na odporność

... . Innymi witaminami na odporność są te zawarte w marchwi, ziemniakach, kapuście, mleku i jajkach, a więc witaminy A i E. Poza tym należy zwrócić uwagę, że dużą rolę w systemie immunologicznym ...

dawno temu

Jak leczyć zapalenie dziąseł?

... cytrusowych, pomidorach, papryce czy kapuście. Kluczową rolę odgrywa także oczyszczanie zębów u dentysty metodą skalingu oraz piaskowania, pomoże to zlikwidować kamień nazębny. Poza tym, należy pamiętać ...

dawno temu

Beta-karoten a opalanie

... są: pomidory, marchew, papryka, dynia, morele, nektarynki, banany czy mango, ale także zielone warzywa liściaste, takie jak: szpinak, sałata, cykoria, brukselka, włoska kapusta czy brokuły. Zawiera ...

dawno temu

Apetyt na seks

... niż miłość na tylnym siedzeniu malucha i grzeczne buziaki pod pierzynką. Przede wszystkim zapomnij o ciężkostrawnych mięsach, fasoli, kapuście, grzybach, grochu, brokułach, kaszy i rzodkiewce ...

dawno temu

Wiosenne oczyszczanie

... bogatych w potas i magnez (kasza gryczana, kapusta, fasola), siarkę (brukselka, brokuły, czosnek), błonnik (surowe warzywa i owoce, pełnoziarniste produkty zbożowe).nie zapominaj o kwasach omega-3 ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść marchew?

... ziemniakach, morelach, cykorii, szpinaku, melonie, rzepie, dyni, włoskiej kapuście i botwinie. Jednak spośród wymienionych warzyw najwięcej tego antyoksydantu zawiera sok marchwiowy, jedna filiżanka ...

dawno temu

Zapalenie wątroby

... ,niektóre warzywa - por, warzywa strączkowe, cebula, wszystkie rodzaje kapusty, brukselka, kalarepa, kalafior, kukurydza, papryka, rzodkiewka,kwaśne i niedojrzałe owoce - wiśnie, porzeczki, agrest,nieobrane ...

dawno temu

Szczypta czy łyżka, czyli których przypraw lepiej nie używać w nadmiarze

... do owsianek, grzańców czy ciast. Ponadto lepiej kupować nieco droższy, ale bardziej wartościowy cynamon cejloński. Kminek z umiarem To nieodłączny dodatek do łazanek, kapusty kiszonej czy kapuśniaku ...

dawno temu

Dawkowanie witaminy C

... , kiwi, pomarańcze, poziomki. Wiele innych produktów spożywczych używanych na co dzień również posiada w sobie kwas askorbinowy, dlatego też nie należy całkowicie stronić od kapusty czy ziemniaków ...

dawno temu

Ostrogi piętowe

... z lodem bądź też stłuczone liście białej kapusty. Leczenie może również odbywać się poprzez aplikowanie żeli przeciwbólowych albo też przyjmowanie leków doustnych posiadających działanie przeciwzapalne ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi 0

... ilości warzyw, np. brokułów, szpinaku, kapusty włoskiej, a także sporej ilości ryb (głównie halibut, makrela, sardynka, śledź), owoców morza lub czerwonego mięsa może doprowadzić do utraty nawet 5 kg ...

dawno temu

Zupy odchudzające

... , marchewki, białej pietruszki, selera, liścia kapusty, liścia laurowego, ziela angielskiego, czosnku itd.). Do zupy na koniec można wlać odrobinę oliwy z oliwek (tłuszcz jest potrzebny, gdyż witamina ...

dawno temu

Witaminy przed ciążą

... w warzywach zielonoliściastych, takich jak kapusta, brokuły, szpinak, brukselka, szparagi, kalafior, w roślinach strączkowych, np. w fasoli szparagowej, grochu, soi, w pomarańczach, drożdżach i otrębach ...

+ Pokaż więcej