Afrodyzjaki w jedzeniu

... ). Z warzyw warto pokusić się o przyrządzenie specjałów kulinarnych na bazie: bakłażanów, szparagów, brokuł czy papryki.Aromatyczne przyprawy Warto dodawać je do potraw nie tylko ze względu na ich niebywały ...

dawno temu

Naturalne spalacze tłuszczu

... , kaszach, ziarnach zbóż, sałacie, brokułach i zielonym groszku.Wapń. Już wiesz, dlaczego w dietach odchudzających pojawiają się białe sery i jogurty naturalne. Bogate w wapń przyspieszają spalanie ...

dawno temu

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

... jajko.   Farsz warzywny  6 różyczek brokuła,2 rzodkiewki,1 duża marchewka,1 żółta papryka,50g startego sera żółtego (najlepiej ementalera),sól, pieprz,gałka muszkatołowa   Tutaj wykonanie nie będzie ...

dawno temu

Diety dla grup krwi

... , kasza, chleb esseński, chleb ezechiela, chleb z kiełków pszenicy, chleb z mąki sojowej, wafle ryżowe, gryka, kasha, makaron z karczocha, makaron soba, mąka ryżowa, mąka żytnia, owies, botwinka, brokuły ... , pieczywo chrupkie wasa, mąka z ...

dawno temu

Żelazo – przyjaciel kobiety

... 5 %). Jego najbogatszym źródłem są orzechy, pestki dyni, brokuły, fasola, suszone morele, produkty pełnoziarniste i zielone warzywa liściaste. Wchłanianie żelaza znacznie zwiększa witamina C ...

dawno temu

Apetyt na witaminy

... tych makroskładników. Lepiej zamienić go na brokuły albo inne warzywa, które są bogate w te składniki, a tak nie tucząOrzechy – nadmierny apetyt na orzechy zwykle oznacza brak witamin z grupy B oraz białka ...

dawno temu

Dieta na płaski brzuch

... i brokuły. Podobnie jak herbata zielona, ciemnozielone warzywa zwalczają wolne rodniki. Poza tym warzywa stanowią doskonałą profilaktykę przed chorobami serca, przyspieszają trawienie, są bogate ...

dawno temu

Pieczone warzywa

... bądź sałatkę z brokułów. Łatwym sposobem na przygotowanie lekkiego obiadu jest przyrządzenie warzyw pieczonych. Dzięki tego typu obróbce otrzymamy aromatyczne, dietetyczne i ciekawe w smaku danie ...

dawno temu

Niedobór witaminy C

... jest uwzględnienie w jadłospisie owoców i warzyw. Należy jednak pamiętać, że produkty bogate w witaminę C, takie jak czarna porzeczka, kiwi, papaja, truskawka, pomarańcza, cytryna, pietruszka, brokuł, brukselka ...

dawno temu

Dieta grejpfrutowa

... z ziarnami zbóż);obiad – pieczona pierś z kurczaka, pół szklanki ryżu, pokrojony grejpfrut, gotowane na parze brokuły;podwieczorek – pół grejpfruta;kolacja – kanapki z chlebem razowym i chudą szynką ...

dawno temu

Dieta na depresję

... zielonolistne, owoce i warzywa zawierające beta-karoten, witaminę C (np. cytryna, porzeczki, brokuły), a także określana mianem eliksiru młodości witamina E, jaką znajdziesz w maśle, oleju czy jajkach. Brak ...

dawno temu

Smaczne produkty spożywcze poniżej 50 kalorii

... witaminy C, wypełnia żołądek na długo za sprawą błonnika, przedłużając uczucie sytości), pół filiżanki brokułów – 26 kalorii (warzywo to jest bogate w wapń), filiżanka pieczarek – 23 kalorie ...

dawno temu

Dieta obniżająca ciśnienie

... ułatwiają wydalenie sodu z organizmu. Doskonałym źródłem potasu, magnezu i wapnia, które obniżają ciśnienie krwi, są brokuły, brukselka, pietruszka, pomidory, a wśród owoców szczególnie banany ...

dawno temu

Jak powinien odżywiać się biegacz amator?

... się męczysz, masz szybsze tętno, spada Twoja naturalna odporność i energia. Żelazo znajdziesz w czerwonym mięsie, wątróbce, jajkach, zielonej pietruszce, fasoli, grochu, soi, krewetkach i brokułach ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... łososia,2 marchewki,1 kalafior lub brokuł,1 por zielona część,1 łyżeczka soli,1 łyżeczka pieprzu,2 łyżeczki tymianku,ziemniaki do podania ok. 1 kg,zioła prowansalskie do ziemniaków.Przygotowanie ...

dawno temu

Dieta przed ciążą

... , kwas foliowy możesz odnaleźć w szpinaku, sałacie, liściach pietruszki, brokułach, owocach cytrusowych, warzywach strączkowych. Kwas foliowy zapobiega wystąpieniu wad wrodzonych układu nerwowego ...

dawno temu

Jesienna dieta

... w zielonym brokule. Kapusta pekińska dostarcza kwasu foliowego, witaminy C, beta-karotenu, żelaza i potasu. Brukselka podobnie, z wyjątkiem żelaza i potasu. W kapuście czerwonej znajdziemy duże ilości ...

dawno temu

Chroń oczy

... ta chroni oko przed niszczącym wpływem wolnych rodników. Luteinę znajdziemy w szpinaku, brokułach, żółtych i pomarańczowych owocach i warzywach. Aby uniknąć efektu suchego oka, w lecie i na wiosnę przydadzą się krople nawilżające do oczu. ...

dawno temu

Pielęgnacja włosów zimą

... , słonecznika, rzodkiewki, brokułów), które są skarbnicą wielu dobroczynnych substancji odżywczych. Kiełki można wyhodować samemu lub kupić w sklepach ze zdrową żywnością i dodawać je do kanapek lub sałatek ...

dawno temu

Niestrawność

... porcje,jedz powoli, dokładnie przeżuwając każdy kęs,ogranicz produkty, które powodują wzdęcia: fasolę, groch, kapustę, brokuły, kalafior, rzodkiewkę, kaszę jęczmienną i inne,unikaj picia gazowanych ...

dawno temu

Na anemię chorują otyli

... dziennie. Może się wydawać, że to niewiele, bo 100 g brokułów zawiera 4 mg. Ale, aby taką dawkę zapewnić, trzeba dostarczyć 18 mg tego pierwiastka, gdyż wchłonięte zostaje średnio jedynie 10 proc. żelaza ...

dawno temu

Nie daj się chorobie! Jak?

... witamin i minerałów. W okresie wzmożonych przeziębień warto też zwiększyć dawkę witaminy C, która wzmacnia błony śluzowe i chroni przed infekcjami. Można ją znaleźć w papryce, jabłku, kalafiorze, brokułach ...

dawno temu

Pyszny, zdrowy obiad w 3 minuty? Teraz to możliwe!

... , meksykańska, barszcz czerwony, chłodnik oraz 5 uwielbianych przez dzieci kremów: z pomidorów, pora, brokułów dyni oraz z marchwi. Miłośnicy włoskiej kuchni mogą natomiast wybierać spośród 6 drugich ...

dawno temu

Dieta w ciąży

... , a także w brokułach, pomarańczach, bananach, mleku i nasionach roślin strączkowych. Jego przyjmowanie (najlepiej na trzy miesiące przed zajściem w ciążę i do końca pierwszego trymestru) chroni ...

+ Pokaż więcej