Kuchnia z końca Europy

... kuchni). Jeśli chodzi zaś o mięsa, to na portugalskim stole znajdziemy przeróżne rodzaje – od mięsa króliczego i koziego po baraninę, wołowinę, wieprzowinę oraz koninę. Jada się tutaj także drób ...

dawno temu

Słoneczne wino z południa Włoch!

... z domieszkami cytrusów. Najlepiej podawać je wraz z daniami z ryb, wieprzowiny lub drobiu. Włochy to wspaniały kraj, którego można zazdrościć jego mieszkańcom – piękne, ciepłe morze, cudne słońce, wysokie góry, smaczne jedzenie i wspaniałe ...

dawno temu

Mam duży brzuch. List do Dietetyka

... spożycie produktów bogatych w tłuszcz (podroby, wieprzowina, smalec, tłuste sosy i sery) i niewielkie spożycie węglowodanów. Efekt był następujący: osoby traciły na wadze, ale stan ich zdrowia nie był ...

dawno temu

Kiełbaski z grilla

... przygotować potrawy grillowane z niemalże każdego gatunku. Jeżeli chodzi o drób, to najpopularniejsze są tutaj chrupiące skrzydełka czy soczysta pierś z kurczaka. Natomiast w odniesieniu do wieprzowiny ...

dawno temu

Jak walczyć z alergią?

... . Są to najczęściej: mleko krowie, owoce cytrusowe, pszenica, białka jaj, czekolada, kakao, grzyby, wołowina, wieprzowina, drób. Pleśń W celu wyeliminowania tego alergenu należy systematycznie wietrzyć ...

dawno temu

"Simpsonowie", reż. David Silverman

... . Wycięto piwo, wieprzowinę i bary, czyli ulubione rozrywki bohaterów. Przypomina to trochę chińskie google, które tylko udają wyszukiwarkę, i świadczy o tym, ze ten śmieszny filmik zaiste zawojował świat ...

dawno temu

Dlaczego twoje odchudzanie nie przynosi efektów?

... , ale nie przesadzaj! Zastąp wieprzowinę i wołowinę drobiem i rybami, kupuj mleko z napisem 0,5%, a nie 3,2%, zrezygnuj z masła i żółtego sera. 5. Produkty light – nie zawsze są naprawdę light, a czasem są bardziej ...

dawno temu

Zdrowy uśmiech dzięki wodorostom?

... korzystnie na wytrzymałość szkliwa. Jeżeli chcemy mieć śnieżnobiały uśmiech należy ograniczyć kawę, herbatę (również zieloną), colę, czerwone wino, buraki, sok porzeczkowy, paprykę, curry, leśne owoce ...

dawno temu

Jamajski kurczak Jerk

... przygotuj piekarnik, oczyszczając i smarując dokładnie niewielką ilością tłuszczu. Teraz ułóż kurczaka na ruszcie i piecz ok. 15 minut, po czym przerzuć go na drugą stronę i piecz kolejne 15 minut. Możesz podawać z ryżem curry lub opiekanymi ...

dawno temu

Dania z parówek

... (potrzebujemy 8 szt.). W wersji rozszerzonej, wedle upodobań, można dodać do środka również suszone pomidory, plasterki żółtego sera i przyprawy, np. curry, zioła prowansalskie czy pieprz cayenne. Pieczemy ...

dawno temu

Rozgrzewamy na słodko, na ostro, na kwaśno

... dodajemy warzywa do mięsa i dusimy pod przykryciem 45 minut. W połowie duszenia dodajemy ananasa wraz z zalewą. Pod koniec duszenia doprawiamy solą, pieprzem, curry i posiekanym drobno imbirem. Podajemy ...

dawno temu

Małże jadalne

... wybornie smakować będą te podane w sosie śmietanowym czy curry oraz serwowanie z bukietem duszonych lub gotowanych na parze warzyw. Dobrym pomysłem są  także małże zapiekane z serem w maśle czosnkowym ...

dawno temu

Kurczak po tajsku

... dużej ilości świeżych przypraw i ziół. Do najbardziej popularnych należy tu zaliczyć przede wszystkim zielone curry, kurkumę, czosnek, trawę cytrynową, ale także wiele produktów nieznanych na Zachodzie ...

dawno temu

Przyprawa kardamon

... kardamonu albo czekolada na gorąco. Poza tym ziarna kardamonu są składnikiem mieszanki garam masala, a także czasami dodawane są do curry. Wbrew oczekiwaniom, kardamon zatem świetnie smakuje w słodkim ...

dawno temu

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

... z sypkim ryżem z curry. Palce lizać! Smaczne sardynkiW świeżutkich sardynkach z rusztu jest coś, co nieustannie przypomina długie wakacyjne śniadania w domku nad ciepłym morzem. Przepis na sardynki ...

dawno temu

Młynki do przypraw

... przynosiła państwom ogromne bogactwa. Dzięki niezliczonym podróżom do Indii Europejczycy poznali smak kolendry, curry lub imbiru. Przyprawy te nadawały prostym daniom wykwintny aromat. Przyprawy ...

dawno temu

Skąd biorą się przebarwienia na zębach?

... zęba. Tutaj my mamy decydujący wpływ na te zmiany, jedząc i pijąc produkty, które barwią nasze zęby. Do nich możemy zaliczyć: jagody, borówki, jeżyny, wiśnie, maliny, curry, kurkumę, buraki, kawę ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... ziół (mogą być też te suszone), np. tymianku, koperku, oregano, bazylii czy mięty. Przydadzą się też aromatyczne przyprawy: curry, chili, imbir. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak przyrządzić dobrą cielęcinę? Gdzie kupić i jak wybrać cielęcinę na obiad, żeby była smaczna?

... odżywczym, znacznie zdrowszym niż choćby wieprzowina. 78337 Czy cielęcina jest zdrowa? Wartości odżywcze cielęciny Cielęcina to jedno z najzdrowszych i najmniej otłuszczonych mięs. Jest chuda ... jest zalecana w dietach osób z wysokim ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Twoje dziecko skończyło 6 miesięcy? To czas na wprowadzenie go do świata smaków.

... (obranego ze skórki i pokojonego w kostkę). Gotujemy. Na koniec dodajemy 2 łyżki mleka kokosowego, szczyptę curry i odrobinę oleju rzepakowego. UNIA EUROPEJSKA WSPIERA KAMPANIE PROMUJĄCE WYSOKOJAKOŚCIOWE ...

dawno temu

Świątynie między wieżowcami

... czosnkiem chlebek naan, curry laksa (kluski z pikantnym sosem) lub naleśnik ze świeżym mango. Chinatown pachnie sosem sojowym, pieczoną kaczką i herbacianymi smakołykami. Mrożony deser o konsystencji ...

dawno temu

Zwykły kurczak z niezwykłym serem

... przez około 5-10 minut, aż mięso będzie miękkie i rumiane. Na talerzu usuń wykałaczki i polej sosem. Najlepiej smakuje z ryżem z curry lub opiekanymi ziemniaczkami.  ...

dawno temu

Oryginalne weselne menu

... bazylii i curry,w ramach dodatku do mięsa, zamiast tradycyjnych ziemniaków, frytek czy ryżu, kulki ziemniaczane w panierce z sosem czosnkowym lub jogurtowym,na deser zamiast oklepanych płonących lodów ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pescowegetarianizm – na czym polega ta dieta?

... mięsa ssaków: wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu, dziczyzny itd. Spożywają jednak inne produkty odzwierzęce, takie jak: jaja, masło, mleko, sery, miód, jogurty. Jedzą też wszystkie gatunki ryb ...

+ Pokaż więcej