MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... dla bakterii probiotycznych. Są to kasze, makarony z mąki pełnoziarnistej, warzywa (brokuły, cebula, czosnek, ziemniaki, fasola, groch, bób i inne) oraz owoce (np. jagody, jabłka). Taka dieta korzystnie ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... twardnieje. Znacznie lepiej jest dosypanie do wody nieco cukru i dolanie mleka. Dzięki tym zabiegom kukurydza nie będzie twarda i zyska przyjemny aromat. Gotowanie brokułów i kapustyKapustę, brokuły ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... łososia,2 marchewki,1 kalafior lub brokuł,1 por zielona część,1 łyżeczka soli,1 łyżeczka pieprzu,2 łyżeczki tymianku,ziemniaki do podania ok. 1 kg,zioła prowansalskie do ziemniaków.Przygotowanie ... podnosi smak całego dania! Trzeba spróbować! ...

dawno temu

Domowe sposoby na wypadające włosy

... z 2 łyżkami olejku rycynowego. Maseczkę można wzbogacić o sok z cytryny, miód, jogurt i drożdże. Mieszankę nakładamy na włosy i dokładnie spłukujemy po pół godzinie. Cebula i czosnek ... też czosnkiem, który pobudza porost włosów. Witaminy na ...

dawno temu

Kaczka w pomarańczach

... pieczona w jabłkach, będąca chyba innym najbardziej znanym w Polsce sposobem przyrządzania tego rodzaju drobiu. Równie dobrze można także przygotować gulasz z kaczki, zupę z kaczki, kaczkę w brokułach ... ,ząbka czosnku,imbiru,pieprzu,125 ml ...

dawno temu

Zapiekanka z ziemniakami

... mięsnej. Równie prosto można przyrządzić tę potrawę bez jego dodatku. Zamiast mięsa można użyć np. grzybów czy brokułów, które nadadzą zapiekance lepszego smaku i pozwolą najeść się do syta. Składniki ... , które można zatem wykorzystać to: 1 kg ...

dawno temu

Przepisy na lasagne

... przygotować, należy użyć następujących składników: płaty makaronowe do lasagne, 0,5 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 2 cebule, sos napoli wymieszany w ¾ szklanki wody, suszony czosnek, 20 dag sera żółtego ... czosnkiem. Do takiej mieszanki ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... odpowiednich składników, dlatego tak ważne jest, aby w odstępstwach czasowych mu je zapewnić. Warzywa i owoce należące do 5 grup kolorystycznych: zielona - szpinak, sałata, brukselka, brokuły, kiwi ... , brzoskwinie, soki pomarańczowe i ...

dawno temu

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

... jajko.   Farsz warzywny  6 różyczek brokuła,2 rzodkiewki,1 duża marchewka,1 żółta papryka,50g startego sera żółtego (najlepiej ementalera),sól, pieprz,gałka muszkatołowa   Tutaj wykonanie nie będzie ... sera lazur,3 ząbki czosnku,1 cebula,sól, ...

dawno temu

Warzywa + owoce = młodość

... Uzdrawiające działania warzyw i owoców Systematyczne jedzenie warzyw i owoców może o połowę zmniejszyć ryzyko wystąpienia nowotworu. Częste spożywanie kapusty, kalafiora i brokuł zapobiega rozwojowi ... . Winogrona - (im ciemniejsza skórka, tym ...

dawno temu

Zdrowe przekąski dla dzieci

... w lodówce, aby dziecko mogło w każdej chwili sięgnąć po nie i od razu zjeść. Warzywa Podawaj dziecku plasterki ogórka, marchewki, brokuły, kalafior i pomidory po powrocie z zabawy. Możesz dodać do warzyw ... . Jak każdy produkt z pełnego ziarna, ...

dawno temu

Wzmocnienie organizmu

... A, która zmienia się w organizmie ludzkim w witaminę. Prowitaminę A można znaleźć w marchwi, liściach brokułu, słodkich ziemniakach, szpinaku, dyni, kapuście warzywnej. Inną witaminą wpływającą korzystnie na układ ... na odpornośćCo na ...

dawno temu

Najważniejsze zasady diety karmiącej mamy

... nie jeść, karmiąc? Wiele mam twierdzi, że karmiąc dziecko, kobieta nie powinna spożywać brokułów, kalafiora ani innych bogatych w błonnik pokarmów, które mogą negatywnie wpływać na brzuszek niemowlęcia ... badanie diagnostyczne, unikaj tej ...

dawno temu

Jak pozbyć się cellulitu?

... trans i cukru, a postaw na białko i błonnik. Spożywaj produkty zawierające antyoksydanty, np. banany, cytrusy, arbuzy, gruszki, otręby, płatki zbożowe i owsiane, orzechy, brokuły, fasolę, cebulę ... Suplementy wspomagające pozbywanie się ...

dawno temu

Potrawy wegetariańskie z cukinią w tle

... i pyszne.   Penne z cukinią i brokułami  300g makaronu pełnoziarnistego penne,200ml śmietanki 30%,50ml białego, wytrawnego wina,1 cukinia,½ brokuła,natka pietruszki,parmezan,sól, pieprz,oliwa z oliwek ...   Makaron gotujemy według wskazań na ...

dawno temu

Co zrobić ze świątecznymi resztkami

... uporać sie z „problemem resztek”. Fish Pie z papryką i brokułami  500g puree ziemniaczanego,400g ryby bez ości (resztki wigilijnej wieczerzy),200g mąki,200ml mleka,150g masła,1 cały brokuł,1 czerwona ... jednocentymetrowej wysokości „barierkę”). ...

dawno temu

Pułapki niezdrowego odżywiania

... więcej witamin. Gdzie szukać? witaminy C - owoce cytrusowe, czarne porzeczki, pietruszka, brokuły,β-karotenu - ciemnozielone warzywa liściaste, żółte i pomarańczowe warzywa i owoce np. marchewka ... , dynia, papryka, pomidory, kapusta, brokuły, ...

dawno temu

Dieta w profilaktyce raka macicy. Czy to możliwe?

... zachorowań na raka macicy to bogate w beta-karoten: marchewka,szpinak,brokuły,melony,sałaty,a także bogate w wapń jogurty i sery.Kwas foliowy Dr Ch. Butterworth Jr. z Uniwersytetu Alabamy w Birmingham ... pomarańczowy lub z puszki;świeży ...

dawno temu

Jesienna dieta

... w zielonym brokule. Kapusta pekińska dostarcza kwasu foliowego, witaminy C, beta-karotenu, żelaza i potasu. Brukselka podobnie, z wyjątkiem żelaza i potasu. W kapuście czerwonej znajdziemy duże ilości ... . Warzywa wykorzystaj do przygotowania ...

dawno temu

Jak i gdzie przechowywać warzywa i owoce? Zła temperatura może je popsuć

... szybkiemu dojrzewaniu, a tym samym zbyt szybkiemu psuciu się zielonych warzyw, takich jak sałata, brokuły czy ogórki, nie należy przechowywać ich razem z produktami wydzielającymi etylen. Do tej grupy ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... antynowotworowych. Do tej grupy zalicza się: boćwinę, brokuły, brukselkę, kalafiora, kapustę (różne jej rodzaje). Żółtozielona - jedzenie z tej rodziny chroni oczy. Dzięki zawartości luteiny ... , szpinak. Białozielona - produkty znajdujące się ...

dawno temu

Nie bądź blada zimą

... wartości. Może trudno w to uwierzyć, ale cennym źródłem beta-karotenu są też zielone warzywa: brokuły i szpinak. Brokuły najlepiej wybierać świeże i jędrne i jeść albo na surowo, albo krótko podgotowane ...

dawno temu

Dieta dla włosów - co możesz im dać?

... o włosy? Dostarczając im żelaza. Znajdziesz go w mięsie czerwonym, fasoli, krewetkach, płatkach śniadaniowych, chlebie pszennym, brokułach, grochu i szpinaku. By żelazo zostało prawidłowo wchłonięte ... go w: pomarańczach, soczewicy, orzechach, ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... o zupę z buraczków. Trzy kolory: zielony Zielony to przede wszystkim szpinak i brokuł. Ten pierwszy bogaty w żelazo, magnez, wapń i potas warto jeść zwłaszcza w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego ... czy psychicznego. Brokuły z kolei bez ...

+ Pokaż więcej