Gdzie przyda nam się feta?

... majonezu, aby masa się nie rozpadała. Tak przygotowane ziemniaki układamy na grillu (najlepiej owinąć je folia aluminiową) lub pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu podawać z sosem czosnkowym ... bardziej aromatycznych mieszanek warzyw ...

dawno temu

Przepis na twarożek

... Tym sposobem przepis na śniadanie pełne witamin mamy gotowe w kilka minut! Twarożek świetnie smakuje na razowym chlebku. Na wierzch możemy dodać plasterki pomidora. Osobom odchudzającym się polecam ...

dawno temu

Jajecznica z tuńczykiem

... wzroku. Poza tym dobroczynnie wpływa na jakość skóry, ze względu na duże ilości witamin A i E. Ryby mają także działanie przeciwzapalne. Tuńczyk wędzony nada tej śniadaniowej potrawie aromatycznego smaku. Tak przyrządzoną jajecznicę podajemy z ...

dawno temu

Nietypowa lodziarnia

... w Wenezueli i oprócz tych tradycyjnych, jakimi zwykliśmy się delektować, oferuje także lody cebulowe, pomidorowe, grzybowe, czosnkowe, czy nawet....o smaku sardynki w brandy Trzeba przyznać ...

dawno temu

Sosy owocowe do mięs

... nam odpowiadać. Sos ten jest doskonałym dodatkiem do drobiu, oraz do dziczyzny.   Sos czosnkowo – śliwkowy  100g suszonych śliwek,150ml śmietanki 30%,50ml cherry,3 ząbki czosnku,sól, cukier,oliwa z oliwek ... zgęstnieje. Sos czosnkowo – śliwkowy ...

dawno temu

Czosnek nie tylko na przeziębienie

... , możesz też użyć do sosu pomidorowego lub zupy, a nawet podsmażyć lub udusić z chudym mięsem. Poniżej niektóre propozycje. Sok czosnkowy Do 1/3 szklanki przegotowanej wody dodaj łyżeczkę miodu ... przed posiłkiem. Nalewka czosnkowa na różne ...

dawno temu

Naleśniki wegetariańskie

... nakłada się na naleśniki, zawija ciasto w ruloniki i posypane startym serem żółtym wstawia do piekarnika na kilka minut. Serwując można podawać w miseczce sos czosnkowy lub pomidorowy ... podsmażanych na patelni pieczarek w maśle. W tym ...

dawno temu

Jak zachwycić gości w czasie sylwestrowej imprezy? Wykonaj doskonałe przystawki!

... , ½ cytryny, 500 ml śmietany, 30 g kawioru z łososia, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, krakersy, 300 g wędzonego łososia, pęczek zielonej cebulki, kapary, 6 chlebków pitta, świeże pomidory, 4 ziemniaki do pieczenia, 80 g jogurtu greckiego, 2 ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... natkę pietruszki oraz na koniec posypać całość serem żółtym. Do dekoracji przyda się natka. Jeśli chcemy „nafaszerować” ziemniaki, warto przygotować do nich sos np. majonezowy, czosnkowy, lub pieczarkowy, do pomidorów pasują natomiast oliwki i ...

dawno temu

Sałatka amerykańska

... sałatka nabierze oryginalnego smaku. Do takiej sałatki świetnie będzie nadawał się sos majonezowy lub czosnkowy. Pamiętaj jednak, że ten dodatek dostarczy Ci dużo więcej kalorii! W innej wersji ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... żółtym lub fetą i czosnkiem. Palce lizać! Cebulowe naleśniki będą także świetnie smakować jako dodatek do barszczu czerwonego lub podane z dipem majonezowym lub sosem czosnkowym. Przed serwowaniem ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane?

... czosnkowego, pieczarkowego lub pomidorowego. Placki ziemniaczane z serem Będą świetnie smakować, jeśli w trakcie przygotowywania masy dodamy do niej starty ser żółty. Do niego pasuje zaś odrobina papryki ...

dawno temu

Przepisy na parówki

... na patelnię, aby składniki się połączyły, a danie nabrało aromatu. Takie naleśniki możemy jadać z majonezem, ketchupem lub sosem czosnkowym. Parówki z serem – usmażone wraz z ząbkami czosnku i pieczarkami ...

dawno temu

Zupa krem z kury

... z kury można podawać np. z pieczywem czosnkowym lub maślanymi grzankami... koniecznie udekorowany listkami natki z pietruszki! Czy taka angielska zupa będzie miała szansę gościć na Waszych stołach równie często, jak nasz polski rosół? ...

dawno temu

Przepis na burritos

... (lub łagodniejszy np. czosnkowy lub sojowy) i ser żółty i gotowe! Jeśli chodzi o sposób zawijania placka to można to zrobić na kilka sposobów, w zależności od naszych indywidualnych upodobań. Po nałożeniu ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... . Czasami dla zwiększenia jego aromatu marynuje się go w czerwonym winie, a następnie miesza z buraczkami ćwikłowymi i majonezem. Sos czosnkowy lub pomidorowy – można go użyć jako dipu do mięsa ...

dawno temu

Salami - przepisy

... . Nie polecam dodawania soli i pieprzu, bo potrawa sama w sobie będzie miała słony smak. Jajecznicę podajemy z pieczywem czosnkowym. Pizza z salami - tutaj sprawdzi się połączenie salami z pomidorami, oliwkami ...

dawno temu

Paluszki serowe - przepis

... papryką. Możemy także użyć sezamu. Wskazówka: paluchy serowe wyśmienicie smakują także z pomidorowym, meksykańskim lub czosnkowym dipem. To niezastąpiona przekąska podczas domowych imprez jako zamiennik chipsów. ...

dawno temu

A na obiad zjemy żeberka mamuta…

... i czosnkowej, a w każdym opakowaniu znajduje się dodatkowo dip. Z drugiej strony – czy kiedykolwiek miałeś w życiu okazję zachowywać się jak prawdziwy jaskiniowiec? Więcej zdjęć mamucich żeberek znajdziecie w źródle wiadomości. ...

dawno temu

Potrawy z porem

... pomidory oraz starty ser żółty i upiecz w piekarniku. Dobrze smakować będzie z sosem śmietanowym lub czosnkowym. Całość dopraw oregano. Klopsiki – mięsne kuleczki wykonane według ulubionego przepisu podaj ...

dawno temu

Naleśniki z warzywami

... świetnie sprawdzi się sos czosnkowy.   Naleśniki ze szpinakiem Aby je przygotować wystarczy podsmażyć szpinak na patelni, a następnie dodać do niego ser feta lub twarożek i ubić masę na jednolitą papkę ...

dawno temu

Owoce morza - charakterystka

... . Krewetki zawierają witaminy z grupy B oraz są cennym źródłem selenu, potasu czy magnezu. Małże – świetnie smakują z masłem czosnkowym. Jada się je na surowo lub pieczone czy duszone i podaje ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... , dlatego warto zgłębić recepturę jej wykonania. Do tego świetnie smakuje sama w sobie, podana z pasującym do nadzienia sosem: pomidorowym, pieczarkowym, śmietankowym czy czosnkowym. Która wersja ...

dawno temu

Polacy kochają pizzę

... to czosnkowy i pomidorowy. W oryginalnej włoskiej wersji nie podaje się do pizzy sosów, a wręcz jest to niedopuszczalne. Smak jej podkreśla się co najwyżej oliwą z oliwek. Ten zwyczaj również w Polsce staje ...

+ Pokaż więcej