Sałatka ze słonecznikiem

... Wydaje się, że nie jest prostym zadaniem znalezienie kogoś, kto kategorycznie nie lubi sałatek. Nawet amatorzy konkretniejszego jedzenia od czasu do czasu obok jedzenia golonek z kapustą albo żeberek ...

dawno temu

Sałatka z rukolą

... nieodparta chęć zjedzenia kiszonej kapusty. Na szczęście te mroźne dni już dawno za nami, dlatego też warto wykorzystać czas, w którym z łatwością możemy kupić pełne wartości odżywczych i dość tanie ...

dawno temu

Rozstaliśmy się w przyjaźni

... Chciałabym powiedzieć w tych dniach wszystkim samotnikom, że pomimo wszystko świat jest piękny, a człowiek wolny. I że ze swoją samotnością każdy może zrobić to, co zechce. Na przykład, zamiast kisić ... . Na przykład, zamiast kisić się w ...

dawno temu

Pasta włoska

... się z rodziną na piknik albo zaprosić znajomych na niedzielnego grilla. Upieczenie pysznej kiełbaski albo zrobienie znakomitych żeberek będzie można długo wspominać. Razem ze zmianą pogody przychodzi bowiem czas ...

dawno temu

Szparagi w sosie beszamelowym

... sobie sprawy, jakie bogactwo i różnorodność kryje w sobie omawiana grupa produktów spożywczych. Dzięki zastąpieniu kotleta schabowego bądź żeberek z kapustą lekkimi i zdrowymi potrawami z warzyw możemy ...

dawno temu

Kotlet szwajcarski

... . Na stole coraz mniej pojawia się świeżych warzyw i owoców, a coraz częściej sięgamy po kiszoną kapustę, ogórki konserwowe bądź gruszki w occie. Wraz ze spadkiem temperatury na zewnątrz nasz apetyt ...

dawno temu

Zapiekanki makaronowe

... Czasami najprostsze dania smakują najlepiej. Przekonać możemy się o tym, gdy przeprowadzając kulinarne eksperymenty, tęsknym wzrokiem oglądamy się za poczciwym kotletem schabowym z ogórkiem kiszonym ...

dawno temu

Sos rybny

... Każdy kraj, region, a nawet rodzina posiada produkty, które w szczególny sposób sobie upodobała i traktuje je jako coś zupełnie specjalnego. Niektórzy przepadają za golonką z kapustą kiszoną ...

dawno temu

Sałatka z zielonych pomidorów

... kilka słoików kiszonych ogórków albo marynowanych grzybów, będziesz mogła w każdej chwili po nie sięgnąć i wykorzystać je jako dodatek do dań obiadowych. Jednym z warzyw, jakie możemy wykorzystać ...

dawno temu

Makaron z jabłkami

... zajęcie. Latem możemy również zmienić nieco swoją dietę, bo z łatwością sięgniemy po świeże owoce czy warzywa. I tak jak zima w kuchni stoi głównie pod znakiem kiszonej kapusty, ogórków konserwowych ...

dawno temu

Kwaśnica po góralsku

... warunki pogodowe. Przepis na kwaśnicę po góralskuDo ugotowania kwaśnicy będziesz potrzebowała: żeberek wieprzowych surowych,0,5 kg kiszonej kapusty,kilka plastrów wędzonego boczku,soku z kapusty ... stwierdzeniu. Zanim dowiemy się, jak ugotować ...

dawno temu

Polacy to naród idiotów

... bohaterką, jeśli maturzysta ani jednej, ani drugiej tak naprawdę nie zna, ale przeczytał ściągę w sieci? A jak nie przeczytał, to dostał fragment, w którym wszystkie informacje niezbędne do zdania egzaminu są czarno na białym? Bo nie zdać może ...

dawno temu

Gruszki w occie

... nim nasz jadłospis stanie się o wiele bardziej bogatszy i wartościowy. Istnieje wiele sposobów na przechowywanie i przetwarzanie żywności. Obok kiszenia kapusty, suszenia jabłek bądź grzybów dobrze ...

dawno temu

Sałatka z suszonych pomidorów

... na odrobinę wartościowych warzyw na zimowym talerzu jest wykorzystywanie różnego rodzaju dobrze zakonserwowanych produktów. Mamy tu do czynienia nie tylko z kiszonymi ogórkami bądź papryką konserwową ...

dawno temu

Sałatka włoska

... Zupełnie inaczej wyglądają sklepy, w których codziennie robimy zakupy wraz z nadejściem wiosny. Zamiast konserwowych ogórków, kiszonej kapusty albo marynowanych grzybów znaleźć można różnorodne ...

dawno temu

Wchodzimy na pokład

... , mniej lub bardziej urojonej paniki na rynku nieruchomości, zakazu produkcji bigosu i ogórków kiszonych in spe, w Europę idziemy mości panowie i panie. Teraz to niech oni trzymają się mocno! Wchodzimy na pokład! ...

dawno temu

Przysmaki kuchni norweskiej

... suszone baranie żeberka. Na uwagę zasługują także naturalne sery oraz przetwory owocowe z cedrem na czele. Więcej o kuchni norweskiej dowiesz się od popularnego polskiego kucharza, Roberta Makłowicza. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czym się kierować przy wyborze probiotyku dla dorosłych?

... Lactobacteriaceae. Ich naturalnym źródłem są kiszone warzywa (szczególnie kiszone ogórki, kiszona kapusta, kiszone buraki etc.), a także przetwory mleczne poddane fermentacji (naturalny jogurt, kefir, maślanka ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... A może by tak pójść odrobinę w stronę owoców? Na zimę idealnie spiszą się skrzydełka z sokiem jabłkowym i sałatką z jabłek – Grażyna gotuje Miód można także przygotować w zestawie z żeberkami – Szaleństwo ...

dawno temu

Surówka warzywna

... żółtego i wymieszanie składników z majonezem. Zwolennikom ostrych smaków warto polecić wkomponowanie do nie ognistej papryczki chili.Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty? Taki dodatek podany ... . Nie od dziś wiadomo bowiem, że to właśnie one ...

dawno temu

Zupa z ziemniaków

... 30 dag kiszonej kapusty 5 dag słoniny 2 łyżki mąki włoszczyznę cebulę olej chleb ziele angielskie liść laurowy sól natkę pietruszki Ziemniaki i włoszczyznę pokrój i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli ... Pod koniec gotowania dodaj kiszoną kapustę ...

dawno temu

Zupa mięsna - jak ją zrobić?

... paprykęcebulę20 dag wędzonej słoniny lub boczkuząbek czosnkumarchewkapietruszkapół szklanki ryżupól kilograma kiszonej kapustyszklanka bulionupieprz, sól Krok 1 Słoninę lub boczek pokrój w kostkę ... godziny. Krok 6 Po tym czasie dorzuć jeszcze ...

+ Pokaż więcej