Bakłażany faszerowane

... następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kolejnym krokiem jest dodanie mięsa mielonego razem z pomidorami, solą, pieprzem i miąższem z bakłażana. W ten sposób powstałym farszem wypełniamy ...

dawno temu

Rolada szpinakowa z łososiem

... już na początku wskazać pewne rozbieżności terminologiczne. Otóż pojęcie rolady tradycyjnie odnosi się do potraw mięsnych, w których dany farsz, będący zazwyczaj grzybami, boczkiem lub kiełbasą ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... dodajemy do pozostałych składników i wyrabiamy ręką, by uzyskać jednolitą konsystencję. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki. Grzyby układamy na folii do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120°C na około 20 ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... farszu do pierogów, naleśników czy też zapiekanych faszerowanych ziemniaków. Na początek dobrze jest dowiedzieć się,jak zrobić makaron z serem. Spaghetti z serem pleśniowymto ciekawy i szybki pomysł ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

... tartych to głównie placki ziemniaczane bądź babka ziemniaczana. Oprócz tego ziemniaki nierzadko pełnią rolę różnego rodzaju dodatków. Mowa tu przede wszystkim o farszu do pierogów ruskich albo cieście ...

dawno temu

Kasztany jadalne

... rodzaju ciast, deserów i słodyczy. Poza tym kasztany są ciekawym i niebanalnym pomysłem na farsz do naleśników, ale także do pieczonych ryb i mięs, np. dziczyzny. Te jesienne dary natury mogą zmienić ...

dawno temu

Pomysł na szybki obiad

... zasada przyrządzenia będzie taka sama. Farsz do lazanii należy doprawić posiekaną cebulką, wymieszać z bazylią, solą oraz pieprzem i układać warstwowo na makaronowych płatach. Tak przyrządzone danie ...

dawno temu

Dania greckie

... oraz sokiem z cytryny. W następnej kolejności łączy się je z ryżem (musi być suchy) i całość doprawia solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz do gołąbków należy nanieść na listki winogron, zwinąć ...

dawno temu

Jak zrobić suszone pomidory?

... gości można więc wykorzystać je jako farsz do kurczaka czy indyka wydrążając w filecie kieszonkę i umieszczając tam warzywa. Mięso można doprawić solą, pieprzem i zapiekać wraz z położonym ...

dawno temu

Zalety kapusty

... jest też przyrządzenie z niej pożywnej surówki, dodanie jej poszatkowanych liści do zupy grochowej, wykonanie z niej farszu do pierogów czy wykorzystanie do przyrządzania pasztecików z grzybami, bądź mięsnych ...

dawno temu

Witaminy w gruszkach

... z gruszek Oczywiście standardowymi produktami z gruszek są dżemy, konfitury czy owocowe musy, z którymi możemy robić kanapki czy używać jako farsz do naleśników. Owoce warto też dodać do lodowych ...

dawno temu

Przepisy na szybki obiad

... wspaniałą zapiekankę ziemniaczaną. Nagłych gości szybko możesz poczęstować naleśnikami. Zrobienie ciasta zajmie ci niewiele czasu, a możliwość dodania do nich różnego rodzaju farszu spowoduje, że wykorzystać możesz dżemy, twaróg, warzywa, owoce ...

dawno temu

Naleśniki z truskawkami

... o najlepszych naleśnikach, trzeba zwrócić szczególną uwagę na dwie kwestie. Pierwszą z nich są różnego rodzaju dodatki. Chodzi tu przede wszystkim o farsze i sosy. Z jednej strony pojawiają ...

dawno temu

Rolada z indyka

... do mielenia mięsa. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy do niej pieczarki. Całość smażymy do czasu, aż zredukuje się sos. Następnie odstawiamy farsz do wystygnięcia ...

dawno temu

Walentynkowa kolacja przy świecach

... , i łyżeczką delikatnie wyciągamy część miąższu. Miąższ kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidorów. UWAGA Nie zapomnijmy o wyciągnięciu liści laurowych i cynamonu. Tak przygotowanym farszem nadziewamy ...

dawno temu

Zapiekane jabłka

... do nich pokrojone części wycięte z innych jabłek niż te, które przygotowujemy do pieczenia. Farsz jabłkowy doprawiamy cukrem waniliowym i cynamonem. Następnie mieszamy cukier puder, przesianą mąkę, miękkie ...

dawno temu

Tarta z jabłkami

... . Wyróżnić można kilka rodzajów tart, uwzględniając nie tylko farsz, lecz także typ ciasta, z jakiego są wykonane. Po pierwsze zatem możemy mówić o tarcie drożdżowej, kruchej albo też z ciasta ...

dawno temu

Najlepsze tureckie dania

... z warzywami. Bardziej niż sałatki nasycą nas jednak placki z przeróżnymi farszami. Przystawki podaje się także tuż przed daniem obiadowym, podobnie jak zupy, od których Turcy wcale nie stronią ...

dawno temu

Zwykły kurczak z niezwykłym serem

... konsystencję – bardzo kremową i rozpływającą się w ustach. Gorgonzola, ze względu na swój wyrazisty smak, jest szeroko stosowana we włoskiej kuchni. Jej dodatek do sosów, farszów i kremów pozwala nadać ...

dawno temu

Kurczak w cieście hanoi

... wegetariańskich. Do najbardziej popularnych dań kuchni wietnamskiej zaliczamy przede wszystkim: Nem, czyli potrawę znaną u nas pod nazwą sajgonek. Farsz w tym daniu zawija się w specjalny papier ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... mięsa smarujemy farszem (tak 2/3 plastra) i zwijamy jak makowca. Następnie związujemy je ciasno bawełnianą nicią, oprószamy mąką i obsmażamy na dobrze rozgrzanym maśle, aż się przyrumienią, po czym ...

dawno temu

Jak nie przytyć w Święta. List do dietetyka

... jedynie zamienić mąkę z pszennej na gryczaną. Dla urozmaicenia smaku, można mąkę gryczaną wymieszać z mąką kukurydzianą. Farsz czyli kapusta z grzybami jest akurat zdrowym posiłkiem. Istotą ...

dawno temu

2 aromatyczne dania z tymiankiem

... z lodówki, posyp resztą parmezanu, pomijając brzegi i wyłóż pomidorami. Załóż brzegi ciasta na farsz. Przypraw solą i polej odrobiną oliwy z oliwek. Piecz przez ok. 30-35 minut. Wyjmij tartę z piekarnika i pozwól jej stygnąć przez ok. 30 minut. ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... pyzy. Grzyby i inne owoce lasu stanowią przede wszystkim dodatek do dań głównych w postaci przetworów, jak również stanowią składnik farszów i sosów. Jagody, maliny albo jeżyny z dużym powodzeniem wykorzystywane są w trakcie robienia wypieków. ..

+ Pokaż więcej