Szczypiorek - witaminy

... nierdzewnej. Jeśli chodzi o dodawanie szczypiorku do potraw, to świetnie sprawdzi się on wkomponowany w pożywne surówki. Dzięki włączeniu tego zioła do sałatek można uzyskać ich lepszy smak ...

dawno temu

Skuteczna dieta na płaski brzuch. Jakimi zasadami się kierować w trakcie odchudzania?

... lub kaszą, surówka lub duszone warzywa; podwieczorek – kisiel albo budyń z jabłkiem; kolacja – omlet z warzywami albo kanapki z wędzoną rybą i sałatką warzywną. Nie zaleca się żadnych smażonych ...

dawno temu

Babeczki cytrynowe

... jej skórki. Dzięki temu z jednej strony świetnie nadaje się do ryb, surówek, sałatek i mięs, z drugiej natomiast idealnie podkreśla smak domowych wypieków. Musisz jednak pamiętać, że kiedy zdarza ci ...

dawno temu

Potrawy z buraków

... . Największą jednak popularnością cieszy się zupa z buraków czy ich dodawanie do surówek. Równie dobrze można je ugotować w wodzie, na parze, usmażyć albo upiec, a to, do jakich dań ich użyjemy ...

dawno temu

Dania z kabaczka

... komponując dania faszerowane. Wartość odżywcza cukinii Ten rodzaj owocu świetnie nadaje się do przyrządzania zup, sałatek, surówek czy marynat. Co ciekawe, równie świetnie zdaje swój egzamin ...

dawno temu

Potrawy z grilla

... na pokarmach z rusztu można urozmaicić warzywnymi surówkami, które zmniejszą ryzyko wnikania szkodliwych substancji, a do tego dostarczą organizmowi cennych witamin oraz niwelują działanie wolnych rodników. ...

dawno temu

Dieta warzywno owocowa

... . Pomagają one w odnowie komórkowej, a także są niskokaloryczne, więc chudniemy szybciej. Można je przygotowywać na parze, gotować czy jeść na surowo w postaci pożywnych surówek. Całkowicie zakazane ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... , naturalnych jogurtach, zsiadłym mleku i maślance oraz w kiszonej kapuście (także kimchi), kiszonych ogórkach oraz innych kiszonkach warzywnych i owocowych. Jedząc je, wprowadzamy do przewodu ...

dawno temu

Kwas foliowy – kilka faktów i mitów

... jest jej w roślinach zielonych: szpinak, szparagi,  brokuły, brukselka, sałata, kapusta. - Najlepszy dostęp do produktów zawierających duże ilości kwasu foliowego (zielonych warzyw) mamy w miesiącach ...

dawno temu

Co zatrzyma twoją opaleniznę na dłużej?

... ujędrnić skórę i utrzymać uzyskany odcień opalenizny. Znajduje się w ogórkach, brokułach, kapuście, cebuli, tuńczyku, czosnku, pełnoziarnistym pieczywie. Beta-karoten wykazuje działanie ochronne ...

dawno temu

5 mitów dotyczących warzyw i owoców

... witaminy C jest również w zielonej natce pietruszki, czerwonej i białej kapuście. Często słyszymy, że ziemniaki trzeba odstawić z naszej diety, gdyż są tuczące. Ziemniaki ugotowane i podane na talerzu ...

dawno temu

Świąteczne last minute

... grudnia, na pewno odczuwasz lekki stres. Jednak z odpowiednim planem działania na pewno zdążysz. Przygotuj łazanki z kapustą i grzybami – radzi Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny marki Lubella ...

dawno temu

Śledzik na śmierdząco, czyli surströmming

... przyzwyczajeni do kiszonek. Kisimy ogórki, kapustę a w niektórych rejonach również inne produkty. Śledzi jednak nie kisimy. Robią to jednak Szwedzi i jest to tak charakterystyczna potrawa, że prawdopodobnie ...

dawno temu

6 zimowych sekretów zdrowia i energii

... . Jedz także dużo warzyw: brokuły, szpinak, kapusta, a także cebula czy czosnek.Zatrzymuj ciepło. Czasem warto ubrać się cieplej, niż ładniej, szczególnie gdy za oknem szaleje śnieżyca ...

dawno temu

Przeciwdziałaj przeziębieniu!

... witamin, przede wszystkim witaminy C. Jedz więc porzeczki, kapustę i wszelkie zielone warzywa. W owocach i warzywach czerwonych znajduje się również beta-karoten, przeciwutleniacz pomagający ...

dawno temu

Dobry probiotyk, czyli jaki?

... w nich tłuszcze przemysłowe mają niekorzystny wpływ na florę bakteryjną. Pożądane są natomiast naturalne kiszonki (kapusta kiszona, ogórki kiszone) oraz jogurty probiotyczne (na opakowaniu powinna być informacja, że zawierają żywe kultury ...

dawno temu

Żeń-szeń na jesienny spadek mocy

... minuty. Przefiltruj na przykład przez gazę. Powstały wywar o złotawym kolorze codziennie dolewaj do porannej kawy lub herbaty (1-2 łyżeczki wywaru). Możesz także dodawać do surówek, mieszając ...

dawno temu

Odchudzanie bez diety

... , zjedz płatki owsiane zmieszane z otrębami pszennymi, pestkami słonecznika i dyni, siemieniem lnianym i sezamem. Do każdego posiłku dodawaj porcję warzyw. Na obiad zjadaj najpierw surówkę, a później ...

dawno temu

Szybkie przystawki

... wiele zastosowań owoców, o który nie śniło się nawet filozofom. Nie każdy wie, że odrobina soku pomarańczowego wzbogaca smak zwykłej zupy pomidorowej albo surówkę z tartej marchewki. Podobnie dojrzały ...

dawno temu

Jak się odżywiać?

... przy tym kaloryczność potraw jest poprzedzanie ich spożycia zjedzeniem pożywnej surówki lub owocu. Taki prosty trik może z czasem przynieść bardzo dobre efekty w postaci kilku kilogramów mniej i jest sposobem ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czym się kierować przy wyborze probiotyku dla dorosłych?

... Lactobacteriaceae. Ich naturalnym źródłem są kiszone warzywa (szczególnie kiszone ogórki, kiszona kapusta, kiszone buraki etc.), a także przetwory mleczne poddane fermentacji (naturalny jogurt, kefir, maślanka ...

dawno temu

Jeść i nie przytyć

... w witaminy.Szczególnie polecamy warzywa z małą zwartością skrobi: kapustę, kalafiory, brokuły, seler, cukinię,ogórki, pomidory. Ryż jest najmniej kaloryczny wśród ziaren zbożowych. Ma to swoje odbicie w fakcie ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... , brzoskwinie, soki pomarańczowe i marchwiowo- owocowe,fioletowa - bakłażan, aronia, czarne porzeczki, ciemne winogrona,biała - cebula, por, czosnek, cykoria, kapusta pekińska. Zalety poszczególnych ...

dawno temu

Niedoceniana witamina K

... . Odpowiednią dawkę witaminy K dostarczymy sobie, gdy w naszej diecie występują produkty takie jak: warzywa o zielonej barwie i liściaste, czyli szpinak, brokuły, sałata, ogórki, kapusta;mleko ...

+ Pokaż więcej