Sałatka z fetą i sałatą

... nie mają wiele wspólnego. Chodzi tu przede wszystkim o zapiekanki makaronowe, ryżowe, a nawet ziemniaczane. Ser feta często wykorzystywany jest również jako element farszu dodawanego do naleśników ...

dawno temu

Warzywa z grilla

... ta przyrządzana na bazie bakłażanów, czy farszami. Jednakże warzywa grillowane równie dobrze sprawdzają się jako danie główne. Możemy przygotować z nich szaszłyki bądź też pokroić je na kawałki albo upiec ...

dawno temu

Kaczka z żurawiną

... , by włożyć do środka farsz składający się z musu jabłkowego i żurawin. Kolejnym krokiem jest jej zaszycie i natarcie z zewnątrz przyprawami oraz ząbkiem rozgniecionego czosnku. Kaczkę wkładamy ...

dawno temu

Kasza z pieczarkami

... jajko oraz posolić i popieprzyć do smaku. Następnie rozcinamy papryki na pół i wyjmujemy z nich gniazda nasion. Papryki nadziewamy farszem i całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 30 minut. Smacznego! ...

dawno temu

Przepisy na kotlety

... włożyć można bowiem pieczarki, kawałek sera albo warzywny farsz. Dokładne zamknięcie tych składników w uformowanym i obtoczonym w bułce tartej kotlecie jest ciekawym pomysłem na niespodziankę dla gości ...

dawno temu

Kuchnia angielska

... się w następujący sposób: jajko na twardo smaży się na głębokim oleju, otoczone mięsem mielonym. Ostatecznie wychodzi nam coś przypominającego nasz kotlet schabowy z farszem z jajka. Nie do końca ...

dawno temu

Letnie grillowanie

... łódeczki i gotowe! Przygotowanie dania z cukinią nie jest więc zbyt pracochłonne. Czas pieczenia na grillu to około 20 minut. Ser w tym czasie powinien całkowicie się roztopić i złączyć składniki farszu, a faszerowana cukinia powinna stać się ...

dawno temu

Sałatki na lato

... – to duża porcja witaminy C i żelaza. Przygotuj sałatkę ze szpinakiem lub naleśniki z farszem ze szpinaku. Ogórek – orzeźwia i gasi pragnienie. Poza tym jest w 100 g ogórka znajduje się zaledwie 12 kcal ...

dawno temu

Zdrowe objadanie

... rodniki, a także potasu obniżającego ciśnienie. Pierogi i uszka wigilijne z kapustą i grzybami są ciężkostrawne, ale spójrzmy na to danie trochę inaczej. Farsz to koncentrat witaminy A, B, C i E ...

dawno temu

Najbardziej aromatyczne z ziół

... się z farszami i pieczeniami z czerwonego mięsa, choć pasuje także do gęsi. Jest niezastąpiony do mało przez nas używanej baraniny. Powinien znaleźć się w kołdunach i smalcu. W zupie króluje głównie ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... , aż wszystkie składniki będą miękkie. Pod koniec całość doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kabaczki. Na wierzch ścieramy żółty ser. Kabaczki pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180°C przez ...

dawno temu

Zupa z kurek

... od razu. Oprócz kurek smażonych z cebulą, kurek w sosie śmietanowym, z łatwością możemy przygotować z ich dodatkiem pysznego omleta czy też dodać je jako element farszu do zrazów wieprzowych. Kurki dobrze ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kolejnym krokiem jest dodanie mięsa mielonego razem z pomidorami, solą, pieprzem i miąższem z bakłażana. W ten sposób powstałym farszem wypełniamy ...

dawno temu

Rolada szpinakowa z łososiem

... już na początku wskazać pewne rozbieżności terminologiczne. Otóż pojęcie rolady tradycyjnie odnosi się do potraw mięsnych, w których dany farsz, będący zazwyczaj grzybami, boczkiem lub kiełbasą ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... dodajemy do pozostałych składników i wyrabiamy ręką, by uzyskać jednolitą konsystencję. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki. Grzyby układamy na folii do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120°C na około 20 ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... farszu do pierogów, naleśników czy też zapiekanych faszerowanych ziemniaków. Na początek dobrze jest dowiedzieć się,jak zrobić makaron z serem. Spaghetti z serem pleśniowymto ciekawy i szybki pomysł ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

... tartych to głównie placki ziemniaczane bądź babka ziemniaczana. Oprócz tego ziemniaki nierzadko pełnią rolę różnego rodzaju dodatków. Mowa tu przede wszystkim o farszu do pierogów ruskich albo cieście ...

dawno temu

Kasztany jadalne

... rodzaju ciast, deserów i słodyczy. Poza tym kasztany są ciekawym i niebanalnym pomysłem na farsz do naleśników, ale także do pieczonych ryb i mięs, np. dziczyzny. Te jesienne dary natury mogą zmienić ...

dawno temu

Pomysł na szybki obiad

... zasada przyrządzenia będzie taka sama. Farsz do lazanii należy doprawić posiekaną cebulką, wymieszać z bazylią, solą oraz pieprzem i układać warstwowo na makaronowych płatach. Tak przyrządzone danie ...

dawno temu

Dania greckie

... oraz sokiem z cytryny. W następnej kolejności łączy się je z ryżem (musi być suchy) i całość doprawia solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz do gołąbków należy nanieść na listki winogron, zwinąć ...

dawno temu

Jak zrobić suszone pomidory?

... gości można więc wykorzystać je jako farsz do kurczaka czy indyka wydrążając w filecie kieszonkę i umieszczając tam warzywa. Mięso można doprawić solą, pieprzem i zapiekać wraz z położonym ...

dawno temu

Zalety kapusty

... jest też przyrządzenie z niej pożywnej surówki, dodanie jej poszatkowanych liści do zupy grochowej, wykonanie z niej farszu do pierogów czy wykorzystanie do przyrządzania pasztecików z grzybami, bądź mięsnych ...

dawno temu

Witaminy w gruszkach

... z gruszek Oczywiście standardowymi produktami z gruszek są dżemy, konfitury czy owocowe musy, z którymi możemy robić kanapki czy używać jako farsz do naleśników. Owoce warto też dodać do lodowych ...

dawno temu

Przyjemne wspomnienie lata

... = 553 kcal100g batona = 454 kcal100g herbatników = 439 kcal100g cukierków = 393 kcal100g chipsów = 570 kcal100g paluszków = 384 kcal100g orzeszków = 656 kcal100g pizzy = 287 kcal100g frytek = 210 ...

+ Pokaż więcej