Dżem z jabłek

... do codziennego menu spożywaj je na surowo, w postaci soków, albo… dżemów. Przepis na dżem z jabłkiem i cytryną znajdziecie poniżej. To wspaniały dodatek do ciast, kanapek, tostów, naleśników. ... do codziennego menu spożywaj je na surowo, w ...

dawno temu

Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

... śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania. Źródło: Dzień Dobry TVN/x news  Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... Sajgonki to jedno z najpopularniejszych dań kuchni chińskiej. Ich nazwa pochodzi z Wietnamu, a dokładnie z miasta Sajgon. Można je przyrządzić na wiele sposobów: z mięsem, z warzywami czy z makaronem ... Sajgonki - co to za danie? Sajgonki ...

dawno temu

Karkówka pieczona w marynacie z musztardy Kamis Specialite

... Artykuł sponsorowany Pieczone mięso znakomicie sprawdza się na świątecznym, rodzinnym obiedzie. Jego smak i aromat jest w stanie ująć każdego. Wbrew pozorom przyrządzenie pieczonego mięsa nie jest ani trudne, ani pracochłonne. ... Artykuł ...

dawno temu

Bezpieczny i wiarygodny drób. Co powinien wiedzieć konsument?

... O tym, że mięso drobiowe jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, ma mniejszą wartość energetyczną w porównaniu np. z mięsem wieprzowym czy wołowym, a jego tłuszcz jest bogaty ... w nienasycone kwasy tłuszczowe, wie już ...

dawno temu

Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

... Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów. ... to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone. Źródło: TVP Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... Mięso z dziczyzny jest o wiele mniej kaloryczne niż wieprzowe, dlatego liczba miłośników posiłków przygotowanych na jego bazie stale rośnie. Aromat dań przyrządzonych na ich bazie jest nieoceniony! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... O indyku była już kiedyś mowa. Jego mięso jest bardzo smaczne i wyrafinowane. Odpowiednie przyrządzenie potrawy z mięsa indyczego też nie jest łatwą sztuką – albo za suche, albo za tłuste, a często ... w ogóle się przypala. Jednak istnieje ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... , że przygotujemy faszerowane bakłażany. Doskonale komponujące się z mięsem świetnie nadają się na letni obiad. Jak przygotowaćbakłażany nadziewane? Już teraz zapoznaj się z przepisem na bakłażany faszerowane ... . Przepis na faszerowane ...

dawno temu

Stek wołowy

... Mięso jest jednym z głównych składników pokarmowych, jakie powinny znaleźć się w diecie człowieka. I choć istnieją twierdzenia, zgodnie z którymi można je zastępować produktami roślinnymi bogatymi ... w białko, to jednak wydaje się, że dieta ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a następnie wymieszaj go z sosem teriyaki, solą ziołową, curry i pieprzem. 2. Potnij teraz mięso na pojedyncze żeberka i polej je przygotowaną marynatą. Pozwól mięsu ... wchłaniać pyszny smak przez 2-3 godziny. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Rodzaje mąk i ich zastosowanie w kuchni

... lekkich ciast biszkoptowych, czy naleśników. Mąka oznaczona jako typ 500 ma szersze zastosowanie - jest dedykowana różnym rodzajom ciast - kruchym, półkruchym, parzonym, półfrancuskim i francuskim ... białą typ 630 - wyjątkowo delikatny smak ...

dawno temu

Takiej SZYNKI nie kupuj w żadnym wypadku. Zwróć uwagę na kolor i skórkę

... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso sól i przyprawy. ... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso, sól i przyprawy. Zawartość wody nie może przekraczać 2 proc. Im więcej dodatków, tym mniej zdrowa jest wędlina. ...

dawno temu

Bezmięsny poniedziałek

... Wielu z nas nie wyobraża sobie diety bez mięsa. Wędlina na śniadanie, kurczak na obiad, parówki na kolację i tak w kółko. I chociaż coraz więcej mówi się o tym, że codzienne spożywanie mięsa ... , bo ludzie są bardziej pozytywnie nastawieni do ...

dawno temu

Co to jest "MOM"?

... zdrowotne i odżywcze produktów. A czy wiecie co oznacza napis "MOM drobiowy", znajdujący się na etykiecie produktów mięsnych? Mięso oddzielone mechanicznieMOM to skrót od mechanicznego oddzielania ... mięsa od kości. Metoda ta jest stosowana ...

dawno temu

Biała fasola wyskrobie skrobię

... Uwielbiasz białe bułeczki na śniadanie. Albo francuskie naleśniki. Ziemniaczki lub ryż też codziennie goszczą na twoim stole. Poza tym robisz najlepszy makaron carbonara. Niestety wszystkie ... i tym samym zmniejsza wzrost glukozy we krwi, mimo ...

dawno temu

Groźna włośnica

... Włośnica jest ciężką chorobą pasożytniczą, wywołaną zakażeniem włośniem krętym. Ludzie zarażają się tą chorobą jedząc surowe lub niedogotowane mięso świń. Solenie, mrożenie lub krótkotrwałe wędzenie ... mięsa nie zabija pasożyta. Choroba zwykle ...

dawno temu

Jak zrobić pastę jajeczną?

... Były już przepisy na omlet czy jajecznicę. Teraz pora na kolejne danie śniadaniowe na bazie jajek. Pasta jajeczna to świetny dodatek do kanapek, a także naleśników na słono czy placków! Bogactwo ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... pieczarkowe do mięs albo zapiekanki makaronowe z dodatkiem tych grzybów. Farsz z pieczarek jest także niezastąpiony w przypadku robienia pierogów albo nieco oszukanych uszek. Jeżeli chcesz urozmaicić ... trzeba usmażyć naleśniki. Pieczarki ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... jej podczas robienia tortów urodzinowych albo ciast. Świetnie sprawdza się także w naleśnikach albo jogurcie z płatkami zbożowymi. Do potraw z żurawinązaliczyć trzeba także smażony ser camembert ... albo owoce morza, których smak omawiany owoc ...

dawno temu

Tłuszcze do smażenia

... i przyrządzać potrawy najlepiej jak to tylko możliwe, należy wiedzieć co nieco na temat sztuki kulinarnej. Jak smażyć zdrowo? Oto kilka podpowiedzi. Jak smażyć mięso? Aby zminimalizować szkodliwe ... . Przede wszystkim są jednak bardzo zdrowe, ...

dawno temu

Kotlety siekane - porządny obiad

... na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek na długiej, zimowej wycieczce. Przygotuj: 100 g siekanego mięsa (wołowe, wieprzowe lub cielęce)bułkęjajkocebulęolej do smażenia 1 ... . Przygotowanie kotletów siekanych ...

dawno temu

Cała prawda o oleju z orzecha włoskiego

... i dressingów. Często stosowany jest także do przyrządzania naleśników, racuchów, ciast i deserów. Jakie właściwości posiada olej z orzecha włoskiego? ... i dressingów. Często stosowany jest także do przyrządzania naleśników, racuchów, ciast i ...

+ Pokaż więcej