Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... jest także jako środek leczniczy w walce z bezsennością i w stanach osłabienia, dlatego warto dodawać go wszędzie tam gdzie możemy, umiejętnie „wplatając” go do potraw. Dziś propozycja zastosowania go w duecie z mięsem, bo te dwa specjały pasują ...

dawno temu

Świeże zioła zawsze świeże!

... Pojemnik do przechowywania świeżych ziół Prepara Herb-savor został stworzony z myślą o kucharkach lubiących do swoich wyśmienitych potraw dodawać zawsze świeżych ziół, co często bywa wyzwaniem ... . Bez problemu przechowasz w nim bazylię, miętę, ...

dawno temu

Leczo z cukinii

... Kto z nas nie zachwycał się wybornym smakiem potraw z dyni? Otóż równie bogate walory smakowe posiada bliski krewny wspomnianej jarzyny – kabaczek, określany także mianem cukinii. Warzywo to zachwyca ... z cukiniąPyszna cukinia obecna jest w ...

dawno temu

Dania z brokułami

... kilka ciekawszych potraw. Jakie rozwiązania kulinarne wykorzystujące brokuły sprawdzą się znakomicie na letnie napady głodu? Oto dwie propozycje, które warto podawać wraz z pożywną surówką. ... kilka ciekawszych potraw. Jakie rozwiązania ...

dawno temu

Zupa po wietnamsku z kaczką

... Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ... . Kacze mięso to dobre źródło białka, ...

dawno temu

Sos owocowy - słodka chwila przyjemności

... Masz ochotę na pyszny deser? Spróbuj zatem przygotować sos owocowy. Jest doskonały, bo wielofunkcyjny. Możesz traktować go jako samodzielną słodką potrawę lub jako dodatek do ciast, lodów, bitej ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... Oczywiście jest ono niezbędnym składnikiem świątecznego żurku, ale nie tylko na tym poprzestaniemy przygotowując wielkanocne potrawy. Jajko to symbol życia, narodzenia, więc w tym wyjątkowym dniu potraw z jego wykorzystaniem powinno znaleźć się ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... Pyszny, lekko słonawy ser twarogowy z mleka koziego lub owczego to jeden z tych kulinarnych dodatków, które mają moc wysubtelniania smaku każdej potrawy. Biały, o gładkiej skórce i miękkiej ... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie ...

dawno temu

Spowolniony metabolizm w sezonie jesienno-zimowym - jak sobie radzić?

... Za wolniejszy metabolizm w okresie jesienno-zimowym odpowiadają, oprócz złej diety zawierającej więcej ciężkostrawnych potraw oraz słodyczy zjadanych na poprawę humoru w pochmurne i zimne dni, zmniejszenie aktywności fizycznej oraz wszechobecny ...

dawno temu

Dietetyczny obiad

... , że jest on mniej smaczny albo sycący. Czasami kilka prostych trików pozwala nam przygotować bez wysiłku różne ciekawe dietetyczne potrawy. Przeczytaj poniższą część artykułu, a być może znajdziesz ... odpowiadający ci pomysł na dietetyczny ...

dawno temu

Zapiekanka warzywna z kiełbasą

... Masz ochotę na coś wyjątkowego? Wyczaruj w swojej kuchni pyszną zapiekankę warzywną o hipnotyzującym aromacie. Ta potrawa ma moc przyciągania wszystkich do kuchni. Rodzinny obiad przy jednym stole. Czy może być coś przyjemniejszego? Teraz już ...

dawno temu

Kalafior z ziemniakami, czyli pyszna przekąska

... Kalafior z ziemniakami to rzadkie połączenie, ale wcale nie znaczy, że złe. Takie szybkie danie przyda się na pewno, kiedy wpadną niezapowiedziani goście lub gdy dzieciaki nagle zgłodnieją. Potrawa ... 3 Kalafior i ziemniaki usmaż oddzielnie na ...

dawno temu

Ostre przyprawy – sposób na ładną figurę!

... w sposobie przyprawiania potraw. Azjatyckie potrawy, bez względu na to czy składają się z mięs, owoców morza, czy warzyw, bardzo często są ciekawie i dość ostro przyprawione. ... w sposobie przyprawiania potraw. Azjatyckie potrawy, bez względu ...

dawno temu

Kuchnia francuska

... Zapewne większość z nas kojarzy kuchnię francuską z takim potrawami jak ślimaki, żabie udka czy owoce morza. Kraj ten słynie także z pysznych serów i wytwornych win podawanych do posiłków. Warto ... wiedzieć, że Francja oferuje nam znacznie ...

dawno temu

Truskawkowe szaleństwo

... Okres letni to czas nadmiaru naszych polskich owoców - porzeczek, czereśni, wiśni, ale przede wszystkim truskawek. Możesz je wykorzystać do wielu smakowitych i uwielbianych przez dzieci potraw, gdyż najczęściej są to potrawy na słodko. ... Okres ...

dawno temu

Mięso też zdrowe

... Pewnie wielokrotnie słyszałaś o ograniczaniu spożycia potraw mięsnych. Zwłaszcza tłuste i czerwone mięsa zostały ostatnio skazane na banicję. Zapominamy przy tym o jednym – że szkodzi jedynie mięso ... Pewnie wielokrotnie słyszałaś o ...

dawno temu

Sałatki z mięsem

... W czasie upałów ochota na gorące potrawy w piekarnika czy tłuste zupy wyraźnie maleje. Ba, lejący się żar z nieba bardzo często sprawia, że praktycznie w ogóle nie chce się jeść i najchętniej ... tę potrawę należy w pierwszej kolejności ...

dawno temu

Jak wybrać i porcjować gęś – krótki poradnik

... ptactwo, miejmy pewność, że będziemy mieli ją gdzie upiec. Jak porcjować gęś? Nawet jeśli nie zamierzamy piec gęsi w całości, możemy ją odpowiednio poporcjować, aby przygotować z niej wiele innych potraw ... , czy pochodzi z tak zwanego wolnego ...

dawno temu

Jak zrobić lasagne?

... Ta włoska potrawa na bazie makaronu to pozycja obowiązkowa na liście dań każdego konesera tamtejszej kuchni. Zaspokaja głód na bardzo długo, jest prosta w przygotowaniu a do tego smakuje wyśmienicie ... żaroodpornego ułóż po kolei warstwy ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... Ta roślina z rodziny Jasnotowatych pochodzi z Indii. W czasach średniowiecza używano ją jako lek na gorączkę i przeziębienia. U nas ten rodzaj aromatycznej przyprawy dodaje się do szeregu potraw ... witalne.Bazylia jako dodatek do potraw Ten ...

dawno temu

Wielkanocne smakołyki i ich kaloryczność, czyli jak odchudzić święta?

... również, aby celebrować czas spędzany z bliskimi, rozmawiać i śmiać się przy świątecznym stole, a potrawy degustować, delektować się ich smakiem, nakładając niewielkie porcje każdej z ich. Zwróćmy również uwagę ... go jako dodatek do sosu na ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

... , tłuste potrawy i góry mięsiwa należy warto zastąpić warzywami, owocami i innymi delikatnymi i bogatymi w witaminy daniami. ... swoje przyzwyczajenia żywieniowe. Ciężkie, tłuste potrawy i góry mięsiwa należy warto zastąpić warzywami, owocami i ...

dawno temu

Paprykarz rybny

... spoglądanie na dawne zdjęcia. Najbardziej niezawodnym sposobem na powrócenie do lat dzieciństwa jest samodzielne przyrządzenie i zjedzenie potraw z tamtego okresu. Zdarza się, że znając dziś znacznie więcej ... lepszego od upieczonego przez ...

dawno temu

Masz takie garnki w domu? Wyrzuć je

... To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Dlatego warto zrobić przegląd garnków, które posiadamy. ... 1886111 To, w czym gotujemy, ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale ...

+ Pokaż więcej