Dieta na cholesterol

... do organizmu wszystkich składników odżywczych. Produkty spożywcze podzielone są na pięć grup: zboża, nabiał, mięso, tłuszcze, warzywa i owoce. Do zbóż zaliczamy pieczywo, makaron, kaszę. W nabiale ...

dawno temu

Gulasz węgierski

... potrawy staną się miękkie, dodajemy do niej jeszcze pokrojoną w kostkę paprykę zieloną i dusimy jeszcze około 10 minut. Na koniec do smaku doprawiamy potrawę papryką w proszku i serwujemy z makaronem. Smacznego!   ...

dawno temu

Domowe sposoby na wypadające włosy

... , niełuskanym ryżu, gruboziarnistych kaszach i makaronach razowych. Witaminy B5, B6 i E znajdują się w pestkach słonecznika, nasionach sezamu, kiełkach pszenicy i orzechach. W witaminę A bogate są: sałata, brokuły, jarmuż, pomidory, papryka, ...

dawno temu

Szyszki ryżowe

... najpopularniejszym produktem skrobiowym w tradycji kuchni polskiej są ziemniaki, to wpływy innych kultur kulinarnych sprawiły, że coraz bardziej jesteśmy otwarci na zastępowanie ich makaronem czy też ryżem. Co więcej ...

dawno temu

Zupy na rosole

... , a także śmietanę, natomiast w oddzielnym garnku musimy ugotować makaron lub ryż. W chłodne dni świetnie się sprawdza zupa ogórkowa. W trakcie jej wykonywania należy pamiętać, że starte ogórki dodajemy ...

dawno temu

Rodzaje zbóż

... . Do zbóż zalicza się także dobrze nam znaną kukurydzę i ryż. Ze względu na czas zbiorów wszystkie zboża dzieli się na ozime i jare. Pszenica to główny składnik pieczywa, makaronów i wyrobów ...

dawno temu

Zdrowe posiłki

... sprawność fizyczną i zapobiegają nadmiernej ospałości. Negatywnie na sylwetkę i samopoczucie wpływają węglowodany. Zamiast więc zajadać się ziemniakami czy makaronem, dużo lepszym wyjściem jest wprowadzenie ...

dawno temu

Jedzenie odchudza.

... to 1,5 g błonnika. Przestaw się na makaron razowy. Jest o wiele bogatszy w błonnik od tradycyjnego.Jedna filiżanka zawiera do 5 g włókna roślinnego. Gotuj brokuły, kalafior, marchew.Gotowane powoduje ...

dawno temu

Jak ubrać choinkę?

... robione aniołki (wyklejane ryżem, ziarenkami kawy), ozdoby z makaronu (np. w kształcie kokardek). Baśniowa choinkaMarzy ci się choinka jakby żywcem przeniesiona z baśni Andersena? Do dzieła. Przygotuj ...

dawno temu

Dieta w ciąży

... dla przyszłych mam są jednak lody, które w swoim składzie zawierają świeże jaja oraz sery pleśniowe. Aby zapewnić sobie szczupłą sylwetkę po ciąży, należy unikać tłustych produktów mlecznych. Waga ... mięso, ryby, owoce morza - mogą spowodować ...

dawno temu

Co na dobry początek dnia?

... kanapki często ociekają majonezem, są wypełnione tłustymi serami i wędlinami, a i nie ma gwarancji świeżości wszystkich składników – to przestroga nie tylko dla bojących się nadprogramowych kilogramów ... ta druga cecha, nie położymy na kromce ...

dawno temu

Czy wiesz, co jesz? Dieta na trądzik

... , żółtego sera i pełnotłustego mleka. Zamiast tego sięgnij po margarynę, chudy twaróg i odtłuszczone mleko. Najzdrowszym olejem jest oliwa z oliwek, która może być wykorzystywana jako kosmetyk ... można w orzechach, grochu, słoneczniku, ...

dawno temu

Sałatka z soczewicą

... . Sałatka z soczewicyDo przygotowania sałatki z soczewicy będziesz potrzebowała: 2 szklanek soczewicy,2 papryk,1 ogórka zielonego,100 g sera feta w ziołach,2 łyżek octu jabłkowego,2 łyżek oliwy ... . Kolejnym krokiem jest umieszczenie jej w ...

dawno temu

Witaminy na wzmocnienie

... , żółtko jaja, tłuste mleko, śmietana, masło, tłuste sery, marchewka, dynia, szpinak, sałata, fasolka szparagowa, zielony groszek, szczypior, koper. Witamina CWitamina C (kwas askorbinowy ... pozytywnie wpływa na przyswajanie żelaza. Z kolei ...

dawno temu

Desery lubią wszyscy, ale czy potrafisz przyrządzić te najlepsze?

... zmielonego białego sera,10 jajek,250 g kostki masła,2 szklanki cukru pudru,2 kopiaste łyżki mąki krupczatki,budyń waniliowy,cukier wanilinowy,rodzynki i smażona skórka pomarańczowa (razem 2 szklanki),tłuszcz ... jednolita, dodajemy w kilku ...

dawno temu

Sałatki na śniadanie

... do miseczki i posyp kiełkami słonecznika. Sałatka z jajkiem i wędliną Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo, 2-3 plasterki chudej szynki, 2 plasterki żółtego sera, ogórek konserwowy, plaster czerwonej ... cebuli, gałązka natki pietruszki. ...

dawno temu

Słodkie inspiracje na Święta – znajdź je już dziś!

... tworząc choinkę. Szczyt choinki dekorujemy złotą perełką. Sernik z Nutellą Potrzebne składniki: 75 g sera ricotta 75 g jogurtu greckiego 57 g cukru 19 g mąki chlebowej (Manitoba) 1 jajko 1 g soli 1/2 ... i brzegi formy), nakłuwamy w kilku ...

dawno temu

Jak walczyć z otyłością?

... jego porcji powinny stanowić warzywa, którymi możesz się najeść, a nie są zbyt kaloryczne. Drugą połowę należy podzielić pomiędzy chude mięso a brązowy ryż czy żytni makaron. Nie objadaj się na zapas ...

dawno temu

Dieta białkowa - na pewno zdrowa?

... listy produktówjednej porcji owoców, razowego chleba, brązowego ryżu czy dwa razy wtygodniu makaronu. Poza tym wolno już w tym czasie dwa razy w tygodniuskusić się na „królewską ucztę” polegającą ...

dawno temu

Spazmofilia

... w niedużych ilościach i najlepiej w porze obiadowej (makarony, ziemniaki, ryż). Niewskazane są cukry proste, czyli cukier, słodycze, gazowane napoje i soki przetworzone. codziennym wypijaniu 1,5 – 2 l ...

dawno temu

Jak powinna wyglądać dieta nastolatki? List do Dietetyka

... źródłem węglowodanów złożonych są produkty powstałe z mąki z pełnego przemiału, takie jak: makaron brązowy oraz ciemne, razowe pieczywo. Węglowodany złożone znajdziemy również w kaszach, ryżu brązowym ...

dawno temu

Czy Polska to państwo religijne?

... zawsze będzie ryba albo makaron z twarogiem. Wszędzie krzyże, pomniki papieża i kościoły. Mieszkając kiedyś koło kościoła musiałam codziennie znosić poranne dzwonienie. Ciekawe, czy katolicy tak spokojnie ...

dawno temu

Nie rezygnuj z węglowodanów

... , jogurty naturalne, ryż dziki i basmati, makaron z pełnego ziarna, owsiankę, kasze (gryczaną, jaglaną, pęczak), musli bez cukru, otręby, kiełki pszeniczne, owoce (w tym suszone morele i figi), warzywa ...

dawno temu

Witamina B5

... żywności, tj. biała mąka, ryż, zbyt długo mrożonej, a częstsze sięganie po ryby typu pstrąg, śledź, wątróbkę lub mięso kurczaka, pełnoziarniste mąki, makarony, ryż, chleb, ale także owoce, tj. banany, melony, pomarańcze. ...

+ Pokaż więcej