Słodka depilacja, zrób to sama: pasta cukrowa

... – wystarczy cukier, kilka kropel soku z cytryny i odrobina wody. Składniki gotujesz w aluminiowym garnku doprowadzając do wrzenia, następnie gotujesz jeszcze chwilę, aż masa zgęstnieje i zostawiasz ...

dawno temu

Jak zrobić bigos, pyszny bigos?

... laurowy1,5 kg kiełbasy2 cebulesólpieprzszklanka wytrawnego wina2 łyżki powideł śliwkowych Krok 1 To przecież danie z kapusty. Zalej kiszoną niewielką ilością wody, wrzuć listek laurowy i gotuj 10 minut ... bez przykrycia. Po tym czasie przykryj ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

... . Krok 2 Zalej wodą grzyby i kapustę, dodaj do nich 4 łyżki oliwy i gotuj tak długo, aż wszystko zmięknie. Krok 3 Farsz na pierogi potrzebuje jeszcze cebuli. Pokrój ją w kostkę, podsmaż na pozostałej ... 7 Pierogi z kapustą i grzybami – przepis ...

dawno temu

Pomysł na czosnkowy obiad

... przez 7-8 minut. Mięso powinnaś obrócić tylko raz, a po zarumienieniu przenieść je na talerz. Następnie umieść w wolnowarze cebulę, zmniejsz temperaturę do średniej i gotuj, od czasu do czasu mieszając ... , dopóki nie stanie się miękka i ...

dawno temu

Poranek po arabsku, czyli jak wygląda śniadanie na wschodzie

... herbaty dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Wlewamy litr wody do niedużego rondelka i zagotowujemy ją. Następnie dodajemy herbatę i gotujemy około 5 minut. Pierwszy napar odlewamy, uważając, żeby ... nie pozbyć się liści. Całość zalewamy zimną ...

dawno temu

Sól w diecie dziecka

... i jedzą to samo jedzenie. Jeśli dorośli są przyzwyczajeni do soli, potrawy są raczej mocno doprawione. Żeby nie karmić dziecka takim jedzeniem, można zmienić sposób gotowania. Zamiast dosalać potrawy ... w garnku podczas gotowania, lepiej ...

dawno temu

Sposoby na resztki z Halloween - potrawy z dyni

... na kawałki i również wrzucamy do garnka. Całość zalewamy bulionem i gotujemy, aż dynia się rozpadnie, a ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku cukrem i odrobiną soli. Dokładnie blendujemy ... formujemy kuleczki o średnicy ok. 1,5cm i ...

dawno temu

Właściwości szparagów

... w dniu zakupu, gdyż szybko tracą świeżość.  Szparagi nadają się zarówno do sałatek, zup oraz jako dodatek do mięsa i ryb. Jak gotować szparagi? Nic prostszego. Wystarczy dokładnie je umyć ... . Przed gotowaniem białe wypustki należy obrać od ...

dawno temu

Jedzenie i sumienie

... wypłukuje z organizmu dobroczynny magnez (nie wolno uzupełniać jego braków bezwartościową, tuczącą czekoladą!). Herbata to samo. A cukier i mąka? Biała śmierć. Biały ryż? Śmieć! Właściwe, jak dobrze ... się zastanowić, jedyne, co można jeść, to ...

dawno temu

Zdrowe odchudzanie

... nie przyniesie zgubnych rezultatów pod warunkiem, że będzie to lekka kolacja. Unikaj fast foodów. Zamiast tego postaw na ideę slow food. Gotuj sama w domu, wybieraj produkty pochodzące z upraw ekologicznych ... , zrezygnuj z pokarmów wysoko ...

dawno temu

Wykwintny francuski obiad dla twojej rodziny!

... z oliwek. Dodaj szalotkę i gotuj na małym ogniu, aż zmięknie, to jest ok. 5 minut. Dodaj wodę i gotuj bez przykrywki, aż wyparuje do połowy. Dodaj śmietanę i duś, aż zmniejszy się objętość mieszanki ... , dopraw sos solą i pieprzem i podgrzej. ...

dawno temu

Dieta kopenhaska - jadłospis

... jajka na twardo, gotowany szpinak, pomidor Obiad: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i oliwą Dzień 2, 9 Śniadanie: kawa z kostką cukru Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną Obiad: 1 plaster ... szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego ...

dawno temu

Podziel się zakwasem

... , pachnące bułeczki pieczone na miejscu są z mrożonek. A najlepszy chleb, to taki upieczony samodzielnie, w domu z prawdziwego zakwasu, jak mówią dziewczyny. Każda z nich lubi gotować, połączyła je pasja ... do gotowania i blogowania. Dwie ...

dawno temu

5 mitów dotyczących warzyw i owoców

... bez okraszania skwarkami, masłem, sosami lub nieodsmażane są zdrowe i dietetyczne. Nie należy gotować ich zbyt długo, bo tracą wartości odżywcze. Najzdrowsze są gotowane na parze, w mundurkach, pieczone ... tracą część składników odżywczych. ...

dawno temu

Doskwierają ci jesienne chłody? Poznaj rewelacyjne przepisy na rozgrzewające zupy!

... przy pomocy soli, pieprzu oraz imbiru i gotuj do momentu zmięknięcia warzyw. Wszystkie składniki na koniec dokładnie zblenderuj. Podawaj zupę z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego. Zupa ... i gotuj całość do momentu zmięknięcia warzyw. ...

dawno temu

Rozgrzewająca zupa dla miłośniczek piwa!

... piwno-serowej Ustaw garnek na średnim ogniu, dodaj odrobinę masła, a następnie cebulę, czosnek, marchew, selera i pora. Gotuj przez chwilę, a gdy warzywa zmiękną, dodaj resztę składników (oprócz chleba ... ). Gotuj zupę przez 45 minut. Dodaj ...

dawno temu

Jak łatwo ZAOSZCZĘDZIĆ na prądzie?

... zaglądanie do rozgrzanego piekarnika, gotowanie zbyt dużej ilości wody – niby proste, ale efekty mogą zaskoczyć. ...

dawno temu

Potrawy na święta

... , czosnku, kwasu z buraków (do smaku). Grzyby myjemy i gotujemy. Buraki myjemy i gotujemy. Kiedy będą już miękkie, ścieramy je na tarce. Starte buraczki i wywar z grzybów dodajemy do wywaru z warzyw. Cebulę ... cebulę, margarynę, listki laurowe, ...

dawno temu

Wstydliwy problem stóp

... zmniejsza pracę gruczołów potowych;kąp stopy w mieszance kory dębu, wierzby, szałwii, orzecha włoskiego (po 15 g). 2-3 łyżki mieszanki zalej litrem wody i gotuj aż do wrzenia. Po ostudzeniu i przecedzeniu ... wlej do miski z ciepłą wodą;mocz ...

dawno temu

Klasyczna zupa ziemniaczana. Sycąca, bardzo pożywna i zapomniana potrawa kuchni polskiej

... ; pokrojone ziemniaki zalej zimną wodą (aby przykryć warzywa) i wstaw do gotowania; dodaj do ziemniaków liście laurowe (1-2), kilka kulek ziela angielskiego oraz 2 posiekane ząbki czosnku, sól i łyżkę ... majeranku; tak doprawione ziemniaki ...

dawno temu

Dieta w ciąży

... , brązowy lub dziki ryż, grube kasze, płatki zbożowe, otręby. Zapewniają one odpowiednią dawkę energii oraz witaminy z grupy B i błonnik pokarmowy, który zapobiega zaparciom. Warzywa i owoce Są źródłem ...

dawno temu

Wsłuchaj się w organizm

... na marchewkę, ryż lub szpinak, zrób danie z tymi składnikami. Widocznie są w nich witaminy lub mikroelementy, których organizm się domaga. Pamiętaj jednak, żeby dania były treściwe, ale niskokaloryczne ...

dawno temu

"Opowieśc o 47 roninach", John Allyn

... najczęściej za ryż od swojego pana, a gdy pana zabrakło, sytuacja stawała się nie do pozazdroszczenia – właściwie, poza wymachiwaniem mieczem nic zrobić nie mogli. Dlatego Oishi jest postacią głęboko ...

dawno temu

Pokonaj cellulit

... w ciągu dnia, a ostatni spożyć najpóźniej na 2–3 godziny przed snem. Podstawę diety powinny stanowić produkty pełnoziarniste, obfitujące w błonnik (ryż brązowy; kasze gruboziarniste: gryczana ...

+ Pokaż więcej