Odkrywamy tajemnice przypraw

... . I właśnie do ich przyprawiania była głównie używana. Dziś stosuje się ją niemal do wszystkiego – od mięs białych (kurczak), ryb (łosoś, dorsz), przez warzywa, aż do ziemniaków, ryżu, czy nawet frytek (dziękujemy ci, McDonalds ...

dawno temu

Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... i świeżo zmielony czarny pieprz. Doskonały do sałatki z tuńczyka, sałatki z łososiem, jak i innych sałatek rybnych i ryżowych. Sos cesarski 200ml majonezu,100ml śmietany 18%,8 kaparów w occie,1 ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... się do sklepu rybnego po świeżego pstrąga, dorsza lub dzwonki łososia. Pamiętaj, by oczyścić rybę z łusek. Umytą rybę natrzyj tymiankiem i połóż na folii do pieczenia. Skrop rybę sokiem z cytryny i połóż ...

dawno temu

Przesolone

... wędzonej ryby (łososia, makreli, węgorza) wędlin, zwłaszcza importowanych (salami węgierskiego, szynki parmeńskiej), a także serów (fety, parmezanu, większości żółtych serów) wystarczy by pokryć całkowicie ...

dawno temu

Libido kobiety

... o produkty zawierające cynk i witaminy z grupy B. Znajdziesz je w łososiu, jajkach, migdałach, orzeszkach i figach. Korzystnie na potencję wpływa również awokado i czerwone mięso. Szampan, truskawki ...

dawno temu

„Mądrość Toskanii”, Ferenc Máté

... z chrupiącą skórką, niesłychanie złożonych w smaku sosach do makaronu oraz sile miejscowego wina. Czy znajdzie się ktoś, kto nie pozazdrości Toskańczykom ich pięknego życia? 20724 Máté przywołuje postać ... Toskańczyków dotyczy także ich ...

dawno temu

Sałatki z mięsem

... makaronu świderki, paczka mięsa mielonego, 2 jajka, 1 pomidor, kukurydza z puszki, zielony groszek, kawałki ananasa w syropie, 30 dag sera żółtego, sól, pieprz, oliwa z oliwek oraz majonez. Przygotowując ... . Makaron trzeba ugotować, a ...

dawno temu

Właściwości bazylii

... jej w warzywne sałatki, dodanie do ryby lub przyprawienie nią jajecznicy czy omletów śniadaniowych. Bazylia doskonale podkreśla również smak zup, sosów czy makaronów. Świetnie wyostrza ich smak i nadaje ... przyrządzania pesto. Co ciekawe, innym ...

dawno temu

Wartości odżywcze oliwek

... popularnej sałatki greckiej przygotowanej z poszatkowanej sałaty lodowej, pomidorów, fety i zielonego ogórka. Innym rozwiązaniem jest sałatka z makaronem z dodatkiem tych owoców. Można zatem wymieszać ... 30 dag ogórków kiszonych, 20 dag wędliny ...

dawno temu

Lekka dieta na dobry nastrój w upalny dzień

... i boczku. Całość polewamy sosem cesarskim. Farfalle z miętą, tuńczykiem i brokułami 200g makaronu farfalle, 70g tuńczyka z puszki, 4 różyczki brokuła, 4cm białej części pora, 4 listki mięty, sól ... dodajemy na patelnię odsączonego tuńczyka i ...

dawno temu

Gdy bolą kolana

... . łososi, śledzi, makreli, które obfitują w kwasy omega-3. Gdy odczuwasz ból: posmaruj bolące miejsce maścią rozgrzewającą, a następnie owiń je folią. Bądź jednak bardzo ostrożna, aby nie doszło ...

dawno temu

Źródła naturalnego kwasu DHA

... , łososiu, dorszu, sardynce, makreli i tuńczyku. Niestety wciąż zjadamy zbyt małą ilość ryb – rzadko kiedy sporządzone z nich dania pojawiają się na naszych stołach choćby trzy razy w tygodniu. Z drugiej ...

dawno temu

Przepis na promienną skórę jesienią!

... . Szczególnie bogate w ten składnik są produkty tj. tuńczyk, łosoś i pstrąg. Włącz te ryby do jadłospisu, a zauważysz znaczną poprawę kondycji swojej cery, która stanie się bardziej miękka. Kwasy omega ...

dawno temu

Co jeść, aby mieć piękną cerę?

... do stosowania od wewnątrz, właśnie dzięki zawartym w nich kwasom tłuszczowym. Te same cudowne właściwości posiadają tłuste ryby morskie, tj. łosoś czy makrela. Uzupełniając dietę w NNKT dodatkowo ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... , takich jak jajecznica czy omlet. Koper świetnie wydobywa także głębię smaku ryb (zwłaszcza łososia, karpia, pstrąga, węgorza oraz śledzia) oraz duszonych grzybów, a także doskonale komponuje ...

dawno temu

Zupa z kurek

... jest też dodać do jajecznicy albo jajek sadzonych. Podobnie jak inne grzyby, dobrze komponują się one zarówno z makaronem, jak i ryżem, a przygotowanie wyśmienitego sosu z ich udziałem nie jest trudne ... w zupie. Następnie należy dodać do niej ...

dawno temu

Narzędzia kuchenne

... smażyć na niej mały kawałek mięsa czy ryby. Od każdej reguły są jednak wyjątki, np. makaron zawsze gotujemy w dużej ilości wody, a duża patelnia najlepiej nadaje się do rumienienia mięsa, gdyż na małej ... makaronu z sitkiem, który zdecydowanie ...

dawno temu

Smakołyki turysty górskiego

... Idealnym napojem jest woda źródlano-potokowa, a produktem spożywczym – pasztety i inne konserwy. Są też wypełniacze, jak makaron, ryż, chleb czy ziemniaki. Ważnym dodatkiem smakowym jest tu ketchup ... ? Dla turysty barbelucha stanowi obiad i ...

dawno temu

Kurczak ze szpinakiem

... potraw ze szpinaku, które mogą świetnie wyglądać i przede wszystkim smakować. Produkt ten świetnie sprawdza się w zestawieniu z makaronem, ale i różnego rodzajami mięs, na przykład wyobraźmy sobie pierś ... . Potrawę najlepiej jest serwować ...

dawno temu

Mięso też zdrowe

... się komórek. Wątróbkę jedz raz w tygodniu na obiad, większa dawka może podnieść poziom złego cholesterolu. Ryby morskie (makrela, łosoś) to leki wprost z oceanu. Morskie są lepsze od słodkowodnych ...

dawno temu

Pasta z kurczaka

... do kanapekoparte są na mięsie ryb oraz jajkach. Chyba każda z nas choć raz przygotowywała pastę jajeczną albo z łososia. Jednakże równie dobrze możemy pokusić się o zrobienie pasty kanapkowej z kurczaka ...

dawno temu

Witaminy na cerę

... razowym. Witamina B2 znajduje się w jajach, wątrobie, serze chudym, migdałach, grzybach, zielonych częściach warzyw, łososiu, makreli, fasoli, grochu, soi, mleku, orzechach włoskich. Źródłem witaminy ...

dawno temu

Domowe wędzenie

... albo wędzonej kiełbasy. Obok tego bardzo smaczną, zdrową i efektowną propozycją są wędzone ryby. Kto bowiem nie zachwyca się smakiem wędzonego łososia? Nie ma nic lepszego niż jeszcze ciepłe wędzone ryby. Obok ...

dawno temu

Szybkie przystawki

... bufetu z delikatnym kurczakiem lub gotowanym łososiem. Na talerzu układamy na przemian krążki lub plastry pokrojonych truskawek, ogórka i awokado. Jeśli sałatkę przegotowujecie na długo przed podaniem ...

+ Pokaż więcej