Omlet z szynką

... omletu z szynką mamy jeszcze cały szereg innych pomysłów na omlety. Inne przepisy na omlety Podobnie jak na przygotowywanie jajecznicy albo naleśników, każda z nas posiada swoją własną recepturę ...

dawno temu

Sprzęty, bez których nie poradzisz sobie w kuchni

... jest także ich przeznaczenie – do ryb i sosów są głębokie, do smażenia bardziej płaskie, a np. do naleśników zupełnie płaskie z wyprofilowanym brzegiem. Poza tym do wyboru mamy setki producentów, którzy wiedzą, z czym ...

dawno temu

Żelazo – przyjaciel kobiety

... tych napojów. Wchłanianie żelaza ograniczają też sole wapnia i fosforu, obecne w dużej ilości w mleku, oraz fityniany występujące w otrębach. ...

dawno temu

Łuszczyca

... (po 50 g, pić 3 razy dziennie po szklance, 20 minut przed posiłkiem), 9 kąpieli co drugi dzień wg następującej receptury: 2 garści słomy owsianej lub sieczki, 2 szklanki otrębów pszennych, 2 łyżki ziaren ...

dawno temu

9 sprzymierzeńców w walce z cellulitem

... , otręby, płatki owsiane, grube kasze, brązowy ryż czy makaron) pozytywnie wpływają na pracę jelit, pomagają naszemu ciału walczyć z toksynami powodującymi cellulit, dają na długo uczucie sytości ...

dawno temu

Żelazo w diecie

... do takiej sytuacji, warto podczas zażywania żelaza ograniczyć ilość spożywania otrębów pszennych, białka sojowego, herbaty i kawy, orzechów, czekolady mlecznej, mleka i serów. Jakie są normy ...

dawno temu

Czy warto jeść produkty mleczne?

... dodatki smakowe (czekoladowe czy owocowe) będą podnosiły wartość energetyczną produktu, zaś dodatek otrąb, płatków czy muesli wzbogaci posiłek o cenny błonnik pokarmowy. Dlatego sięgając po produkt mleczny z półki, zastanówmy się, jakie ma on ...

dawno temu

Dieta grejpfrutowa

... : śniadanie – 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, kawałki banana, jabłka zalane szklanką mleka;II śniadanie – świeżo wyciśnięty sok z grejpfruta (bez dodatków, cukier zabroniony);obiad ...

dawno temu

Dieta obniżająca ciśnienie

... . Produkty bogate w błonnik – ciemne pieczywo, kasza, otręby i płatki kukurydziane. Wpływają na zmniejszenie wchłaniania cholesterolu oraz przyśpieszają przemianę materii, umożliwiając lepszą ...

dawno temu

Jak zachować młodość?

... produktów bogatych w błonnik (pieczywo pełnoziarniste, jogurty z otrębami pszennymi) oraz wypijanie około dwóch litrów wody niegazowanej, pozwala pozbyć się zaparć, a w konsekwencji nadwagi. Między 40. a 50 ...

dawno temu

Prawdy i mity o trądziku

... , ale nie na pojawianie się ropnych krostek. Tylko u 20% badanych osób stwierdzono, że jedzenie pełnoziarnistego pieczywa i ciemnozielonych warzyw, a także otrębów, orzechów, jogurtu, jabłek i miodu wpłynęło ...

dawno temu

Niestrawność

... i lawendy,joga i medytacja,leczenie dietą - picie wody destylowanej; lekkostrawna dieta; spożywanie w różnych postaciach melonów i jagód; mieszanka z 4 l wody ze szklanką otrąb i płatków owsianych ...

dawno temu

Na anemię chorują otyli

... , że najodpowiedniejszym i najzdrowszym pokarmem są razowe makarony, chleb czy brązowy ryż. To prawda, ale warto pamiętać, że otręby spowalniają przyswajanie żelaza. Paradoksalnie więc możemy zdrowo się odżywiać i czuć ...

dawno temu

Nie daj się chorobie! Jak?

... , warzywa, np. cebulę, rzepę czy marchew oraz otręby pszenne, nasiona dyni i słonecznika. Zawarty w nich cynk wykorzystywany jest przy produkcji przeciwciał odpornościowych. Świeży czosnek i miód działają ...

dawno temu

SUBSTANCJE PRZYSPIESZAJĄCE ODCHUDZANIE

... we krwi. Głównym źródłem błonnika są kasze, otręby, płatki owsiane, żytnie pieczywo, owoce i warzywa. Doskonałe właściwości odchudzające wykazują także herbaty i zioła: • Zielona herbata - pobudza ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Owoce i warzywa w codziennej diecie – sposób na wzmocnienie odporności

... zdążyły się rozmrozić, a o poranku dodać je np. do owsianki lub jaglanki, do pełnoziarnistych naleśników lub pancake’ów, do twarożku czy do mlecznego koktajlu. Zastrzyk witamin – i energii ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... z dzieciństwa. Wybieramy potrawy ciepłe, słodkie, na bazie mleka, ale z dodatkiem produktów mącznych takich, jak kasza, ryż, makaron czy kluski. Świetne są też pierogi i naleśniki, które przygotować ...

dawno temu

Łosoś z serem

... roladek, jak i pasty rybnej na kanapki. Kawałki łososia mogą być również dodawane do zupy rybnej, jak i występować w formie farszu do naleśników bądź pierogów. Co więcej, wybrany kawałek możemy uwędzić ...

dawno temu

Zupa szpinakowa

... wiele potraw ze szpinakiem, do których użyć możemy jego zamrożonej odmiany. Zaliczyć trzeba tu przede wszystkim zapiekanki makaronowe, naleśniki, pierogi, krokiety, ale także ciasta na słono. Szpinak ...

dawno temu

Rodzaje zbóż

... składowym kasz, mąk, olejów a także syropów, z których produkowany jest szereg innych popularnych potraw. Trudno bowiem wyobrazić sobie ciasto, naleśniki, racuchy albo pączki bez mąki. Zanim poznamy ...

dawno temu

Owoce leśne

... nam różnego rodzaju sposoby ich utrwalania. Istnieje wiele przepisów chociażby na przetwory z jeżyn. Jagody natomiast kojarzymy najczęściej z potrawami typu: pierogi, naleśniki lub pyszne bułeczki ...

dawno temu

Czego na pewno nie zje twój trener?

... . Poza tym żywność modyfikowana zwiększa ryzyko wystąpienia różnego rodzaju chorób. Wielu dietetyków podkreśla szkodliwość glutenu zawartego w żywności przetworzonej, bowiem może powodować wzdęcia, senność i sprzyja tyciu. Unikaj więc wszelkiego ...

dawno temu

Ser bryndza

... i połączenie jej z cebulką i ziemniakami, a więc bryndza jako nadzienie do pierogów ruskich. Innym pomysłem może być także zastosowanie jej do knedli czy klusek lub w formie farszu do naleśników ...

dawno temu

Jedzenie odchudza.

... do jogurtu. Zjedz jabłko.Najlepiej ze skórką.Jedno jabłko to ponad 3 g błonnika. Naleśniki ze szpinakiem.Filiżanka tej zdrowej zieleniny to ponad 1 g błonnika. Pamiętaj o pomidorach.Jeden duży pomidor ...

+ Pokaż więcej