Sałatka z rukolą

... nieodparta chęć zjedzenia kiszonej kapusty. Na szczęście te mroźne dni już dawno za nami, dlatego też warto wykorzystać czas, w którym z łatwością możemy kupić pełne wartości odżywczych i dość tanie ...

dawno temu

5 białych produktów, które powinnaś jeść częściej

... ). Grzyby 32100 Równie korzystne dla organizmu są grzyby. Są one niskokaloryczne, wolne od tłuszczu, cholesterolu, glutenu i zawierają nieznaczne ilości sodu. Poza tym, dostarczają selenu, potasu ... , ryboflawiny, niacyny i witaminy D. Grzyby ...

dawno temu

Jak rozpocząć bieganie?

... Patrzysz z zazdrością na sąsiada, który kilka razy w tygodniu wkłada dres i robi kilka rund wokół bloku? Na dworze już na dobre zagościła ładna pogoda, a na ścieżkach wyrastają, jak grzyby po deszczu ...

dawno temu

Wycieczka. Tanio!

... Biur podróży, jak grzybów po deszczu. Jest w czym wybierać. Każde nęci pięknymi zdjęciami w folderze reklamowym, ciekawym miejscem, komfortowym hotelem, smacznym i obfitym wyżywieniem, luksusowym ...

dawno temu

Xmas w Nowej Zelandii

... , zamówiła u Renaty - Polki, która świetnie gotuje, czerwony barszcz oraz pierogi z kapustą i grzybami. Nie mamy czasu, ani nastroju na prawdziwą świąteczną krzątaninę, poza tym dwanaście tradycyjnych ...

dawno temu

Gąska na staropolskim stole

... w naszym kraju już w XVII wieku, można było je spotkać niemal w każdym gospodarstwie. Pieczeń z gęsi z jabłkami lub gruszkami z dodatkiem modrej kapusty, wędzone półgęski, smalec z gęsi, pasztety ...

dawno temu

Alergia - prawie każdy ją ma

... Najczęstszą substancją uczulającą i to małe dzieci jest mleko krowie, białka jaja kurzego, ryby, owoce cytrusowe, gluten, grzyby i czekolada. Ponieważ każdy organizm inaczej reaguje na poszczególne ...

dawno temu

Moda na lewatywę

... Lewatywa jeszcze do niedawna była stosowana niemalże wyłącznie w szpitalach, kiedy wskazania medyczne tego wymagały. Dziś oczyszczanie jelit stało się modne, jak grzyby po deszczu rosną firmy ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... Większość z nas robiąc zakupy spożywcze kieruje się przede wszystkim smakiem danego produktu, ceną i terminem przydatności do spożycia. To, co smaczne dla nas, jest też przysmakiem grzybów i bakterii ...

dawno temu

Świąteczne potrawy, dzięki którym schudniesz!

... . Kapusta z grzybami (postny bigos) jest doskonałym źródłem witaminy C i potasu. Po dodaniu do potrawy kopru włoskiego można w prosty sposób zapobiec wzdęciom. Kapusta wzmocni odporność i zadba ... . Ziarna orkiszu są pełne witamin A, D i E. ...

dawno temu

Kuchnia polska mieszanką wpływów

... u wszystkich północnych Słowian. Nasze osławione pierogi to potrawa znana także w Rosji, Białorusi i Ukrainie. Gołąbki zaś podawane są w Niemczech. Polska kuchnia jest niestety często niedoceniana ... to potrawa pierwotnie litewsko-białoruska, ...

dawno temu

Dziennik motocyklowy

... Upodobanie do motorów miałam od dziecka. Pomarańczowy romet mojego ojca kojarzył mi się z wycieczkami. Jechaliśmy z tatą na grzyby, na poszukiwanie jabłek w starych sadach lub na rwanie konwalii ...

dawno temu

Klasyczne risotto

... kapusta, zupa rybna albo śledź pod pierzynką smakowały w tych dniach wyjątkowo, nie powinniśmy się nimi przed tym szczególnym czasem objadać. Warto zatem skusić się na coś zupełnie innego. Dzięki temu ...

dawno temu

Zupa z cukinii

... . Mowa tu nie tylko o grzybach, w których kryje się prawdziwe bogactwo smaków i możliwości, lecz także o szeregu warzyw i owoców. Wraz z jesienią warto jest zdecydować się na zrobienie potraw z jabłkami ...

dawno temu

Sałatka z zielonych pomidorów

... kilka słoików kiszonych ogórków albo marynowanych grzybów, będziesz mogła w każdej chwili po nie sięgnąć i wykorzystać je jako dodatek do dań obiadowych. Jednym z warzyw, jakie możemy wykorzystać ...

dawno temu

Sos rybny

... Każdy kraj, region, a nawet rodzina posiada produkty, które w szczególny sposób sobie upodobała i traktuje je jako coś zupełnie specjalnego. Niektórzy przepadają za golonką z kapustą kiszoną ...

dawno temu

Makaron z jabłkami

... zajęcie. Latem możemy również zmienić nieco swoją dietę, bo z łatwością sięgniemy po świeże owoce czy warzywa. I tak jak zima w kuchni stoi głównie pod znakiem kiszonej kapusty, ogórków konserwowych ...

dawno temu

Sałatka z brokułami

... pojawiły się niezastąpione w tym okresie kiszona kapusta i kiszone ogórki bądź też ogórki konserwowe. Powoduje to, że coraz częściej sięgamy pamięcią do czasów, w których kanapki zdobione ...

dawno temu

Jaką fryzurę na święta wybrać?

... wszystko robisz na ostatnią chwilę, więc w domu czekają na ciebie kilogramy kapusty i maku, z których w najbliższym czasie przyjdzie ci przygotować świąteczne potrawy. Jednakże należy pamiętać, że najważniejsze ...

dawno temu

Indyk z pieczarkami

... poniższy artykuł, a poznasz przepis na indyka faszerowanego tymi niezwykłymi grzybami hodowlanymi. Co więcej, poświęcając chwilę, znajdziesz tam także informacje na temat dań z indyka. Nie zwlekaj zatem ...

dawno temu

Kotlet szwajcarski

... . Na stole coraz mniej pojawia się świeżych warzyw i owoców, a coraz częściej sięgamy po kiszoną kapustę, ogórki konserwowe bądź gruszki w occie. Wraz ze spadkiem temperatury na zewnątrz nasz apetyt ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... i minerałów, lecz także nie spowodują, że będziemy miały do czynienia z kilkoma zbędnymi kilogramami. Jednakże warzywa to nie tylko ogórki, papryka, fasolka, kapusta czy marchew. Często zapominamy ...

dawno temu

Kawa cappuccino

... Zbliżające się wielkimi krokami święta i związane z nimi gotowanie bigosu, zupy rybnej czy kapusty wigilijnej już dały ci w kość? Nie spraw, aby stały się one dla ciebie udręką i znajdź chwilę ...

+ Pokaż więcej