Smaczne produkty spożywcze poniżej 50 kalorii

... . Które z nich mają niewiele kalorii i powinny znaleźć się na naszym talerzu? pół filiżanki botwinki – 19 kalorii (źródło żelaza, wapnia oraz witamin C i A), pęczek rzodkiewki – 15–20 kalorii (źródło ...

dawno temu

Sezon na pomidory

... jeść je w sosach, zupach i pasteryzowanych sokach, wtedy likopen jest najlepiej przyswajalny. Są bogatym źródłem witaminy C, która wzmacnia organizm. Zawierają również dużo obniżającego ciśnienie potasu ... . Cynk także wpływa na wygląd skóry. ...

dawno temu

Na wszystko mam czas

... , ale i na talerzu. Liście mlecza, rzodkiewki czy ogórka smakują wyśmienicie. Podobnie chaber, który doskonale pasuje do ziół prowansalskich. Według Doroty jest nawet lepszy od lawendy. Choć lubi ...

dawno temu

Pielęgnacja włosów zimą

... , słonecznika, rzodkiewki, brokułów), które są skarbnicą wielu dobroczynnych substancji odżywczych. Kiełki można wyhodować samemu lub kupić w sklepach ze zdrową żywnością i dodawać je do kanapek lub sałatek ...

dawno temu

Niestrawność

... porcje,jedz powoli, dokładnie przeżuwając każdy kęs,ogranicz produkty, które powodują wzdęcia: fasolę, groch, kapustę, brokuły, kalafior, rzodkiewkę, kaszę jęczmienną i inne,unikaj picia gazowanych ...

dawno temu

Reset organizmu. Post warzywno-owocowy

... dopuszcza spożywanie warzyw o niskiej zawartości skrobi, w tym marchwi, buraków, selera, rzodkiewki, pietruszki, chrzanu, kapusty, kalafiora, cebuli, czosnku, pora, ogórka, kabaczka, dyni, sałaty ...

dawno temu

Hit! Kapsaicynowa dieta dla fanów ostrych przypraw!

... kapsaicynowej tkwi w odpowiednim sposobie doprawiania potraw bez względu czy są to mięsa, warzywa, zupy, a nawet desery. Główną rolę odgrywają przyprawy czerwone – papryka chili, papryka ostra, słodka ...

dawno temu

Dlaczego migdały powinny obowiązkowo trafić do naszego codziennego menu

... dodawać do warzywnych zup kremów, miękkiego serka koziego, deserów. Z migdałów można uzyskać bardzo smaczny napój, noszący nazwę – orszada. Jest to mieszanka roztartych migdałów z cukrem, z dodatkiem wody ...

dawno temu

Zadbaj o swoją odporność na zimę - naturalnie!

... w formie zupy lub naparu, w świeżej wersji można ją także przyrządzić podobnie do szpinaku. Uwaga – pokrzywy nie powinny stosować osoby, które walczą z polipami i cystą (chodzi o występujące ...

dawno temu

Kryzysowe gotowanie

... sobie: Z tym to ja nie chcę mieć nic wspólnego". W nowej książce "Fish Pies and French Fries" znajdziecie rozmaite przepisy na makaron, warzywa, proste zupy i potrawki. "Slumdog Millionaire" mówi Jamie Olivier ...

dawno temu

Przechowywanie żywności – jak to robić?

... . pierogów czy lecza, surowego mięsa czy zmiksowanych owoców. Do mrożenia nadają się także zupy, choć niektóre warzywa, wchodzące w ich skład, mogą zmienić nieco smak lub być go pozbawione. Pamiętaj, by nie zamrażać drugi raz produktów wyjętych ...

dawno temu

Wybierz najlepszy prezent dla miłośniczki zdrowego gotowania. Które akcesoria ucieszą każdą panią domu?

... miesięcy! Przy jego pomocy można przyrządzić nie tylko pyszne smoothies, ale także zupy krem. Jeżeli urządzenie wyposażone jest w zestaw końcówek i pojemników, to umożliwi rozdrabnianie, siekanie ...

dawno temu

Kilka faktów o truskawkach

... , jako dodatek do lodów, nadzienie do naleśników, czy pierogów, oraz zup (tu jednak trzeba uważać, bo zbyt długie gotowanie owoców może pozbawić ich walorów odżywczych). Do zbawiennego działania ...

dawno temu

Dania z makaronem

... ugotowane na twardo, majonez, starty żółty ser, dowolne warzywa (papryka, ogórek, pomidor, rzodkiewka, oliwki, szczypiorek itp.). Jajka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa pokrój w drobną kostkę ...

dawno temu

Proste fit śniadanie dla każdego. Pomysły na zdrowe i pełnowartościowe śniadania

... jajka 3 łyżki mleka sól i pieprz niewielka ilość masła szpinak baby kilka pomidorków cherry opcjonalnie ser i szynka kiełki rzodkiewki. Najpierw roztrzep jajka w misce dodając przy tym sól i pieprz ...

dawno temu

Jeść i nie przytyć

... dużą objętość w stosunku do ich kaloryczności, stosunkowo dobrze nasycają,a co więcej ograniczają apetyt na coś tłustszego, słodszego, czy bogatszego w węglowodany: Rosół i wszelkie inne zupy ...

dawno temu

Kilometr zero na talerzu

... Zupa kartoflowa, czyli znana wszystkim kartoflanka, może polepszyć jakość naszego życia. Taki wniosek płynie z książek Anny Ciesielskiej, specjalistki ds. żywienia, zafascynowanej taoizmem ...

dawno temu

Jak nie przytyć zimą

... toksyny. Jedzmy gorące posiłki szczególnie zupy z dużą ilością warzyw (np. typu krem), które dzięki zwartości błonnika dają uczucie sytości. Unikajmy tłustych, smażonych, panierowanych mięs ...

dawno temu

Dieta na zimową porę. Jaka?

... owocowa. Głównym posiłkiem powinien być obiad. Tu można zaproponować rozgrzewającą zupę na bazie warzyw z imbirem, ostrą papryką lub pieprzem, mięso lub ryby najlepiej grillowane lub pieczone ...

dawno temu

Odciąganie pokarmu - jak to zrobić?

... szklankę soku, wody lub zjedz talerz zupy. Ciepłe płyny ułatwią spływanie pokarmu.Wybierz spokojne miejsce w domu, gdzie nikt nie będzie ci przeszkadzał. Zadbaj też o opiekę nad dzieckiem na czas ...

dawno temu

Paprykarz z kurczaka - na chłodne jesienne wieczory

... , więc wrzuć posiekaną papryczkę chili, ale uważaj, by nie zabić smaku tego pysznego dania. Podobną ostrożność zachowaj przygotowując zupę indyjską.   ...

dawno temu

Dieta podczas karmienia piersią

... na owoce, warzywa, białko i węglowodany. Pamiętaj o nawodnieniu organizmu, ale nie przesadzaj – wystarczy 1,5 litra dziennie (w tym płynne potrawy, jak zupy). Jeśli obawiasz się przytycia, pamiętaj, że nie musisz jeść podwójnie – mleka nie ...

dawno temu

Poznaj rewolucyjną dietę, dzięki której można stracić 7 kilogramów w ciągu 7 dni!

... lub w postaci puree czy dobrze przyprawionej zupy. Poza tym powinnaś wypić co najmniej 15 szklanek wody. Szósty dzień diety 58163 Szóstego dnia możesz jeść dowolne warzywa plus jedną filiżankę ryżu ...

dawno temu

Woda na zdrowie

... to nie tylko woda mineralna, herbata czy inne napoje. Dużo wody spożywamy bowiem w zupach, owocach, zwłaszcza takich jak arbuz, warzywach jak i innych produktach spożywczych. Ilość wody jaką spożywamy ...

+ Pokaż więcej