Co dobrego na śniadanko?

... masła 4 płaskie łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczanej Przygotowanie: Masło roztopić na patelni i przestudzić. Pozostałe składniki ... zmiksować. Dodać stopione masło. Ciasto ...

dawno temu

Truskawkowe szaleństwo

... patelni Masa serowo-truskawkowa: 4 duże łyżki masy twarogowej lub zmielonego twarogu 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 10 truskawek szczypta soli 0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie ... : Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto ...

dawno temu

Przepis na faszerowane jajka

... i podsmażonymi na patelni pieczarkami oraz natką pietruszki. Całość doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Jajka faszerowane z szynką–żółtko łączymy z poszatkowaną drobno szynką, startym serem żółtym ... , zeszkloną cebulką, szczyptą masła i ...

dawno temu

Kotlety gryczane

... i lekko rozmiękcz Cebulę zeszklij na patelni, aż nabierze złocistego koloru Do kaszy dodaj pozostałe składniki: cebulkę, ser żółty, zioła prowansalskie i namoczoną bułkę (wcześniej lekko ją wyciśnij ... ) Całość możesz lekko doprawić solą i ...

dawno temu

Jajko sadzone na boczku - prosto i pysznie

... na patelni. Pamiętaj, że smażony boczek się kurczy. 2. Przysmaż mięso z jednej strony, a następnie obróć je. 3. Zanim zdąży się przysmażyć, wbij na nie jajka. 4. Możesz posolić danie śniadaniowe ... , ale tylko odrobinę, ponieważ sam boczek jest ...

dawno temu

Kalafior z migdałami, czyli jak zjeść lekko i smacznie

... do zimnej wody na ok. kwadrans i osączyć. Odparować posiekane pieczarki na suchej patelni, a następnie dodać do nich łyżkę margaryny. Jak margaryna się roztopi wsyp mąkę ziemniaczaną i bulion ... . Dobrze rozprowadź mieszankę i zagotuj. ...

dawno temu

Schab w kawie

... i czosnku. Obierz je i drobno pokrój. Krok 3 To będzie smażony schab, trzeba więc rozgrzać na patelni masło i zarumienić na nim mięso. Krok 4 W tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek. Pod koniec ...

dawno temu

Jajko pęka podczas gotowania? Oto sposób

... 1952109 Chciałaś tylko podsmażyć mięso, ale przy okazji musisz posprzątać pół kuchni, bo tłuszcz pryskał dookoła patelni. Z trzech gotowanych jajek tylko jedno nie pękło. A cytrusy ...

dawno temu

Sos pomidorowy do makaronu

... na początku kucharzenia zeszklić na patelni cebulkę i kilka ząbków czosnku, a następnie połączyć z przygotowanym przecierem, doprawić oregano lub majerankiem i dusić na patelni kilka minut. Całość ...

dawno temu

Paprykarz z kurczaka - nic nie rozgrzeje lepiej

... paprykę liść laurowyząbek czosnku1. Najpierw krojenie. Z papryki zrób paski, a zchilimałe krążki. Z cebuli niech powstaną talarki, a czosnek należy posiekać. 2. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju ... i zeszklij cebulę. Po chwili dodaj czosnek, a ...

dawno temu

Makaron z soczewicą - sposób na pyszny obiad

... być al dente. 3. Pora na ważne dodatki do pysznego dania. Najpierw obierz cebule i pokrój ją w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. 4. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż najpierw cebulę ... , a kiedy się zeszkli wrzuć czosnek. 5. Po kilku ...

dawno temu

Gorący pilaw na zimny dzień

... – mięso wołowe. Pokrój je w kostkę. Krok 3 Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj szczyptę chili i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Wsyp też ryż i podsmażaj go 10 minut. Krok 4 Na drugiej patelni ...

dawno temu

Jak zrobić lazanię?

... . Zacznij od mięsa mielonego. Włóż je na patelnię i dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Krok 2 Teraz przyszła kolej na warzywa. Na patelnię wrzuć pomidory i podduś je. Następnie ...

dawno temu

Omlet z owocami

... i mlekiem modyfikowanym. Białko ubij na sztywną pianę. Połącz roztrzepane żółtko z ubitym białkiem, delikatnie mieszając. Rozgrzej patelnię i zmniejsz płomień. Roztop masełko i wlej na patelnię omlet ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie nie tylko dań obiadowych ale także ciast. Jakie potrawy możemy przyrządzić, wykorzystując ser ricotta? Zapiekanka z serem – mięso mielone smażymy na patelni ... włoskie. Farsz do pierogów – ...

dawno temu

Jak przyrządzić rybę w sosie słodko-kwaśnym?

... tartej. Krok 3 Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż filety na złoty kolor. Krok 4 Pokrój cebule w piórka i zeszklij ją na patelni. Krok 5 Do cebuli dodaj ananasa pokrojonego w kostkę ...

dawno temu

Przepis na sos salsa

... poszatkować i lekko zeszklić na patelni, aż nabierze złocistego koloru. Połączyć wszystkie składniki na patelni i dodać kilka ząbków czosnku oraz poszatkowaną papryczkę chili. Mieszać z oliwą z oliwek ...

dawno temu

Przepis na sos meksykański

... wykonania. Paprykę dusimy na oliwie z oliwek. Pomidory parzymy na patelni, zdejmujemy skórkę i dodajemy do papryki. Do całości wrzucamy zeszkloną cebulkę, rozgnieciony czosnek i papryczki chili ... (nie za dużo, bo w przeciwnym razie sos będzie ...

dawno temu

Jak zrobić jajecznicę z szynką?

... i pieprzem. Krok 4 Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę na złoty kolor. Krok 5 Teraz dodaj szynkę i podsmażaj około 2 minuty. Krok 6 A teraz najważniejsze – smażenie jajecznicy. Na patelnię wlej ...

dawno temu

Zapiekana ryba z pieczarkami

... rybę skruszonym w dłoniach estragonem i odstaw ją na bok. Krok 4: Umyj pieczarki i pokrój je na plasterki. Krok 5: Posiekaj lub krój na plastry cebulę. Krok 6: Rozgrzej patelnię masłem i podduś ... warzywa. Krok 7: Do pieczarek i cebuli dodaj ...

dawno temu

Jak zrobić łazanki?

... makaronu łazankowegosól, pieprzolej Krok 1 Kiszoną kapustę gotuj w niewielkiej ilości wody około pół godziny. Krok 2 Jak zrobić łazanki? Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni na złoto. Krok 3 ... Przełóż kapustę do cebuli. Będzie ci wygodnie, ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

7 obiadów z jednych zakupów? Tak, to możliwe!

... na pół, wydrąż ją. Następnie Mexican Chicken od FRoSTY wrzuć na patelnię i podgrzewaj około 11 minut. Dolej passatę pomidorową, wymieszaj i powstałą masę włóż do cukinii. Polej odrobiną oliwy, posyp ... wyrastania ciasta Wykonanie: Składniki na ...

dawno temu

Makaron fusilli

... pokrojoną w kostkę mieszamy z poszatkowaną cebulką i smażymy na patelni na oliwie z oliwek, aż składniki nabiorą lekko złotego koloru. Paprykę i pomidorki podzielone na małe cząstki warto poddusić, aby pozbyć ... więc wykorzystać: kawałki ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

... na pół (wzdłuż) i układamy na talerzu. Z plastrów boczku obcinamy skórkę i wycinamy kostki. Gdy już to zrobimy, podprażamy je na patelni, na średnim ogniu. Jak tylko zaczną łapać kolor, dodajemy ... na patelnię, na średni ogień. Smażymy je ...

+ Pokaż więcej