Makaron w sosie śmietanowym

... przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy do niego śmietanę, cały czas mieszając składniki. Następnie, by zagęścić sos, wrzucamy ... na patelnię starty ser żółty i ...

dawno temu

Alternatywa dla naleśników – tortilla

... na patelni i gotowe. A teraz coś o farszu. Potrzebować będziemy: 2 cebule sałata lodowa 3 pomidory cebula i szczypiorek kawałki kurcyaka szklanka kwaśnej śmietany ser żółty olej sos czosnkowy przyprawy ... : sól, pieprz, kminek, mielona papryka ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... , bądź śmietanę. Następnie na patelnię najpierw wylewamy jedną porcję masy jajecznej, a drugą łączymy z serem feta połączonym z posiekaną czerwoną papryką i szczypiorkiem. Można też dodać pomidorki cherry ... , czy rzodkiewkę. Całość smażymy na ...

dawno temu

Pyszne burgery

... , skrop rybę cytryną i wstaw do lodówki na godzinę. Następnie usmaż łososia na patelni lub grilluj przez kilka minut. Przekrój bułki na pół i podgrzej je w rozgrzanym piekarniku. Wewnętrzną część ... . Teraz czas na sos – wymieszaj musztardę, ...

dawno temu

Omlet z warzywami i kabanosem - pyszne jesienne śniadanie

... : Jak zrobić omlet? Postępuj według poniższych wskazówek: Roztrzep jajka z mlekiem i mąką. Powinna powstać jednolita masa. Omlet z warzywami jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wlej go na patelnię ...

dawno temu

Jak przygotować zupę brokułową z jogurtem greckim?

... brokuł nie stanie się jasnozielony – ok. 5-7 minut. Wlej bulion warzywny i przykryj. W międzyczasie na patelni roztop 1 łyżkę masła. Dodaj mąkę, wymieszaj i podgrzewaj kilka minut, dopóki ... . Zdejmij patelnię z ognia. Zmiksuj zupę za pomocą ...

dawno temu

Vegeta w nowych odsłonach

... . Na patelni z rozgrzanym olejem smaż szparagi z imbirem i cebulą tak długo, dopóki składniki nie będą miękkie. Następnie partiami podsmażaj filet, szybko mieszając zawartość patelni. Gdy kurczak ...

dawno temu

Przysmaki z ulicy

... popołudnia. Song serwowała tylko jedno danie, pad thai, czyli makaron ryżowy z dodatkami. Kiedy krzątała się przy woku, wentylator droczył się z karteczkami na ścianach. Szeleścił słowami uznania ...

dawno temu

Rozmarynowy kurczak z warzywami

... były dosyć spore. Dodaj do nich łyżkę oleju i rozmaryn z Kulinarnych Inspiracji KAMIS. Wymieszaj bardzo dokładnie i na chwilę odstaw. Po przygotowaniu warzyw, wrzuć kurczaka na patelnię i obsmaż ... ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumieni. ...

dawno temu

Przepis na gulasz - dla wegetarian i nie tylko

... . Do głębokiej patelni wrzuć wszystkie warzywa (oprócz fasoli i kukurydzy), zalej je szklanką bulionu warzywnego z sosem sojowym i liściem laurowym. Duś na wolnym ogniu przez ok 15 minut. Na koniec ... dodaj fasolę, kukurydzę, starty czosnek. ...

dawno temu

Spaghetti z krewetkami - aż się uszy trzęsą

... przyjemny aromat roztapianego na patelni masła (2 łyżki) i oleju (3-4 łyżki). Krok 3 Na początku masło będzie się lekko pieniło. Kiedy przestanie, dodaj czosnek. Jeśli chcesz wrzucić świeży, musisz ... aż przestaną być przeźroczyste. Krok 5 ...

dawno temu

3 najsmaczniejsze przepisy na dania z kurkami

... świeżo zmielonego pieprzu, łyżeczką drobno posiekanego szczypiorku oraz koperku. Do mieszaniny dodaj 1 łyżkę mleka. Umyj dokładnie kurki i duś je do miękkości na patelni z 1 łyżką oleju rzepakowego ... Ugotuj makaron w gorącej i dobrze osolonej ...

dawno temu

Doskwierają ci jesienne chłody? Poznaj rewelacyjne przepisy na rozgrzewające zupy!

... Zupa gulaszowa 55086 Przygotuj bulion wedle własnego uznania. Następnie podsmaż na patelni pokrojone w kostkę mięso wołowe w ilości 200 g. Na drugiej patelni podsmaż na oleju cebulę, aż do momentu ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... się lekko „przegryzło” i nabrało intensywniejszego smaku).   Warzywa te podsmażamy na oliwie na złoto. Najpierw warto zająć się cebulką, która musi lekko zeszklić się na patelni. Potem dodajemy paprykę ... .   A co do dekoracji ratatouille? ...

dawno temu

Wiosenne włoskie makarony

... z oliwek,kilka listków świeżej bazylii   Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu około 5 minut, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy ... posiekany czosnek, pomidorki i listki ...

dawno temu

Chrupiące Snacki idealne na imprezę

... lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do temperatury ok. 180°C. Jeżeli nie jesteś pewna, czy olej jest gotowy do smażenia, wrzuć do niego kilka chrupków – temperatura będzie odpowiednia ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami - palce lizać!

... na tartce o grubych oczkach. Wrzuć na małą patelnię i przysmaż. Po 5 minutach posyp jabłka cynamonem, wymieszaj i zdejmij z ognia. Tak przygotowanym farszem przekładaj naleśniki Smacznego! ...

dawno temu

Sałatka hawajska

... z kaloriami) Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyj, posól i popieprz do smaku, a następnie podsmaż na patelni, dusząc ją z cebulką pokrojoną w kostkę. Kurczaka i cebulkę postaw do wystygnięcia ...

dawno temu

Szaszłyki z krewetek na sylwestra we dwoje

... na sylwestra 10 minut, co jakiś czas obracając szaszłyki z krewetek. 4. A teraz znakomity sos do krewetek. 5. Rozpuść masło i dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. 6. Na patelni ...

dawno temu

Ciastka serowe - jeszcze przed świętami

... skórkę otartą z cytryny, cynamon i szczyptę soli. Miksuj jeszcze chwilę. 3. Już za chwilę te pyszne słodycze będą mogły trafić na stół, jeszcze tylko smażenie ciasteczek. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju ...

dawno temu

Domowe chipsy - kto się im oprze?

... na domowe chipsy przewiduje, że mają być smażone w dużej ilości oleju. Rozgrzej go w głębokiej patelni i wrzuć ziemniaki. Krok 3 Smaż chipsy na złoty kolor, a po wyjęciu odsącz z tłuszczu. Krok 4 Wymieszaj ...

dawno temu

Zobacz niezwykle prosty przepis na smakowitą lasagne!

... oraz pomidory z puszki. Na początek podsmaż mięso na patelni, a po 5 minutach dodaj do niego pozostałe składniki. Całość gotuj pod przykryciem przez 1 godzinę. Na koniec wystarczy, że pokroisz i zetrzesz ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... przygotowania: 1. Na rozgrzany na patelni olej wsypujemy drobno pokrojoną cebulę, marchewkę, starty czosnek i imbir i smażymy przez około minutę. Dodajemy mięso i smażymy, mieszając przez następne 2 minuty ... myjemy, obieramy i także kroimy w ...

dawno temu

Potrawy z kurczaka

... do późniejszego przechowywania mięsa w cieple. Wlewamy oliwę z oliwek na patelnię, dokładamy masło i rozgrzewamy do momentu, aż zacznie skwierczeć. Piersi kurczaka nacieramy z obu stron solą i pieprzem ... , a także oczyszczamy i kroimy ...

+ Pokaż więcej