Mule w winie

... się tych, które mają naruszone skorupki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek trzeba zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, a pod koniec tego procesu dodać drobno posiekany czosnek ... . Na patelnię należy dodać mule i około 250 ml ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... wlej olej na dużą patelnię i postaw ją na średnim gazie. Dodaj cebulę i smaż, mieszając, ok. minuty. Dodaj teraz soli i pieprzu, i smaż jeszcze przez pół minuty. Przerzuć teraz mieszankę do miski ... – burgerów. Wlej teraz do głębokiej patelni ...

dawno temu

Kampania "Zdrowo jesz"

... . Misją GreenPan, lidera na rynku patelni ceramicznych, jest promowanie wiedzy o zdrowym odżywianiu. GreenPan, wprowadził na polski rynek produkty z innowacyjną, ceramiczną powłoką Thermolon ... . Nie tylko zapobiega ona przywieraniu potraw ...

dawno temu

Strogonow - przepis tradycyjny

... pokroił w słupki polędwicę wołową, połączył z mąką i pieprzem, po czym usmażył wszystko na patelni, dodał podduszoną pastę z pomidorów z masłem, cebulę, rosół, a następnie wszystko razem dusił ... . Obieramy i siekamy cebulę. 2. Mięso kroimy na ...

dawno temu

Naleśniki z kurczakiem

... z truskawkami i bitą śmietaną, co pozwoli nam postrzegać to danie jako smażone na patelni placki. I właśnie w tym sposobie przyrządzania tkwi cały sekret najlepszych naleśników. Już w starożytności ... dodajemy do nich przesianą mąkę. Mieszamy ...

dawno temu

Fettuccine z pomidorem i kaparem

... zgniecionej papryki,1 łyżka drobno pokrojonej bazylii,300 g fettuccine,świeżo starty parmezan (do serwowania).Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. W małej misce wymieszaj mąkę z kaparami ... i przenieś do sita, strząśnij ...

dawno temu

Shrove Tuesday, czyli naleśnikowe szaleństwo ostatkowe

... element tradycyjnego wyścigu (Pancake Race). Zawodnicy biegną od startu do mety z naleśnikiem na patelni, równocześnie go podrzucając. To stary zwyczaj pochodzący jeszcze z czasów późnego ... , że zapomniała o mszy. Przypomniały jej o niej ...

dawno temu

Jak przyrządzić szpinak?

... winnego,¼ szklanki soku pomarańczowego,roztarty ząbek czosnku,ewentualnie odrobina sosu klonowego.Sposób przyrządzenia: Upraż orzechy na złoty kolor. Możesz zrobić to na maśle na patelni ...

dawno temu

Wycinarka do naleśników rodem z Gwiezdnych Wojen

... twórcy wycinarki do naleśników, która pozwala wykreować postacie z „Gwiezdnych Wojen” na własnej patelni. Teraz bohaterów tej sagi możesz mieć na talerzu. Zaleta jest połączenie gadżetu ...

dawno temu

Potrawy z dodatkiem pożywnych kiełków

... rzeczy Ciekawym przepisem jest quinoa z kiełkami z patelni – Kasza Prodżekt Mnie zaskoczył pomysł na wykorzystanie kiełków w muffinkach wraz z dodatkiem żółtego sera – Moja słodka kuchnia ...

dawno temu

Zdrowa tortilla na śniadanie? Dlaczego nie!

... , należy podsmażyć cebulkę na boczku, a następnie dodać 2 większe ziemniaki pokrojone w cieniutkie talarki. Całość duszona jest w tłuszczu, po czym na patelni lądują jeszcze 3 lub 4 wymieszane i osolone ... i ugnieceniu mąki kukurydzianej z ...

dawno temu

Sałatka z kalafiora

... zniknie w sałatce). Na patelni przygotuj prażony słonecznik Połącz ze sobą wszystkie składniki Wymieszaj całość z majonezem Jeśli uważasz, że smak jest zbyt delikatny możesz lekko przyprawić sałatkę ...

dawno temu

Placuszki jogurtowe dla dzieci – jak zrobić?

... . Krok 3: Rozgrzej olej na patelni. Nakładaj łyżką porcje ciasta. Nie muszą być duże, i tak urosną. Krok 4: Smaż placuszki z obu stron do zarumienienia. Krok 5: Do wykonania ostatniego etapu możesz ...

dawno temu

Naleśniki w kształcie Darth'a Vader'a

... wpadli twórcy wycinarki do naleśników, która pozwala wykreować postacie z „Gwiezdnych Wojen” na własnej patelni. Teraz bohaterów tej sagi możesz mieć na talerzu. Zaleta jest połączenie gadżetu ...

dawno temu

Tatar wołowy - przepis dla twardzieli

... jeszcze wymieszać z surowym żółtkiem i szczypiorkiem. 6. To wyjątkowe mięsne daniedoskonale smakuje z ziemniakami z wody i sałatą. Jeśli nie masz czasu na gotowanie, przyrumień pieczywo na patelni, posmaruj jej tatarem i obficie posyp ...

dawno temu

Gorące placki truskawkowe - nikt im się nie oprze

... . 3. Pora na truskawki. Umyj je i osusz, a później pokrój w cienkie plasterki i delikatnie połącz z ciastem na placki owocowe. 4. Na patelni rozgrzej olej i łyżką kładź gorące placki truskawkowe. Smaż ...

dawno temu

Szpinak z jajkiem

... . Krok 2: Rozgrzej oliwę na patelni i wrzuć na nią liście. Podsmaż je przez kilka minut. Krok 3: Drobno posiekaj czosnek i dodaj do szpinaku. Krok 4: Duś pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszaj. Krok ...

dawno temu

Pyszne placki bananowo-orzechowe

... piekarnik do ok. 90°C. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i stop na niej ¼ łyżki masła. Możesz już zacząć smażyć placki (ok. 2 minuty na każdej stronie) – idealną wielkość uzyskają, jeżeli wlejesz ... na patelnię ½ szklanki ciasta. Usmażone ...

dawno temu

Tarta grzechu warta

... ciasto. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180-220°C. W międzyczasie zabierz się za farsz. Pokrój boczek w kostkę i podsmaż go na patelni. Pora oddzielonego od liści pokrój w talarki ... i dorzuć do boczku. Duś na patelni, ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie ziemniaka

... przecierem pomidorowym) podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy bulion rosołowy i łyżkę cukru i lekko dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Potem dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i dusimy ... specjalnej wiedzy kulinarnej, za to świetnie ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... , aby nie pojawiły się żadne grudki. Do ciasta ponadto dodaje się 2 całe surowe jajka kurze, szczyptę soli i pieprzu. Otrzymane ciasto powinno mieć lejącą się konsystencję. Na gorącej patelni posmarowanej tłuszczem ... trzeba usmażyć naleśniki. ...

dawno temu

Trochę bekonu na naszych talerzach

... . Następnie należy nimi polać ciasto. Przykryj i schowaj do lodówki na 15 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400° C. Smaż boczek na patelni na średnim ogniu przez ok. 5 minut. Wytrzyj papierem ... (grubo posiekać), sól do smaku, 2 łyżki ...

dawno temu

Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... . Sos winno – majonezowy 1 duża cebula,3 ząbki czosnku,100ml białego, wytrawnego wina,300ml majonezuCebulę kroimy w piórka i podprażamy na mocno rozgrzanej patelni. Gdy cebula zacznie łapać kolor ... ściągamy patelnie z ognia i przecedzamy – ...

dawno temu

Błyszcząca czy matowa? Zagadka folii aluminiowej rozwiązana

... tak, jak nam się podoba i niczym się nie martwić. Aczkolwiek, jeśli chcemy usmażyć coś na patelni o nieprzywierającej powłoce, używajmy zawsze matowej strony folii. Dlaczego? Błyszcząca strona może się do niej przykleić. Poza tym stawiamy na ...

+ Pokaż więcej