Truskawkowe szaleństwo

... patelni Masa serowo-truskawkowa: 4 duże łyżki masy twarogowej lub zmielonego twarogu 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 10 truskawek szczypta soli 0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie ... : Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto ...

dawno temu

Przepis na faszerowane jajka

... i podsmażonymi na patelni pieczarkami oraz natką pietruszki. Całość doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Jajka faszerowane z szynką–żółtko łączymy z poszatkowaną drobno szynką, startym serem żółtym ... , zeszkloną cebulką, szczyptą masła i ...

dawno temu

Kotlety gryczane

... i lekko rozmiękcz Cebulę zeszklij na patelni, aż nabierze złocistego koloru Do kaszy dodaj pozostałe składniki: cebulkę, ser żółty, zioła prowansalskie i namoczoną bułkę (wcześniej lekko ją wyciśnij ... ) Całość możesz lekko doprawić solą i ...

dawno temu

Jajko sadzone na boczku - prosto i pysznie

... na patelni. Pamiętaj, że smażony boczek się kurczy. 2. Przysmaż mięso z jednej strony, a następnie obróć je. 3. Zanim zdąży się przysmażyć, wbij na nie jajka. 4. Możesz posolić danie śniadaniowe ... , ale tylko odrobinę, ponieważ sam boczek jest ...

dawno temu

Kalafior z migdałami, czyli jak zjeść lekko i smacznie

... do zimnej wody na ok. kwadrans i osączyć. Odparować posiekane pieczarki na suchej patelni, a następnie dodać do nich łyżkę margaryny. Jak margaryna się roztopi wsyp mąkę ziemniaczaną i bulion ... . Dobrze rozprowadź mieszankę i zagotuj. ...

dawno temu

Schab w kawie

... i czosnku. Obierz je i drobno pokrój. Krok 3 To będzie smażony schab, trzeba więc rozgrzać na patelni masło i zarumienić na nim mięso. Krok 4 W tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek. Pod koniec ...

dawno temu

Jajko pęka podczas gotowania? Oto sposób

... 1952109 Chciałaś tylko podsmażyć mięso, ale przy okazji musisz posprzątać pół kuchni, bo tłuszcz pryskał dookoła patelni. Z trzech gotowanych jajek tylko jedno nie pękło. A cytrusy ...

dawno temu

Sos pomidorowy do makaronu

... na początku kucharzenia zeszklić na patelni cebulkę i kilka ząbków czosnku, a następnie połączyć z przygotowanym przecierem, doprawić oregano lub majerankiem i dusić na patelni kilka minut. Całość ...

dawno temu

Paprykarz z kurczaka - nic nie rozgrzeje lepiej

... paprykę liść laurowyząbek czosnku1. Najpierw krojenie. Z papryki zrób paski, a zchilimałe krążki. Z cebuli niech powstaną talarki, a czosnek należy posiekać. 2. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju ... i zeszklij cebulę. Po chwili dodaj czosnek, a ...

dawno temu

Makaron z soczewicą - sposób na pyszny obiad

... być al dente. 3. Pora na ważne dodatki do pysznego dania. Najpierw obierz cebule i pokrój ją w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. 4. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż najpierw cebulę ... , a kiedy się zeszkli wrzuć czosnek. 5. Po kilku ...

dawno temu

Gorący pilaw na zimny dzień

... – mięso wołowe. Pokrój je w kostkę. Krok 3 Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj szczyptę chili i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Wsyp też ryż i podsmażaj go 10 minut. Krok 4 Na drugiej patelni ...

dawno temu

Jak zrobić lazanię?

... . Zacznij od mięsa mielonego. Włóż je na patelnię i dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Krok 2 Teraz przyszła kolej na warzywa. Na patelnię wrzuć pomidory i podduś je. Następnie ...

dawno temu

Omlet z owocami

... i mlekiem modyfikowanym. Białko ubij na sztywną pianę. Połącz roztrzepane żółtko z ubitym białkiem, delikatnie mieszając. Rozgrzej patelnię i zmniejsz płomień. Roztop masełko i wlej na patelnię omlet ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie nie tylko dań obiadowych ale także ciast. Jakie potrawy możemy przyrządzić, wykorzystując ser ricotta? Zapiekanka z serem – mięso mielone smażymy na patelni ... włoskie. Farsz do pierogów – ...

dawno temu

Jak przyrządzić rybę w sosie słodko-kwaśnym?

... tartej. Krok 3 Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż filety na złoty kolor. Krok 4 Pokrój cebule w piórka i zeszklij ją na patelni. Krok 5 Do cebuli dodaj ananasa pokrojonego w kostkę ...

dawno temu

Przepis na sos salsa

... poszatkować i lekko zeszklić na patelni, aż nabierze złocistego koloru. Połączyć wszystkie składniki na patelni i dodać kilka ząbków czosnku oraz poszatkowaną papryczkę chili. Mieszać z oliwą z oliwek ...

dawno temu

Przepis na sos meksykański

... wykonania. Paprykę dusimy na oliwie z oliwek. Pomidory parzymy na patelni, zdejmujemy skórkę i dodajemy do papryki. Do całości wrzucamy zeszkloną cebulkę, rozgnieciony czosnek i papryczki chili ... (nie za dużo, bo w przeciwnym razie sos będzie ...

dawno temu

Jak zrobić jajecznicę z szynką?

... i pieprzem. Krok 4 Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę na złoty kolor. Krok 5 Teraz dodaj szynkę i podsmażaj około 2 minuty. Krok 6 A teraz najważniejsze – smażenie jajecznicy. Na patelnię wlej ...

dawno temu

Zapiekana ryba z pieczarkami

... rybę skruszonym w dłoniach estragonem i odstaw ją na bok. Krok 4: Umyj pieczarki i pokrój je na plasterki. Krok 5: Posiekaj lub krój na plastry cebulę. Krok 6: Rozgrzej patelnię masłem i podduś ... warzywa. Krok 7: Do pieczarek i cebuli dodaj ...

dawno temu

Jak zrobić łazanki?

... makaronu łazankowegosól, pieprzolej Krok 1 Kiszoną kapustę gotuj w niewielkiej ilości wody około pół godziny. Krok 2 Jak zrobić łazanki? Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni na złoto. Krok 3 ... Przełóż kapustę do cebuli. Będzie ci wygodnie, ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

7 obiadów z jednych zakupów? Tak, to możliwe!

... na pół, wydrąż ją. Następnie Mexican Chicken od FRoSTY wrzuć na patelnię i podgrzewaj około 11 minut. Dolej passatę pomidorową, wymieszaj i powstałą masę włóż do cukinii. Polej odrobiną oliwy, posyp ... wyrastania ciasta Wykonanie: Składniki na ...

dawno temu

Makaron fusilli

... pokrojoną w kostkę mieszamy z poszatkowaną cebulką i smażymy na patelni na oliwie z oliwek, aż składniki nabiorą lekko złotego koloru. Paprykę i pomidorki podzielone na małe cząstki warto poddusić, aby pozbyć ... więc wykorzystać: kawałki ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

... na pół (wzdłuż) i układamy na talerzu. Z plastrów boczku obcinamy skórkę i wycinamy kostki. Gdy już to zrobimy, podprażamy je na patelni, na średnim ogniu. Jak tylko zaczną łapać kolor, dodajemy ... na patelnię, na średni ogień. Smażymy je ...

dawno temu

Desery z bananami

... , 60 g cukru, 4 łyżki rumu. Dodatkowo warto zaopatrzyć się w lody lub bitą śmietanę, które schłodzą nasz deser. Na średnim ogniu rozpuszczamy masło i cukier na dużej, emaliowanej patelni. Obieramy banany ... , kroimy je w poprzek na połówki, a ...

+ Pokaż więcej