Wolne rodniki

... i smażonych przekąsek. Chcąc się przed nimi uchronić, należy ze swojego jadłospisu wyeliminować frytki, fast foody, pizzę czy chipsy. Do tego posiłki powinny być bogate w witaminę E, zwaną witaminą ...

dawno temu

Zupa krem – czyli jak rozgotować, żeby było smacznie

... i wrzucamy do cebuli. Smażymy całość ma niedużym ogniu aż do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy je ...

dawno temu

Małże jadalne

... mogą zatem przygotować nawet kulinarni amatorzy. Świetnie komponować się będą na przykład w takim daniu, jak ratatuj czy paella z kurczakiem. W czasie ich gotowania czy smażenia bardzo ważne ...

dawno temu

Jak pokonać kolkę?

... samopoczucie dziecka karmionego piersią odpowiada "zła" dieta matki. Malca może boleć brzuszek po zjedzeniu produktów o właściwościach wzdymających (np. fasoli, kapusty) lub smażonych potraw (np. kotletów ...

dawno temu

Sposoby na płaski brzuch

... :00, 18:00). Zastąp słodycze owocami, potrawy smażone gotowanymi, pij dużo wody mineralnej i soków. Energiczny spacer.Zrzucanie zbędnych kilogramów na siłowni bywa męczące. Często nie starcza ...

dawno temu

Stres oksydacyjny – jak ratować skórę?

... , nadmiernego wysiłku fizycznego, ekspozycji na działanie promieni słonecznych, palenia papierosów, niezdrowej diety (obfitej w wysoko przetworzone produkty, żywność smażoną i wędzoną), a także picia ...

dawno temu

Żony kolegów

... głęboko wierzę, może okazać się dla żon przykra, nie tylko dlatego, że niejedna żona chciałaby bryknąć sobie na boczku z wyjątkowo przystojnym kumplem swojego ślubnego. Wiem jednak, że wielu mężczyzn ...

dawno temu

Jeść co się lubi i nie tyć?

... bardziej nam „idą w bioderka” niż boczek. Na szczęście znalazła się na to rada, a z pomocą przyszła jak zwykle nauka. Rozkład skrobi w organizmie odbywa się za pomocą enzymu (alfa-amylazy ...

dawno temu

Przyprawy - must have w kuchni

... jednak zapach. W kuchni majeranek to przede wszystkim nieodłączny element nieco "cięższych" dań. Poprawia metabolizm, a tym samym układu pokarmowego nie obciążają tłustsze mięsa, grochówka na boczku ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jakie sukienki dla puszystych są odpowiednie na lato?

... się o wiele lżejsza i szczuplejsza. Taką kreację można z powodzeniem połączyć z praktyczną narzutką lub marynarką, która dodatkowo ukryje biodra i boczki. Aby wyrównać proporcje sylwetki, sukienka xxl ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Co kupić na parapetówkę koleżance?

... patelnie mogą się od siebie różnić między innymi rodzajem powłoki. Dobrym prezentem na parapetówkę do kuchni będzie patelnia teflonowa. Posiada gładką, nieprzywierającą powłokę, która umożliwia smażenie ...

dawno temu

Zapalenie oskrzeli

... . Eliminowanie z diety nabiału, drobiu, tłustego mięsa i smażonych potraw. Ziołolecznictwo: czosnek - w ciągu dnia stałe trzymanie w ustach ząbka czosnku, który należy 2 razy zmienić,herbata z eukaliptusa, lipy ...

dawno temu

Zapalenie wątroby

... i metali ciężkich,duże ilości tłuszczu, a więc wszelkie potrawy smażone lub duszone w tłuszczu (naleśniki, bigos) oraz fast foody, pasztety, konserwy,drób i ryby,pieprz, chrzan, ocet, musztarda ...

dawno temu

Zgrabna sylwetka po 40-tce. Jak ją mieć?

... , owocach, płatkach owsianych i otrębach. – podpowiada dietetyk z Naturhouse. Warto pamiętać także o konieczności unikania niektórych potraw. Całkowicie należy zrezygnować ze smażonych i wysoko ...

dawno temu

Polscy lekarze rekomendują. Amerykanie wycofują ze sprzedaży. Margaryna nas zabija!

... tego było mało, tłuszcze trans powstają w wyniku smażenia w wysokich temperaturach, tak więc ukochane przez wielu frytki i fast foody są doskonałym ich źródłem. Jednym słowem za epidemię chorób serca ...

dawno temu

Tarta szpinakowa

... obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Następnie podsmażamy go lekko na maśle. Po chwili dodajemy do niego szpinak, który powinien się smażyć do czasu, aż stanie się zupełnie miękki. Kolejnym krokiem ...

dawno temu

Tłuszcze nasycone

... ). Tłuszcze trans powstają na skutek przekształcenia kwasów nasyconych. Znajdują się w potrawach smażonych, pieczonych i przetworzonych, cukierkach, ciastkach, frytkach i jedzeniu fast food. Zdrowe ...

dawno temu

Omlet Dukana

... , należy dodać jeszcze do smaku sól i świeżo zmielony pieprz. Omlet smażymy na średnim ogniu, a następnie przewracamy na drugą stronę. Smacznego! ...

dawno temu

Kaczka z żurawiną

... ten świetnie sprawdza się w zestawieniu z różnego rodzaju mięsami zarówno w wydaniu na ciepło, jak i zimno. Co więcej, zwykło się serwować go także jako dodatek do serów, a nawet smażonych ryb. Trzeba ...

dawno temu

Kasza z pieczarkami

... na niewielkie kawałki. Następnie smażymy cebulę razem z pieczarkami na niewielkiej ilości oleju. Teraz tylko wystarczy połączyć warzywa z kaszą i kiedy składniki te będą już ostudzone, dodać jedno surowe ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... jej podczas robienia tortów urodzinowych albo ciast. Świetnie sprawdza się także w naleśnikach albo jogurcie z płatkami zbożowymi. Do potraw z żurawinązaliczyć trzeba także smażony ser camembert ...

dawno temu

Przystawki ekspresowe cz. III – z życia wzięte

... . Nie pozostało mi nic innego, jak wziąć się do roboty...   Na początek potrzebny jest plan. Camemberta trzeba upiec. Brak jajek i bułki tartej eliminuje opcję smażenia, więc to chyba jedyna możliwość ...

dawno temu

Spaghetti z serem

... dodajemy na patelnię masło. Całość smażymy, a w tym czasie odcedzamy ugotowany al dente makaron. Makaron dodajemy na patelnię i mieszamy z sosem. Następnie danie posypujemy serem i delikatnie mieszamy. Smacznego! ...

dawno temu

Naleśniki bez jajek

... się w nim grudki. Całość odstawiamy pod przykryciem na kilka minut. Następnie rozpoczynamy smażenie naleśników. Wystarczy tylko posmarować patelnię olejem i wylać na nią ciasto. Kiedy naleśnik upiecze się z jednej strony, przekładamy go łopatką ...

+ Pokaż więcej