Na dziś – słodkości

... smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Tuż po usmażeniu zanurzamy je w płynnym miodzie i zostawiamy do ostygnięcia. ...

dawno temu

Święta z bliskimi w wyjątkowym klimacie

... od rodzinnych przyzwyczajeń i preferencji, na pewno masz swoją ulubioną potrawę – pierogi z bezmięsnym farszem, śledź, smażony karp, a może barszcz z uszkami albo kompot z suszonych śliwek. Jak zadbać ...

dawno temu

Poranne rytuały

... czas na śniadanie. Ostatnio jest to świeżo wyciskany sok z sezonowych owoców, muesli i jogurt. Czasem muszę skoczyć do sklepu, bo lodówka świeci pustkami, zwykle wtedy kupuję też jajka i boczek ...

dawno temu

Odwieczny kłopot z idealizmem

... , ciuchy, wszystko ma typowo gwiazdorskie. I dobiera sobie towarzystwo na swoim poziomie – no work, just fun. Jest ustawiona, do absolutorium zawsze przebrnie, boczkiem czy naokoło. Nie zazdroszczę ...

dawno temu

Jak pozbyć się rozstępów? List do Dermatologa

... , pojawiają się tam, gdzie najczęściej zmieniamy rozmiar -   biust (szczególnie w okolicy brodawek sutkowych lub u jego podstawy), brzuch (dolne partie), „boczki”, biodra i boki pośladków. 24157 Zła ...

dawno temu

Szukarek

... w temacie kozich obyczajów, które każą rzeczy tak proste jak kozia miłość czynić tak skomplikowanymi. Capek stał z boczku i trochę a nawet bardzo chciał do tych kózek, ale znać ...

dawno temu

Zły podryw

... , Ilustrowanych pism roczniki („Kłosy”, „Wędrowce”, „Tygodniki”) Grochówkę z boczkiem, bzy, jarmarki, Łacinę, las, pocztowe marki, Fachowe gwary, psy, Cyganów, Kolekcjonerów, szarlatanów ...

dawno temu

Slimtox - rewolucyjna metoda na odchudzanie

... swoich właściwości. Slimtox - doskonałe efekty Zmagasz się z dodatkowymi kilogramami? Oponka na brzuchu? Boczki? Zwisająca pozbawiona jędrności skóra? Ukochane dżinsy nie chcą się dopiąć? Kostium ...

dawno temu

Lifting bez skalpela? Tak! Z HIFU to możliwe!

... ze wszystkich obszarów ciała (np. brzucha, boczków, ramion, ud, łydek), wliczając w to nadmiar skóry po ciąży czy nagłej utracie wagi. Marzysz o pięknej i gładkiej skórze? Zainwestuj w dobrej jakości kremy ...

dawno temu

Jak po ciąży przywrócić ciału dawną świetność?

... z otyłością miejscową, to znaczy takich, które posiadają np. „oponki” na brzuchu i „boczki”, a z takimi problemami borykają się najczęściej świeżo upieczone mamy. Działanie zimnego lasera polega ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... na patelni do smażenia beztłuszczowego. Osoby bardziej skłonne do eksperymentów mogą przyrządzić porcję ciepłej kaszy jaglanej z duszonymi jabłkami, rodzynkami, orzechami, rozgrzewającymi przyprawami. Kasza ...

dawno temu

Zupa z cukinii

... ziemniaki i cukinię. Całość smażymy przez około 5 minut, dodając po łyżeczce rozmarynu, bazylii i tymianku. Kolejnym krokiem jest przełożenie warzyw do gotującego się bulionu warzywnego ...

dawno temu

Sos rybny

... fermentacyjnego, dającego bardzo charakterystyczny smak, który sprawia, że potrawa zyskuje wyrazistość. Jak używać sosu rybnego? Wystarczy, że jego niewielką ilość dodasz do duszącej się ryby, smażących się krewetek albo przyprawionego na ostro ...

dawno temu

Sałatka z zielonych pomidorów

... , które cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w odniesieniu do kuchni amerykańskiej. Chodzi tu przede wszystkim o smażone zielone pomidory. Jednak równie dobrze możemy jeść je na surowo jako dodatek ...

dawno temu

Naleśniki Dukana

... mleka. Następnie rozgrzewamy patelnię i za pomocą ręcznika papierowego nanosimy na nią odrobinę oleju. Naleśniki smażymy na średnim ogniu. Można je serwować na ciepło lub zimno z owocami bądź też z dodatkiem warzyw. Smacznego! ...

dawno temu

Łosoś z serem

... nie tylko różowy czy czerwony, lecz także biały. Bez względu na to, jak będzie wyglądał zakupiony przez nas okaz, możemy go grillować, smażyć, piec albo gotować. Doskonale sprawdza się on w postaci ...

dawno temu

Zupy owocowe nie tylko na słodko

... . Całość smażymy 2 – 3 minuty, po czym zmniejszamy płomień i dusimy, aż zmiękną. Następnie wlewamy na patelnię bulion, doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą i gotujemy pod przykryciem 5 – 6 minut ...

dawno temu

Odkrywamy tajemnice sosów

... należy bezwzględnie ubrać rękawiczki, gdyż sok z chili może nam dotkliwie i boleśnie poparzyć ręce! Zmielone papryczki smażymy na połowie oliwy, często mieszając, aż do odparowania płynu. Następnie ...

dawno temu

Kurczak po seczuańsku

... trzeba umyć i oczyścić, a następnie pokroić w niewielką kostkę. Zanim zabierzemy się do ich smażenia, należy macerować je przez około pół godziny w łyżce sosu sojowego i mące kukurydzianej. Paprykę ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

... drewnianą wykałaczką. Zrazy powinny być smażone na oleju, a następnie wraz z sokiem, jaki z nich wypłynął i dodatkiem wody, duszone w brytfance, aż zmiękną, czyli przez około 1 godzinę. Smacznego! ...

dawno temu

Ptactwo na patelni i w piekarniku – przepisy na mięso bażanta

... , a następnie opalić, wypatroszyć, umyć i obtoczyć w soli, pieprzu i zielu angielskim lub majeranku. Teraz można się zabrać za przyrządzanie z niego pysznych potraw np. Bażanta z grzybami smażony ...

dawno temu

Sałatki z mięsem

... tę potrawę należy w pierwszej kolejności wymieszać mięso z jajkiem, ubijając je dokładnie, by konsystencja była jednolita. Następnie tak przyrządzoną masę umieszcza się na rozgrzanej patelni i smaży ...

dawno temu

Wyszczuplanie brzucha

... rodzaju słodycze, słone przekąski czy potrawy smażone na głębokim tłuszczu oraz kaloryczny alkohol i napoje gazowane. Zamiast tego do diety należałoby włączyć warzywa i owoce, ryby, owoce morza oraz chude ...

dawno temu

Mięso z dziczyzny

... białka w mięsie zwierząt łownych wynosi 21-23 %, a zawartość tłuszczu tylko 1,1-8%.Kilka dań z dziczyzny, które warto przygotować Mięso z dziczyzny można gotować, smażyć, dusić czy piec w piekarniku ...

+ Pokaż więcej